Testy
Horký Rom
7
Nuže… požadovat 1.627.900 korun českých za polovičaté řešení jménem koncernový PHEV, když na oné samé scéně tančí plnokrevný BEV Tesla Model Y LR AWD za 1.299.900 Kč – to už hraničí s ekonomickou slepotou, neřku-li jemně tragikomickým omylem.
DeMooro
0
@Horký Rom ty si ještě neumřel...
Koukam dost drahy oproti BMW
@Freddka ten interiér ale vypadá dost dobře...
@Emel
Mne sa nepaci velky tablet natoceny do ksychtu vodicovi, ano radoby ergonomicka parada, mne to pride rusive (neznasam ked mi "monitor" svieti do ksychtu este aj v aute) a neobstoji ani argument, ze si display mozes vypnut - nemozes nemas ako ovladat klimu a vozidlo.
Celkovo sa mi Terramar paci, ale za tie peniaze to je nezmysel - teda ako pre koho, kto neriesi 0,5mil hore dolu je to asi jedno.
Mne sa nepaci velky tablet natoceny do ksychtu vodicovi, ano radoby ergonomicka parada, mne to pride rusive (neznasam ked mi "monitor" svieti do ksychtu este aj v aute) a neobstoji ani argument, ze si display mozes vypnut - nemozes nemas ako ovladat klimu a vozidlo.
Celkovo sa mi Terramar paci, ale za tie peniaze to je nezmysel - teda ako pre koho, kto neriesi 0,5mil hore dolu je to asi jedno.
@lamal ale jo, velký tablety taky nemusím... ale tady mi to ještě nepřijde tak zlý (jako třeba v Tesle, Mustangu atd.).
Koukal jsem na ceník a úplně nechápu, že 1.5 eTSI 110kW FWD stojí 1,122 a 2.0TSI 150kW AWD 1,154. Za těhle podmínek je ten dvoulitr jasná volba a vůbec bych neřešil ani tu slabší 1.5, ale ani příplatek dalších 200t za stejně silnej plugin v předokolce.
Koukal jsem na ceník a úplně nechápu, že 1.5 eTSI 110kW FWD stojí 1,122 a 2.0TSI 150kW AWD 1,154. Za těhle podmínek je ten dvoulitr jasná volba a vůbec bych neřešil ani tu slabší 1.5, ale ani příplatek dalších 200t za stejně silnej plugin v předokolce.
@Emel
To jo 2.0TSI s AWD je nieco co by som si predstavoval v Cupre aj po stranke vyuzitia, ceny hovoria za vsetko. Plug-in uz ma pouz.dojazd tak budis, kto moze nabijat asi je to ok v tej slabsej variante.
To jo 2.0TSI s AWD je nieco co by som si predstavoval v Cupre aj po stranke vyuzitia, ceny hovoria za vsetko. Plug-in uz ma pouz.dojazd tak budis, kto moze nabijat asi je to ok v tej slabsej variante.
@lamal je to trošku salámová metoda... jestli je ok PHEV 150kW, tak dostat za dalších 100t 50kW výkonu a výbavu VZ (parkovací asistent, DCC+, větší brzdy, 19" a další věci) je taky ok.
@Emel
FWD ako zaznelo v teste vyuzitelnost zraza, verim ze na nerovnej ceste, mokrej ked sa napravy odhlahcia bude este vacsi problem s trakciou aj vo vyssej rychlosti a nemusi to byt uplne bezpecne. Mnoho zakaznikov to mozno neriesi, to by bolo ovsem nelichotive pre Cupru, ked je koncernovou športkou...
FWD ako zaznelo v teste vyuzitelnost zraza, verim ze na nerovnej ceste, mokrej ked sa napravy odhlahcia bude este vacsi problem s trakciou aj vo vyssej rychlosti a nemusi to byt uplne bezpecne. Mnoho zakaznikov to mozno neriesi, to by bolo ovsem nelichotive pre Cupru, ked je koncernovou športkou...
@lamal nebezpečné to asi vyloženě nebude, ale jasně, 200kW na předku je dost... za mě vždycky radši silnější než slabší auto, pokud příplatek není nesmysl 😄
@Emel
Nie vzdy to chyti trakcna kontrola ked na zlom povrchu stojis na podlahe, na uzkej ceste a v horsich adheznych podmienkach, napr. pri predbiehani. Posadit do toho manzelku... vacsina tychto aut ma AWD.
Vlastne nepoznam SUV s 200kW, ktore ma len predny nahon, napadaju ta nejake ?
Nie vzdy to chyti trakcna kontrola ked na zlom povrchu stojis na podlahe, na uzkej ceste a v horsich adheznych podmienkach, napr. pri predbiehani. Posadit do toho manzelku... vacsina tychto aut ma AWD.
Vlastne nepoznam SUV s 200kW, ktore ma len predny nahon, napadaju ta nejake ?
@lamal Ty si dobrý "ksycht"... 😁 Čo si mal zo slovenčiny?
Displej v aute tejto cenovej kategórie snáď Nebude svietiť do očí, alebo si môžeš nastaviť jas podľa svojich predstáv. Ak nie, potom sa s cenovkou naozaj sekli.
