Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Renault Symbioz vstoupil na český trh: Těmto autům u nás zatopí

32 komentářů

Pepa_007
Co 4x4? Karoq umí.
Co zrychlení na 100 a top speed jen 170?
Přívěs jen 750kg.
Bez adap. tempomatu?
Jednozonova klima?
Tragédie.

Cenově to posadili hodně odvážně. Prodeje budou nic moc. Budou pak i slevy aby to lidé chtěli. Cenu reálně vidim tak 550 000. Pak to uz bude mít nějaké prodeje.
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mikesus
@Pepa_007
A co karoq, umí hybrid? Kolik se prodá karoqu s 4x4? Nebo třeba funkční infotainment, už ho škodovka má? Funkční asistentni taky jsou, nebo se stále snaží způsobovat nehody?
ericn
@Mikesus Mikeši, lidi hybrid primárně nepotřebují. Karoq 1.5TSI umí být podobně hospodárný a utáhne min 1200kg 😋

K tomu Infotaimentu, ano má 😄 On byl v podstatě problém jen na začátku s výrobou OIV (přiznávám první rok bylo peklo). Pak přišlo pár aktualizací a za poslední 2 roky se mi nestalo, že by nějak výrazně zlobil...
Mikesus
@ericn fakt to 1.5tsi jezdi do 4.5 jako corolla cross? Já vím, že někteří nemají rádi moderní technologie a radis budou zbytečně plýtvat. Taky používáš halogenovou žárovku místo led, nebo lednici G místo A+? Zase tu máme tahání přívěsů, jako když každý musí denně odvézt malej bagr.
A výrazně zlobil znamená co? Že funguje, nebo že občas nefunguje?
No pokud vím, zlobí stále i nové a mohl jsem to i u predvadecky vidět. Tak tady nebagatelizuj nefunkčnost prosím.
ericn
@Mikesus nepotřebuješ odvézt bagr, ale chce třeba malý karavan, co má 800-1000kg (a u Karoqu máš tu možnost).
Znamená to, že mě už nezlobí. A neboj růžové brýle v tomhle nemám. Jen se mi třeba nedávno stalo, že nešel připojit mobil. Stačilo vypnout a zapnout na iPhonu BT a už to šlo... takže žádné drama. Na rozdíl od tebe, to denně používám...

Btw ta Corolla Cross taky za 4,5l nejezdí a má malý kufr proti Karoqu, Kamarádka jí má s 2.0l a je tak o litr v průměru výše tj 5,5-6l/100km 😄
Mikesus
@ericn
Zrovna teď jsem jí měl na pár set km a jezdi i za min. Ale těch 4.5 s dvoulitrem je takové bezne. Že s tím někdo neumí jezdit, neznamená že normálně se nejezdi. I ozzy se svým korytem místo nohy jezdil kolem 5. Jestli tvoje kamarádka jezdi za 6, jezdi víc než já bezne s HL, tak buď je kopyto jako ozzy, nebo úplný nemohlo. I predvadecku mají se spotřebou 5.2, a to každý s tím jezdi jako by to ukradl.
Takze až s tím budeš jezdit denně, jak tu chceš poucovat o infotainmentu, který několikrát zlobí I při predvadecce, tak by to chtělo hodnotit spotřebu až s tím taky budeš jezdit denně. Protoze těch 6l je absolutní nonsense. Jen ukázka, jakej je to řidič jestli ta spotřeba je reálná. Moje ségra jezdi I s dieselem za 9-10l a nebudu tvrdit, že za tolik jezdi každý diesel.
ericn
@Mikesus Copak? Jsi nějak nervní 😄 Holt Vysočina je samý kopec a ne město.... ale tak chápu, že pro tebe to není rozdíl, vše je "flat". Takže to není možný. Btw sama Toyota uvádí v materiálech 5.1 - 5.4l /100km v kombinaci... Tj. co jsem viděl na displeji 5,8l/100km u 2 měsíce nového auta je opravdu dramatický rozdíl...

Btw jestli si ten infotaiment viděl jen na Showroomu na předváděčce, tak snad raději mlč. Já s ním žiju (i jsem si prožil ten děsný začátek) a máme v rodině ještě nového Karoqa a taky nezlobí, Tvůj názor na toto není relevantní...
Mikesus
@ericn
A ještě hodnotit spotřebu u syrového motoru. No to jsi vtipnej. Koukam, ze vůbec netusis, jak ten hybrid funguje. A jezdim s nimi krásných horách mj, kam se hrabe rovná Vysočina. Takze ne, spotřeba u řidiče, co jezdí jako člověk je pod 5l jak nic i na téměř rovné vysočině. Nad 5l se dostane jen ten, který to dělá záměrně nebo úplně nemehlo. A měření nejsem, Jen se bavím, jaké nesmysly tu tvrdíš. Nejdřív že spotřeba jaká je, pak z tebe vypadne, že to je nezajetej hybrid, do toho prý na vysočině, která je prý extra kopcovita. A takové nesmysly jen abys odvrátil pozornost od faktu, že skodovce stále zlobí infotainment. A co zadní náprava, ta nebouchá už? 🤣
Tak když tvoje, možná imaginární, kamarádka má tu corollu, tak se podívej do COC na wltp spotřeby. A budeš se divit. Ano na dalnici těch 7l mít budeš.
ericn
@Mikesus Mikeší, nedělej ze sebe blbce. Upřímně ta moje kamarádka je reálná, bydlí kousek od Žďáru n/S a zimy a kopce tam jsou slušné, počasí dost proměnlivé a před tím jezdila v SX4 1.6 4x4 a ten papal pěkně 🤣 Tj Corolla Cross je slušný posun vpřed 👍

