Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
ProchyTom
Dohustil sem ted spravne pneu na elektromobilu, snad budu mit mensi spotrebu paliva
Dušan Trnka
Ja mám celoročné . Bežné zimné ti nič nepomôžu, guma sa na lade kĺže rovnako . Aj letné by stačili, treba ich hustiť na spodnú hranicu . A na zimných sú dlhšie brzdné dráhy .
@Dušan Trnka V streforuropskych podmienkach stacia kvalitne letne na cely rok ak nemusis nutne jazdit za kazdeho pocasia a nechodis po horach
@ptr078 Lenže ja jazdím aj do Rakúska ( to je tiež stredná Európa ) a tam sa na niektorých cestách bez aspoň celoročných v zime nezaobídeš . Prikáže ti to značka ...
@Dušan Trnka
ani na ledu to není stejné. Tam je právě důležitá směs a zimní poráží letní o několik parníků. Vůbec by mne nenapadlo, že by někdo dnes ještě rozporoval jasný fakt prokázaný už nespočtem testů
www.youtube.com/watch?…
www.youtube.com/watch?…
ani na ledu to není stejné. Tam je právě důležitá směs a zimní poráží letní o několik parníků. Vůbec by mne nenapadlo, že by někdo dnes ještě rozporoval jasný fakt prokázaný už nespočtem testů
www.youtube.com/watch?…
www.youtube.com/watch?…
@Mikesus celoročky jazdím už 4 roky a som spokojný.
No určite nekúpim "činsky" noname.
No určite nekúpim "činsky" noname.
@idam.i
každého volba. já reaději budu mít dvě sady. Ale naprosto chápu při dnešních zimách, že kdo nemusí jezdit vždy, tak celoročky ušetří hodně peněz. Jen bych je s kvalitními sezoními pneu nesrovnával, je to prostě kompromis z obou. A ačkoliv dobré celoročky budou lepší než špatné sezonní, tak pořád neznamená, že jsou lepší než sezonní.
každého volba. já reaději budu mít dvě sady. Ale naprosto chápu při dnešních zimách, že kdo nemusí jezdit vždy, tak celoročky ušetří hodně peněz. Jen bych je s kvalitními sezoními pneu nesrovnával, je to prostě kompromis z obou. A ačkoliv dobré celoročky budou lepší než špatné sezonní, tak pořád neznamená, že jsou lepší než sezonní.
@Mikesus na zimu kvalitní zní, na léto kvalitní letní. Na mám sebe a svou rodinu moc rád, aby tam dal celoroční kompromis a uklidňoval se, že jsou kvalitní a je to stejný. A gumy měním co dva roky. Ale to je částečně i kvůli nájezdu, byt by asi rok ještě daly. Obzvláště u zimních měním svědomitě.
@Mikesus Ale je ! Rozdieľ medzi zimnou a celoročnou je iba v zmesi . Jedna je mäkšia, ale každá guma sa na ľade šmýka rovnako . Ty veríš reklamným videám na YT ? Tam testujú šmyklavosť ? Si naivný, to je reklama výrobcov pneumatík ...
@Dušan Trnka
jasně, všechny testy jsou zaplacené. To je jak opakování ruské propagandy, v tom jste na tom východě opravdu dobří. Tak ukaž odkaz na test, kde to uvádí opačně, jinak to jsou vycucané věci z prstu. Tady jsou další testy celoroček a opět horší na ledu než zimní.
youtu.be/8K8ThRGNaoM?t=521
že mne nepřekvapuje, že tohle vyleze zrovna ze slovenska. Jaké přeposílací emaily tam aktuálně jedete? TVL psát o celoročkách, že na ledu se chovají jako zimní, když každý test, i těch celoroček mezi sebou dopadne tak, že průměrná zimní je lepší.
Dělat ze sebe hlupáka ti fakt jde. Ještě pokračuj s něčím.
No a nakonec, byl jsi vůbec někdy na polygonu? předpokládám že ne, jinak takovou kravinu bys nepsal. tam se to dobře vidí, když se sejdou různé druhy pneu.
jasně, všechny testy jsou zaplacené. To je jak opakování ruské propagandy, v tom jste na tom východě opravdu dobří. Tak ukaž odkaz na test, kde to uvádí opačně, jinak to jsou vycucané věci z prstu. Tady jsou další testy celoroček a opět horší na ledu než zimní.
že mne nepřekvapuje, že tohle vyleze zrovna ze slovenska. Jaké přeposílací emaily tam aktuálně jedete? TVL psát o celoročkách, že na ledu se chovají jako zimní, když každý test, i těch celoroček mezi sebou dopadne tak, že průměrná zimní je lepší.
Dělat ze sebe hlupáka ti fakt jde. Ještě pokračuj s něčím.
No a nakonec, byl jsi vůbec někdy na polygonu? předpokládám že ne, jinak takovou kravinu bys nepsal. tam se to dobře vidí, když se sejdou různé druhy pneu.
vor
Tak hlavne, šesť a viac ročné zimné gumy sú celkom určite stvrdnuté a tiež spravidla tak ojazdené, že hovoriť o ich mäkkej zmesi je čistý marketingový blábol.
Pri jazde treba najmä používať tú vec, čo nosíme na krku!
Pri jazde treba najmä používať tú vec, čo nosíme na krku!
@vor Vlastně to jde obrátit,čím lepší guma, tím jedeš rychleji a při chybě jsou větší následky.