Displej v aute tejto cenovej kategórie snáď Nebude svietiť do očí, alebo si môžeš nastaviť jas podľa svojich predstáv. Ak nie, potom sa s cenovkou naozaj sekli.
@Emel U Cupry nemá smysl koukat na ceník, teď jsem jednu do rodiny objednával, Atecu, a sleva byla cca 13% celkové ceny 1mil Kč. Jako soukromá osoba, takže fajn 😄
@traveldrive
Ked sa chces somnou bavit bud slusny a chod si precitat odpoved na prispevok v teste Rafale, kde si len nakydal a vyparil sa ako smrad 😊
Ked sa chces somnou bavit bud slusny a chod si precitat odpoved na prispevok v teste Rafale, kde si len nakydal a vyparil sa ako smrad 😊
@Freddka
Neviem, ako v našich krajinách, ale v DE sa to dá kúpiť za úplne iné peniaze, od cca. 42t eur a za to žiadny bavorák nedostaneš😒br />suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Neviem, ako v našich krajinách, ale v DE sa to dá kúpiť za úplne iné peniaze, od cca. 42t eur a za to žiadny bavorák nedostaneš😒br />suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Almara s patnáctistovkou a tachometr do 300?
No, aby to stačilo...😀
No, aby to stačilo...😀
@gil54 200kW?
@Emel
Co mi tím chceš sdělit?
Co mi tím chceš sdělit?
@gil54 že to auto nemá jen "patnáctistovku", ale taky elektromotor, s kombinovaným výkonem 200kW, což v mém vnímání je docela slušné stádo.
@Emel
Ale výkon přeci nezpochybňuji (130kW a chvilkově 200), pozastavuji se jen nad příliš optimistickou a zbytečnou třístovkou na tachometru, navíc u káry s maximálkou 215.
Mám maximálku s omezovačem na dvě pade a tím pádem mi stačí tacháč do 260, což mi připadá jaksi logičtější a normální...
Ale výkon přeci nezpochybňuji (130kW a chvilkově 200), pozastavuji se jen nad příliš optimistickou a zbytečnou třístovkou na tachometru, navíc u káry s maximálkou 215.
Mám maximálku s omezovačem na dvě pade a tím pádem mi stačí tacháč do 260, což mi připadá jaksi logičtější a normální...
@gil54
Elektrika je v 180kmh+ uz jalova, bateria to dlho nevydrzi tlacit na max a vo vysokych otackach klesa aj krutiaci moment EV motora. Tych 300kmh je marketing pre Cupra pozéra z insta.
Elektrika je v 180kmh+ uz jalova, bateria to dlho nevydrzi tlacit na max a vo vysokych otackach klesa aj krutiaci moment EV motora. Tych 300kmh je marketing pre Cupra pozéra z insta.
@lamal není to úplně pravda. Měl jsem MB CLA 250e a vůči CLA 200 se stejnym spalovákem má ten PHEV o 11 km/h vyšší maximálku (229 vs 240) a k mému překvapení to zapojovalo elektromotor na dálnici fakt hodně.
Nevýhodou bylo, že po pár podlahách byla pokaždé trochu jiná reakce na sešlápnutí pedálu plynu ať už kvůli kapacitě baterky nebo dost možná teplotě EV pohonu (baterka, motor...). Ale právě díky tomu vím jistě že to zapojování elektra nebyla jen vizualizace na budíkách. Když jsi to utavil, tak už to vadlo hodně a těch 240 bez EV určitě nedosáhne. Ale pokud šlo o udržení rychlosti, tam to šťávu najde nebo si rychle vyrobí, takže nebyl problém jet delší trasu 200+ pokud jsi nemusel neustále brzdit a zrychlovat.
Tohle je novější pohon postavený na podobných principech, takže věřím že to fungovat bude.
Nevýhodou bylo, že po pár podlahách byla pokaždé trochu jiná reakce na sešlápnutí pedálu plynu ať už kvůli kapacitě baterky nebo dost možná teplotě EV pohonu (baterka, motor...). Ale právě díky tomu vím jistě že to zapojování elektra nebyla jen vizualizace na budíkách. Když jsi to utavil, tak už to vadlo hodně a těch 240 bez EV určitě nedosáhne. Ale pokud šlo o udržení rychlosti, tam to šťávu najde nebo si rychle vyrobí, takže nebyl problém jet delší trasu 200+ pokud jsi nemusel neustále brzdit a zrychlovat.
Tohle je novější pohon postavený na podobných principech, takže věřím že to fungovat bude.
@Emel Vmax odpovídá 130 kW spalováku (215), protože v dálničních rychlostech už je elektromotor "přetočený" a odpojuje se. Takže těch 300 na tachometru je skutečně trochu úlet. Jo kdyby to mělo skutečných 200kW a ne hybridních, tak to bude pelášit 250.
@Ham. "přetočený" spíš nebude když je uvnitř převodovky? Přiznám se že neznám schéma jak tenhle pohon přesně funguje. Ale viz můj koment výše, u podobného (a staršího) pohonu u Mercedesu se v těchto rychlostech zapojuje a má na to velký vliv.
