Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Suzuki Jimny dostalo novou rozlučkovou limitku. Musíte si pro ni ale kousek dojet

13 komentářů

JIRI KLIMES
Ať jde evropa se svým nařízením emisních limitů do zadokolky. Takové super autíčko, dělá se i
pětidvéřové. To bych chtěl.
Pepa_007
Škoda, že končí kvůli emisním nařízení.
Nebo Nebo
@Pepa_007 EV vědci říkají, že EU nic nenařizuje. Jak je to možné, že teda končí? V článku je o tom taky řeč, že končí kvůli emisím.
Pepa_007
@Nebo Nebo protože EU nic. To automobilka sama dala N1 a pár kusů a pak to ukončí.
Prostě nevyrobene auto=žádné emise. Lidi mají nohy. 😉 👍🏻
kruskar
Na Jimnym mohu demonstrovat, jak úchylnou a kontraproduktivní je honba za snížení emisí CO2.
Jimnyho jsem si objednal v době, kdy se začínal prodávat. Složil jsem zálohu, ale pro převis poptávky na mě nakonec ani po roce nedošlo a prodejce mi zálohu vrátil. Tou dobou jsem jezdil ve 14 let staré Grad Vitaře, kterou jsem byl nucen si nechat a dál s ní ještě několik let jezdit. Pak se Jimny vrátil, ale ve verzi N1, za podstatně větší peníze. Uź jsem to ani nezkoušel a pouze jsem si na trhu našel o něco mladší Grand Vitaru. A protože na trhu není srovnatelné nové auto za dostupnou cenu, asi s ní budu jezdit až do smrti. Lejnová, v.ser si voko.
jirik_kirij
@kruskar Těm dobroserům bohužel nedochází, že lidi nejsou snadno ovladatelné stádo. Ve výsledku pak budou lidi jezdit ve dvacetiletých a možná i starších autech. Tedy do doby, dokud další dobroser nevymyslí, jak ty auta dostat z cest i když jsou často lépe fungující než mnohem novější.
Mikesus
@jirik_kirij
Nikomu nevadí stará auta, pokud plní emise v provozu jak mají. A to je opravdu eproblemw především dieselů, že po pár letech už tohle nedokážou. Takze je v pořádku, že je vyhání ze silnice.
jirik_kirij
@Mikesus V současnosti na emisích a STK měří podle pravidel daných v době, kdy auto přišlo na trh. Pokud diesel nebo i benzín čoudí a neprojde, je to v pořádku. Obávám se toho, že někdo políbený zelenou budoucností tyto pravidla změní a bude se posuzovat podle aktuálních norem. Je to záležitost jen jednoho dalšího zákona, který už má možná někdo v šuplíku napsaný.
Pepa_007
@jirik_kirij nebudou. I na stará auta dojde. Lidé budou jezdit vlakem, busem a na kole. Víc nedostanou povoleno.
Arese
Tak kdepak jste, místní elektrohujerové, abyste nám opět vysvětlili, že nařízení EU nabídku žádaných modelů na automobilovém trhu nijak neomezují a že je jen na výrobcích, že už takové auto nechtějí v EU nabízet?!!!! Jste jen ubohá banda sprostých lhářů, styďte se!!!
Man Ký
@Arese výstup jak Desdemona na jevišti. bereš na to něco?
Arese
@Man Ký K věci ovšem nemáš nic. Jak typické! 😁
twistedTSD
Ale samozřejmě EU nic nezakazuje. Pokud teda nechcete schopný offroad nebo osobní dodávku, to se zapište do pořadníku a modlete se.