Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Škoda radí, jak vozit střešní box či jízdní kola. Správná aerodynamika ušetří peníze

7 komentářů

Stejsn
ale řešit aerodynamiku u třítunové stodoly mi příjde trochu zbytečné.
ptr078
Presne, najprv prestaneme vyrabat normalne auta, vsetko bude suv a potom budeme setrit palivom. Navrhujem serial. V druhej casti by mohli odporucit cinske gumy, lebo tie od tradicnych vyrobcov si v suv rozmeroch drahe.
Dinar
o to, vysvětlit lidem, že je mnohem lepší si koupit nosiče a držáky se znáčkem Škoda za deset tisíc, než si to samé koupit za polovinu bez znáčku.
Frfla
Jj, taky mi to spíše přišlo jako PR článek. V zásadě, nic nového jsem se nedozvěděl.
Kateřina Jelínková Jiří Rada
Přesně. Ať si lidé koupí box za deset tisíc se znáčkem,než za 4 bez znaku. Vlastnosti úplně stejné.
gil54
...se montuje tím špi*čatějším koncem dopředu.

Aby to pak nedopadlo jako při cestě slavného e😜erta Electro Dada do Itálie.

https😐/www.youtube.com/watch?… 😁 😁 😁

(No a pokud si to budete někdo pouštět, bylo by škoda nechat si ujít, kromě toho boxu, také reakci manželky v čase 6:04 - 6:06.😁)
johny555
udělat alespoň testovací jízdu bez nosiče/s nosičem/s boxem/s koly na střeše/s koly na zadku a změřit spotřebu. Ať se bavíme konkrétně. A třeba porovnovat více boxů, různé rychlosti, různá auta. Jsem přesvědčený, že by spoustu lidí toto zajímalo. Pak by se lépe rozhodovali, co zvolit.

A abych sám trošku přispěl😒br /> Kia Ceed SW I 1.6 benzín při 120 km/h: bez nosiče cca 7,5l / s třemi koly na střeše cca 9 l
Kia Sportage V 1.6T benzín při 120 km/h: bez nosiče cca 6,5l / s třemi koly na kouli cca 7 l

Se střešním boxem Thule 500 Pacific, v obou případech cca o 0,5 l víc než bez nosiče.
Vyšší rychlost = e😜onenciálně větší rozdíly, nižší rychlost = menší až žádné rozdíly.

Není to žádné měření podle normy, ale třeba se někomu hodí.