Ještě vlastně mám z podobných motorizací zkušenost BMW G20 330e, fungovalo to dost podobně - a taky vim že ten výchozí 320i takovou dynamiku na dálnici rozhodně nepředváděl.
Ještě vlastně mám z podobných motorizací zkušenost BMW G20 330e, fungovalo to dost podobně - a taky vim že ten výchozí 320i takovou dynamiku na dálnici rozhodně nepředváděl.
@adamzprahy Přetočený jsem dal do uvozovek, protože přetočený je z elektrického hlediska. Elektromotor je na výstupní hřídeli motoru hned za dvouhmotovým setrvačníkem a následuje mechanická trojspojka a dva hřídele s ozubenými koly šesti stupňů převodovky. Ve chvíli, kdy motor točí blízko 6000 ot., tak elektromotor musí točit také 6000 ot., protože vše je na jedné pevné hřídeli. A protože žádný elektromotor nikdo neumí navrhnout tak aby dával výkon v 600 ot. a zároveň v 6000 ot. tak se navrhuje tak, že ten výkon dává někde mezi 600ot. a 3000 ot. a pak se odpojuje (nikoliv mechanicky, je na jedné hřídeli s ICE, ale elektricky ztrátou buzení, točí se díky ICE, ale nedává výkon). Výsledkem je, že se uplatňuje někde do 150 km/h, ale v rychlostech kolem 200 se už jenom "veze" v autě jako neužitečný balast a Vmax zajišťuje pouze ICE. Nakonec nejlépe je to vidět při porovnání dynamiky 200kW PHEV a 195kW ICE třeba v posledním Passatu, hybrid zhebne ve 225, ICE jede 250 s elektronickým omezením. A dynamika 195 kW ICE je úplně jinde zvláště ve vysokých rychlostech, protože tam už je to "soutěž" 130kW a 195kW, kterou musí ten první zákonitě drtivě prohrát.
No a u BMW je to úplně stejné, elektromotor je také na výstupní hřídeli motoru, následuje odpojovací spojka a 8 stupňů hydroměniče. Výsledkem je, že 292 koňové 330e 😁rive Touring má Vmax jako ten Passsat, tedy 225 km/h, kdežto trojky s podobným výkonem, ale jenom z ICE mastí 250 bez problémů.
No a u BMW je to úplně stejné, elektromotor je také na výstupní hřídeli motoru, následuje odpojovací spojka a 8 stupňů hydroměniče. Výsledkem je, že 292 koňové 330e 😁rive Touring má Vmax jako ten Passsat, tedy 225 km/h, kdežto trojky s podobným výkonem, ale jenom z ICE mastí 250 bez problémů.
@Ham. Já mám trošku podezření, že se maximálky u hybridů udávají jako "trvale udržitelné", tj. i v případě vybité baterky... nicméně teda tady je vMax vyšší, než u čisté 1.5TSI, tak těžko říct.
Dalsia pozerska cupra v cene serioznej premie....tablet nekukatelny.. vyslovene hnusny.... stale mi nie je jasne aky malo zmysel znicit po dlhych rokoch uz konecne spravnym smerom rozbehnuty seat na ukor akejsi umelo vytvorenej radovy premie... aby nakoniec nepadli obaja
@3_diamanty
Někde jim to nejspíš funguje.
Např. v Rakousku je Seat totálně ignorovaný a přehlížený. Předpokládám podobně třeba Německo, Švýcarsko...
Za mě Cupra = čínský design, technika Seat a ceny Audi... Ještě jsem dokázal vstřebat Curpu Atecu, Cupru Leon před FL. Ale tyhle nové mixy SUV na 300 způsobů.... nevím.
Terramar se mi určitě líbí nejvíc, ale zoufale tomu zase chybí V6, minimum mělo být 2.0 TSI. Tyhle chcíplé 1.5 na bypassu jsou fakt mimo... Ale aspoň že 1.5 a ne 1.2.... a hlavně zaplať pánbůh za ten 2.0 TSI a 2.0 TDI...
Někde jim to nejspíš funguje.
Např. v Rakousku je Seat totálně ignorovaný a přehlížený. Předpokládám podobně třeba Německo, Švýcarsko...
Za mě Cupra = čínský design, technika Seat a ceny Audi... Ještě jsem dokázal vstřebat Curpu Atecu, Cupru Leon před FL. Ale tyhle nové mixy SUV na 300 způsobů.... nevím.
Terramar se mi určitě líbí nejvíc, ale zoufale tomu zase chybí V6, minimum mělo být 2.0 TSI. Tyhle chcíplé 1.5 na bypassu jsou fakt mimo... Ale aspoň že 1.5 a ne 1.2.... a hlavně zaplať pánbůh za ten 2.0 TSI a 2.0 TDI...
Vemte to naopak. K dostání jsou na tuzemském trhu prakticky totožně vypadající kousky s cenou pod 1. Mil včetně DPH. To už je naopak slušná nabídka za takový auto, byt s běžným motorem. Dneska stojí 1 mil kdeco
Predražený Tiguan ...