Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Šanghajský autosalon na vlastní kůži: Aut, až oči přecházejí, a vibe jako kdysi

8 komentářů

PowerHouse
Na toto potřebujete mít moderní továrny
bez montootroků (jako má Škodárna), ale s roboty.

Tady vidíte jak jsme zaostalí ve výzkumu a výrobě.
Kdyby vše fungovalo postaru, tak má Cariad 13 000 programátorů. Po změně to VW nově nakupuje u dodavatelů, třeba i Rivianu.

Dodávám odkaz na CATL TECH DAY 2025,
o kterém se všude píše.
www.youtube.com/watch?…
psel
@PowerHouse to jsi byl v ŠA naposledy v osmdesátých letech nebo co?
A jak vysvětlíš, že má BYD 900.000 zaměstnanců, z toho přes 100.000 ve vývoji? Samí roboti co? Vyrobili 4.3M aut 2024, to je 4,77 aut na zaměstnance.
YKSPENG měl 13.500 zaměstnanců 2023, ve 2024 chtěl přijmout další 4000. To je 17500 zaměstnanců v 2024, na prodaných 190.000, tj 10 aut na zaměstnance.
ŠA = 34 215 zaměstnanců, prodej aut = 926 567 ks = 27 aut na zaměstnance.
VW Group 679000 zaměstnanců, prodej aut = 9M = 13,25 Auta na zaměstnance.
Takže asi tak ty robote 😁

EDIT: Jo zapomněl jsem dodat, že VW ví že je tučný a že musí zaměstnance shodit (30000 jen v DE), a YKSPENG nabere jen letos 6000 zaměstnanců 😄.
LEGOPARK
@psel Pekne! 😊
Radovan Pastucha
@psel
pekne zhrnutie,o montootrokoch chvilu nebude pocut...👍
Kasprik
Koukal jsem na video z autosalonu, myslím, že to byli Tygři na cestě-Jan Müller. Ten jen zkonstatoval, že se tam Evropa akorát ztrapnila, protože tam dovezla převážně nějaké své spalováky, které tam nikdo nechce. Tam vládne elektro, jen tady to asi nechápou. I když pan Rohypnol bude mít na to jiný názor.
psel
@Kasprik nebylo to z toho minulého? Tak to byl fakt šok ale letos CLA, Neue Klasse a pak VW modely pro Čínu… to mi teda mimo nepřipadá
Stejsn
No a taky jsou tam mezi těma autama krásný holky, a to nejen asiatky, ale i bílé blondýnky. Žádní hermafroditi, babochlapi, mužatky. Prostě to, co jsme na autosalonech milovali a z čeho by se tady různé spolky akorát tak pos...y. Číňani pochopili, co lidé chtějí a hrnou to na ně ve velkém. Milá Evropo jsi dávno v HAJ_ZLU a můžeš si za to sama, nikoho už nezajímáš.
psel
@Stejsn tak to mě zajímá. Na kterém autosalonu jsi viděl hermafrodity, babochlapy, mužatky ?
Nebylo to na setkání motoristů?
To se musíš chodit na pěkný holky chodit koukat na autosalon? Je mi tě tak nějak líto.