Btw pokud se mě snažíš urazit, snaž se klidně dál, nepovede se ti to. Na to nemáš. Jo a mě teda u OIII ani OIV zadní náprava nikdy nemlátila… a to že mám s nimi najeto poměrně dost. Ty e😜erte na Škodovky 🤣👍
Pepa_007
@Mikesus hybrid a 4.5 spotřeba? Nemyslím. 150 tacho s naloženým autem Praha-Brno tipuji nejméně 6.0-7.0.
Anonym
@Pepa_007 tipujes chybně.
Mikesus
@Pepa_007
A karoq na tom bude jak? Takhle jezdi úplně kazdej. Kdyz si dám tempomat 140 na dalnici, nějak nepotkavam ta auta touhle rychlosti. Predjede mne za tu dobu pár aut a to je vše. Kde jsou všichni, kteří takhle jezdi? Ono to spíš vypadá, že jen zoufalci argumentují těmito rychlostmi, ač jimi jedou jednou za život, možná.
Arese
@Mikesus Proč by sakra měl mít Karoq hybrid?!! Aby byl těžší, složitější, dražší, měl menší kufr bez rezervy a nemohl mít manuál?! Fuj tajksl!!! Karoq 1.5 TSI/110 kW se 6st. manuálem má parádně nízkou spotřebu i bez tohoto nesmyslného elektrobalastu! A právě proto je to skvělé auto! 😊)
Mikesus
@Arese
No naopak hybrid je jednodušší. Ale chápu, že jednodušší lidi, co se nevyznaji v technice, to stále nepochopili.
Hybrid, kvalitní, má nepřímý vstrik, nemá turbo, starter, prevodovku, spojku, alternátor. Všechny tyhle věci jsou nejrizikovejsi na poruchu a ty tam nejsou. Dalo by se dal pokračovat.
GS
@Pepa_007 z toho, co jste napsal by mne mrzel leda tak adaptivní tempomat, jinak nic, protože to lze využít jen vyjímečně, spíše vůbec.
Pepa_007
@GS někomu stojí auto v garáži a je mu vcelku jedno zda má 3 nebo 4 kola. Někdo s nim jezdí a využije vše zmíněné. 😉
Arese
@Pepa_007 Přesně tak, hybridy kupují hlavně "neřidiči", kterým auta nic moc neříkají...
W.O. PRSCLEY
Prodeje Renaultu u nás jsou bídné, tento podivný hybrid nikomu a ničemu nezatopí ... 😄
Arese
@W.O. PRSCLEY Bohužel je to přesně tak. Jeho prodeje jsou v ČR v poslední době tak nízké, že značka radši ani oficiálně neudává své české prodejní statistiky. Tedy kromě dodávek, protože v této oblasti naopak válí. Jejich jedinou záchrannou na trhu osobních vozů je rumunská znakča Dacia. Paradoxní, že?
JIRI KLIMES
Dejte do toho 4x4 z Dusteru, minimálně tu 1.3 tce, raději 1.6 a dejte to v lepší výbavě za 550000,- a bude se to prodávat samo. Vím že se to nestane, ale napsat jsem to musel. 😉
dodo24
@JIRI KLIMES tak to ste prvý, kto by chcel 1,6 namiesto 1,3tce
del42sa
chce to lepší motor, ideálně dvěma turby dopovaný dvouválec + 4 elektromotory, maximálku omezit na 130km/h ( kdo dnes potřebuje víc ? )
a zvednout cenu aspoň o 100 kapříků nahoru 😄
ericn
@del42sa ono je to asi jedno, co tam dají. Aktuální Renaulty nemají co nabídnout. Jsou to auta s generickým designem, s nezajímavým pohonem a vysokou cenou. Jediné co lze použít je Clio, Captur a starý Megane Gran coupé 😋
Arese
@ericn No, Cliu zbyl jediný použitelný motor, který je jako základ dobrý, ale nad ním bohužel už nic zajímavého není. A Megan Coupé by byl skvělý, ale bez toho ***s.k.é.h.o omezovače rychlosti na trapných 175 km/h (bez něj by jel o dobrých 30 km/h víc!)
rohYpnol
@ericn
Přesně tak to je. Hlavmi problém je ale cenová politika.
Symbioz v ceně dle výbavy a motorizace za 400 do max 600t. by byl zajímavý.
Mít dealerství Renaultu tak je to na šibenici a zachraňuje je jen to, že místo Renaultu vesměs prodávají Dacie.
Arese
@del42sa Velmi trefná, ale zároveň nesmírně smutná ironie...
Meky
Same marketingove kraviny.

Symbioz je len predlzene a nafuknute Clio.

Konkurencia je Kamiq.

Symbioz ako rodinne vozidlo v prvom rade trpi nedostatkom miesta vzadu, kde si clovek s beznou vyskou okolo 180 cm nema sancu pohodlne sadnut. Aj v Kamiqu je ZASADNE viac miesta vzadu, nehovoriac o vyduchoch klimatizacie a stredovej opierke ruk.

Kaskaj aj Karok su ZASADNE priestornejsie, vykonnejsie a pohodlnejsie vozidla.

Symbioz je ekvivalentom spojenia upliest z hovna bic.
Anonym
Ericn: proč tedy můj prius vykazuje nejnižší spotřebu v Jizerských kopcích?

Ty pyčo redakce sorry za vulgarismus ale vy jste mi konečně změnili profilové foto. Moc díky moc moc to je lepší než orgasmus po těch letech čekání.
Jan Mokrý
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
rohYpnol
Symbioz je cenově totálně mimo. Prodeje budou rovný počtu dealerství a předváděcích vozů.
RaSuSK73
Prilejem olej do ohna - mrknite na vysledky EuroNCAP crash testu...
Auto za taku cenu by malo skorovat lepsie.