Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Tahle vypadá nejdražší Škoda Kodiaq RS. Stojí ranec, uveze ale sedm lidí

17 komentářů

Pepa_007
Slovem „sportovní“ se dnes v automobilovém kdeco. Dokonce i velká elektrická SUV o hmotnosti malého rodinného domku.

Dokonce i Kia EV9. Ještě těžší. Ještě dražší. U spalovacího auta je hmotnost 1.9t srovnávaná s domem a u těžšího BEV ne? Sportovní Hyundai 5N s 2.2t je ok? 🤣🤣🤣🤣
Emel
@Pepa_007 to sis to špatně přečetl. S rodinným domkem jsou srovnávána právě ta elektrická SUV.
Mikesus
@Pepa_007
však píšou, že ta elektrická jsou jako rodinný domek. U kodiaqu žádné srovnání s domem není.
Nebuď tak zaslepený, abys tam četl co tam není.
Nebo Nebo
Jak tak koukám, redakci zaujal nový Kodiaq RS... už třetí článek tento týden.
Tom Janota
Mohl by to po sobě někdo číst? To jsou věty, že by jeden grcal
Arese
Tohle by byl v Evropě prodejní trhák! To by ale nesměli ovládat EU ekoteroristi! https://www.autoforum.cz/…-muze-zachranit/
Emel
@Arese s cenovkou 1,5M a spotřebou dvoulitrového benzínu?
Arese
@Emel Nikoliv, s cenovkou kolem 350 000 Kč a spotřebou litrového přeplňovaného tříválce. 🙂
Mikesus
@Arese
No to jsou kecy tam. Automobilka by ho neměla problém nabídnout, ale nemá pro něj povinnou výbavu. Takze by ho vlastně měla problém nabídnout.
Emel
@Arese aha... on ten tvůj odkaz nefunguje, tak jsem myslel Kodiaq a ne Kylaq.
Jo, kdyby EU zrušila nějaké regulace, tak by se dal evropský trh zaplavit levnejma malejma "pikslama". A různé ty hlásiče překročení rychlosti apod. jsou jen k vzteku, lepší nová piksla 1.0TSI než stará oktávka 1.9TDI.
Z druhé strany... nemám pocit, že by se prodávalo málo aut a bylo nutně potřeba dělat je dostupnější... auta jsou dostupná i tak.
Freddka
Svizny SUV, nejaka technika tam je, cenove konci presne tam, kde zacina premie jako Q5 apod. (tj mensi, ale poctivejsi). A k tomu zadny elektricky nesmysly.

Jo neni to nejkrasnejsi a bude to trochu zrat, ale jako zase podle me dobry. Nikam to nic nekrici a vezes se slusnym docela spolehlivym autem.
johny555
@Freddka Přesně jste to vystihl, je to hnusný, bude to žrát a chybí mu ta elektrika, která dává tomu autu reálnou sportovnost. A stojí to jako předražená německá "prémie". Sorry, sportovnost pro mě není řev motoru a pouťové cerepetičky, ale to, že šlápnu na plyn a auto okamžitě vystřelí.
Jirka Capek
@johny555
Mě by jen zajímalo jaké auto do téhle ceny, pokud vyjmeme hybridy a elektromobily, bude podobně "sportovní"? Zrychlení 0-100 za 6,3s není zlá hodnota. Superb to má za 5,6 se stejným motorem. Ok, ale kdo dál?
Já se bojím že těch případnů zas tak moc nebude, pokud vůbec nám zaberou všechny prsty na jedné ruce?
Benjamin Hulboj
@Jiri Capek Tesla Y, i když je hnusná, bude levnější, lépe vybavená, sportovnější (na podvozku) a mnohem mnohem rychlejší.
Emel
@johny555 sportovnost pro mě rozhodně není o šlápnutí na plyn.
Freddka
@johny555
Jenze tohle neni zadny sportovni auto. Ten znak RS je jak AMG paket v Mercedesu 220d, sportovniho tam neni nic.

Tohle je sviznejsi kredenc na prevoz rodiny.

A zrat to asi bude no, je to benzin ve velkym aute, co chces. Zas se nemusis prdet s nabijenim, neco za neco.
johny555
Pro milovníky tradičních škodovek vánoční dárek, pro ostatní bezvýznamné auto. Za 1,5M je asi tucet aut, které jsou zajímavější či výkonější. Co se týká "sportovnosti" i Elroq za 1M má větší výkon a určitě dá tomuto RSku na frak.