Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Audi A5 míří do Česka. Základní dvoulitr stojí 1.157.000 Kč

12 komentářů

Frfla
V tomto cenovém segmentu je už dost velká tlačenka. No snad se to promítne i do nižších cenových kategorií.
Barry Lyndon
Podobný problém jako u Golfu, kde není nic mezi 1.5TSI a GTI. Tady je mezi 2.0TSI 150 kW (v českém konfigurátoru navíc ani není), což je jistě dobrý motor, ale tak do Octavie a ne do prémiového tlouštíka (zrychlení to má papírově slabé), a S5 taky pěkná díra.
Cena S5 vyšší než u BMW 440i GC je hodně sebevědomá... (V6 místo B58, DSG místo ZF)
Konfigurovatelnost na prémii docela chabá ("všechno" podmíněno "něčím")
Mimochodem připlácí se i za akustická okna v předních dveřích... Jako že v zadních teda nejdou vůbec? (Superb je vzadu má, Tesla taky... a šla mimochodem připlatit i do dvojkové Octavie (všechna!))
Jinak snad bude auto fungovat líp než jeho konfigurátor - to je dobrá blamáž...
... zatím výsledná cena S5 = cca rovné 2 Superby 2.0TSI 195 kW L&K, případně BMW 550e a to je hodně na pováženou :-)
TiaS1
@Barry Lyndon Buď vklidu, to auto bude tišší než superb ikdyby měl všechna okna dvakrát akustická. Ve škodovkách obecně je hlučno až až. Už má superb u podběhů kol protihlukové koberce nebo to tam stále nedorazilo?
Barry Lyndon
@TiaS1 Tak jasně, ale ty dvojitý okna bych tam spíš čekal ve standardu a ne že nepůjdou ani připlatit...
... podobný příklad jsou ty věčně omílaný odvětrávaný sedačky, který má i Opel Astra, ale ne BMW 3/4. To taky neznamená, že je je Astra lepší auto než BMW, ale že jsou v BMW trochu mimo... :-)
Prasivak P
@Barry Lyndon to s tou cenou si povedal este dost diplomaticky, mne pride uplne mimo :) 340i, resp 440i je ako celok uplne inde. Ako pises, lepsi motor a prevodovka + za mna krajsie minimalne vnutri (340i aj z vonka, pri 440i to trochu kazia bobrie zuby, ale ale asi by som ich prekusol pri ostatnych kvalitach auta) a jazdit ta audina bude najskor iba horsie. Ak ma niekto zaujem o premiu tohoto segmentu, treba asi kupovat este teraz BMW, kym nesprasia trojku ako to urobili s patkou.
Commpact
Nový Superb s nejakou vybavou stojí stejně.
Dnes jsem koukal na cení.
Bez mrknutí oka, bych šel do Audi. Zkuste porovnat pouhem okem jen ten interier. Skodovka je 100let za opicema.
flipmode
AUDI kdysi delavalo nejhezci interiery - ted je to lacine pusobici hnus.
Barry Lyndon
@flipmode Taky mi připadá, že se to moc nepovedlo. Proč je i ve variantě s kůží na palubce místo kůže jakýsi nedobře působící mikroplyšek (který zvlášť v tý bizarní červený vypadá na fotkách jak výzdoba z lacinýho bordelu), jsem třeba vůbec nepochopil...

... mimochodem je zajímavé, že možnosti konfigurace jsou v Německu jiné ...
johny555
2 mega za fosila? jako proč? mít milony na rozdávání, tak koupím auto, kde šlápnu na plyn a jede to a ne, kde šlápnu na plyn a mezítím mě přejede i Citygo.
twistedTSD
@johny555 Za dva mega si koupit bezcharakterní pekáč, kterému na německé dálnici po hodině jízdy dojde šťáva. Super nápad.
Barry Lyndon
@johny555 Tak 0-100 za 4,5 s je imho zcela dostatečná hodnota. Problém spíš je, že do 2 mega se to ani náhodou nevejde, pokud to nemá být úplný holobyt, takže je to spíš 2,5 mega a to je za "poloprémiovou" střední třídu trochu mimo...
praptak
Kombinaci výkonného motoru a holobytu Vám prakticky nikdo nenabídne. 😉