@vor
ADAC/OAMTC kedysi robil taky test novych a "novych" pneumatik (rovnaky typ a vyrobca, nejazdene, vek od 0 do 5 rokov). Ak si dobre pamatam, tak vysledok bol taky, ze pneumatiky ktore ako nove boli vynikajuce, mali ako 3-rocne uz podstatne horsie vlastnosti, a 4-rocne a starsie vobec nedoporucovali pouzivat.
btw jeden kamarat sa ma pytal ze co ma robit, ze auto ma dake hlucne, ide to vraj od kolies, ze ci to budu loziska alebo silentbloky na ulozeni napravy. Pridem k autu, zohnem sa ku kolesam, pozriem dot, a pozrime sa, 7-rocne pneumatiky! Vsetko jasne...
ADAC/OAMTC kedysi robil taky test novych a "novych" pneumatik (rovnaky typ a vyrobca, nejazdene, vek od 0 do 5 rokov). Ak si dobre pamatam, tak vysledok bol taky, ze pneumatiky ktore ako nove boli vynikajuce, mali ako 3-rocne uz podstatne horsie vlastnosti, a 4-rocne a starsie vobec nedoporucovali pouzivat.
btw jeden kamarat sa ma pytal ze co ma robit, ze auto ma dake hlucne, ide to vraj od kolies, ze ci to budu loziska alebo silentbloky na ulozeni napravy. Pridem k autu, zohnem sa ku kolesam, pozriem dot, a pozrime sa, 7-rocne pneumatiky! Vsetko jasne...
100 % pravda ! Ale vysvetli to e😜ertom z internetu, čo veria reklamám . Každá zmes stráca vekom zmäkčovadlá tvrdne a nevydrží večne . Ale žiadna pneumatika nie je zázračná a nezmení fyzikálne zákony . Hlava, opatrnosť a nešlapať na plyn ako v lete
@Dušan Trnka
řekl někdo, kdo tvrdí, že celoročka na ledu má stejné vlastnosti jako zimní pneu. ex perte.
nicméně souhlas, že stará pneu je ztrvrdlá ( dle testů, vlastní zkušenost nemám). starší než 3 roky jsem snad ani nikdy neměl.
řekl někdo, kdo tvrdí, že celoročka na ledu má stejné vlastnosti jako zimní pneu. ex perte.
nicméně souhlas, že stará pneu je ztrvrdlá ( dle testů, vlastní zkušenost nemám). starší než 3 roky jsem snad ani nikdy neměl.
@Mikesus Pro milovníky odkazů, co se rádi den za dnem ztrapňují a nikdy nemají dost...
youtu.be/cTxxiYcDvQU
čas 4:42 Jejda! Nová generace celoroček nám na ledu začíná držet...
youtu.be/cTxxiYcDvQU
čas 4:42 Jejda! Nová generace celoroček nám na ledu začíná držet...
rohYpnol
Já jezdím na podválu a bez kol. Nevím co furt řešíte 😆
@rohYpnol
Tak to se nedivime, ze musis jezdit odtahovkou, kdyz máš nespolhlivy povoz, kterému reznou litaky s nadsazkou po první zimě. 😁
Tak to se nedivime, ze musis jezdit odtahovkou, kdyz máš nespolhlivy povoz, kterému reznou litaky s nadsazkou po první zimě. 😁
Ja Prvni 123
To je porad dokola.
Jezdit v lete na zanovnich zimnich neni dobry napad.
Dojet zimni posledni rok pres leto je uplne v pohode😒br /> - guma casem ztvrdne, takze se "nezmoli" ani v lete
- ojety vzorek prestane zpusobovat v lete nejistotu
- zvysena spotreba materialu mozna trochu plati, ale od tech 4mm od zimy do 1.6 v lete rozhodne vydrzi.
Takze usetrite jednu sezonu. Letni koupite o rok pozdeji.
Mimochodem: celorocni pneumatiky udelaly hezky pokrok a u vetsiny svych aut na ne postupne prechazim.
K uplne spokojenosti.
Letni gumy davam jen na jedno auto, na to co na nem platim dalnicni znamku.
Pri rychle jizde po dalnici v horkem lete jsou prece jen lepsi.
Jezdit v lete na zanovnich zimnich neni dobry napad.
Dojet zimni posledni rok pres leto je uplne v pohode😒br /> - guma casem ztvrdne, takze se "nezmoli" ani v lete
- ojety vzorek prestane zpusobovat v lete nejistotu
- zvysena spotreba materialu mozna trochu plati, ale od tech 4mm od zimy do 1.6 v lete rozhodne vydrzi.
Takze usetrite jednu sezonu. Letni koupite o rok pozdeji.
Mimochodem: celorocni pneumatiky udelaly hezky pokrok a u vetsiny svych aut na ne postupne prechazim.
K uplne spokojenosti.
Letni gumy davam jen na jedno auto, na to co na nem platim dalnicni znamku.
Pri rychle jizde po dalnici v horkem lete jsou prece jen lepsi.
jersey.se
Na zimních v létě jezdí jen totální šulín a nebezpečný hazardér. Teď jsem třeba v Itálii a tady je to zakázané a kontroluje se to. Mělo by to tak být všude.
jen jestli toho *** ze sebe neděláte vy.
youtu.be/wUxo2KmO4OI?t=240
já mám zas jiné zkušenosti. zimní dřív aktivují ABS, jsou náchylnější na aquaplaning. A tyhle zkušenosti potvrzují právě všechny testy. Můžu tedy vidět nějaký, který říká opak? I kdyby tam byla čísla "vycucaná" z prstu.
Tady je to rozsáhlejší a více testů dohromady. Ukazují, že na mokru je průměrná zimní řádově horší než průměrná letní.
přesně tak. odpovídá to všem testům. Za mně taky z vlastní zkušenosti i z polygonu.