Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Desetiválcové BMW M5 E60 slaví 20 let. Je to technický klenot inspirovaný světem F1

10 komentářů

Horký Rom
Je fascinující, jak dvacetiletý technický klenot, motor V10 z BMW M5 E60, stále dokáže rozproudit krev pravověrným petrolheadům. Natolik je pro ně ikonický, že svůj vzácný volný čas věnují pouze diskuzím o elektromobilech – možná aby světu ukázali, že staré dobré časy stále žijí v jejich srdcích.

Bravo, BMW, vytvořili jste motor tak úžasný, že se stal inspirací pro debaty o budoucnosti bez výfuků! 👏👏👏
vencelín
@Horký Rom
Cikane, to je ale výstavní snuska blbosti.....
Horký Rom
@vencelín
Něco konkrétního k autu a motoru, petrolpetře?
C'mon 👍
vencelín
@Horký Rom
Je to určitě technicky fajn strojovna. Nicméně Vaše bezpredmetne plky z prvotní ho prispevku na 3 stránky si nechte příště od cesty. To je moje přátelské doporuceni
Horký Rom
@vencelín
Drahý petrollpetře,

děkuji za Vaše “přátelské” doporučení. Oceňuji, že jste si našel čas k obsáhlé analýze mého příspěvku, ačkoliv, jak se zdá, zcela postrádáte schopnost odlišit technickou diskusi od vlastních frustrací. Je fascinující, že právě člověk, který evidentně považuje každé své slovo za perlu hodnou tří stránek, mi zde nabízí radu o stručnosti.
Vaše snaha o korekci mě tedy spíše dojímá, než že by byla jakkoli přínosná. Ale nezoufejte – vždyť právě ve Vašem smýšlení a reakcích se zrcadlí ono vzácné spojení sebevědomí a nevědomosti, které dělá z internetových diskusí takovou zábavu 👍

S úctou k Vaší snaze,
HR

P.S. Něco víc k V10 by nebylo?
Arese
@Horký Rom Proč se tady tak usilovně snažíš být za totálního blba je mi záhadou...🙂
Horký Rom
@multiArese
Žádal jsem tě, abys na mě nereagoval, ale pokud máš skutečně tak zoufalou potřebu se zviditelnit, mohl bys alespoň nabídnout nějaký smysluplný komentář k danému motoru. Chápu, že je to pro tebe možná výzva, ale i ty máš jistě potenciál překvapit 👍
Arese
@Horký Rom Motor to má jistě parádní, zato designově to svému předchůdci nesahá ani po ventilky (vč. interiéru). 😧
hiphop
@Arese mas s tim osobni zkusenosti nebo zase dalsi lzi hujere?
Man Ký
Motor co točí 9,5 tisíce - to je asi to nejlepší, co může M5 E60/1 nabídnout. Spotřebu nelze stlačit pod 18 litrů jinak než ustálenou jízdou na tempomat nastavený na 100 km/h:) 20 je naprosto v pořádku. Náhradní olej mít neustále s sebou na dolití. Převodovka hrozná, jako všechny SMG. Design je podle mého ještě dnes úžasný - bůhví kde je konec Banglovi a proč vzdal automobily a místo nich navrhuje telefony či co...
Kolega s ní jezdil asi rok a pak mu na dálnici shořela...