Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes CLS slaví 20 let. Měl kontroverzní design, kterým inspiroval ostatní

7 komentářů

Nebo Nebo
Opravdu moc stylové auto. Sice se mi více libí až ta 2. generace z důvodu, že se dělala ve verzi kombi (shooting brake), ale tato je taky výborná, a ty dva stylové výfuky tomu dávají nádech.
Jiří Kalabza
Omlouvám se, ale tohle nechápu: Mercedes-Benz CLS se vyráběl až do roku 2010, přičemž v roce 2008 prošel decentním faceliftem s modernějším designem i inovovanou výbavou. Nepletu-li se vyráběl se poněkud déle.
Arese
Mně se tenhle medvěd nikdy moc nezamlouval, působí na mě jako nějaký přišlápnutý banán. Normální sedany mi sedí mnohem víc.
Barry Lyndon
To auto se mi nelíbí vůbec:
1. problematický banana style
2. s bodem 1. související nesmyslně malá okna, což je mimochodem dodnes problém spousty (spíš valné většiny) aut - hodně plechu a otylost, takže to ve výsledku musí zachraňovat kola 22", i když o pár generací dříve stačily 16tky a nevypadaly podrozměrečně.... :-)
L. B.
Moc se mi líbí, ta silueta a nízká okna se mi líbí moc a perfektní design přístrojové desky, ten velký kus dřeva tomu moc sluší. Málem jsem ho koupil, ale nakonec jsem šel do menšího E coupe se stejným motorem 350 CGI. Myslím, že tady poprvé představili přímý vstrik benzínu u modernizace V6 3,5L, což je tuším zkrácený V8 5 litr.
Man Ký
@L. B. když jsem ho poprvé viděl stát na parkovišti, bylo to jako zjevení, po uniformním usedlém vzhledu tehdejší třídy C,E,S to bylo něco naprosto jiného, chic, to byl snad první Mercedes, co se mi líbil... a od té doby se jim povedlo ještě hodně pěkných kousků, hlavně ty kupé jsou nadčasové a sexy
L. B.
@Man Ký Ano, kupé dělají skvělé. Nakonec jsem místo CLS vybral E coupe, protože mi to přišlo zbytečně velké na mou potřebu. Z dříve usedlého vzhledu dělá mercedes dávno elegantní karoserie které jsou lákavé i oeo mladší. Dříve to bylo hodně usedlé, takže to byla volba spíše starších klientů. Styl, to oni dávno umí.