Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNový Citroën C5 Aircross proti konkurenci: SUV z Číny, skvělý Ford Kuga a další
10 komentářů
KANKUNEN
2
Peugeot stále nepochopil. 1,2 do boudy je dobrý základ. Lepší než dvoulitr v době atmo. Ale 1,5 zoufale chybí. Jako mildhybrid jako HEV, které se nabije sám i jako PHEV pro ty, kteří mají na střeše FVE nebo třeba i noční proud. Já teď jezdil HEV v Corolle a TDI v Octávce. A víte co, obojí to bylo super. Vytí HEV je řádně utlumeno, klapot dieslu v značně potlačen. Ideál je HEV s normální převodovkou. Je to složitější, ale více sofistikované.
del42sa
v přímém porovnání s konkurencí se ukáže, jak jsou ty pohony Stellantisu nedostatečné a jak zaostávají za konkurencí, která v tomto ohledu nabízí daleko více, takže navzdory novým modelů bude propad prodejů Stellantisu i nadále pokračovat.
Sami si to zvolili ...
Sami si to zvolili ...
JirkaII
Nová Kuga je jasný favorit. Škoda, že jako PHEV je tak drahá, do práce na elektriku, na výlet jako Husita, "pod obojím". Právě hybridy v Kuze jsou výběrem z nejlepšího a tak technickými klenoty. Inu, chytrý se zeptá a udělá to správně.
@JirkaII Testoval jsem PHEV Kugu a má z mého pohledu jeden zásadní problém.... Vždy startuje na spalovák a než se zahřeje, tak cca 2-5 km jedeš jen na spalovák.... PHEV od Toyoty či VW umí startovat na elektřinu a na elektřinu jedeš hned od startu.
@Vašek Sobala - Toyota na elektřinu pouze když je teplo, aspoň Corolla, v zimě-i nad nulou- startuje na benzín, motor se musí zahřát.
@šofér Mozna zalezi na modelu, ale moje Toyota PHEV startuje motor jen kdyz je venku 10 pod nulou nebo hur.
@šofér Ted mi to teprve doslo - Corolla neni PHEV, takze se neni co divit, ze startuje hned. Stejne by ten spalovak nastartoval o chvili pozdeji. Tam ten system prochazi ruznymi fazemi podle okolni teploty a teploty oleje, ale startuje (s vyjimkou letnich teplot) po zapnuti auta prakticky vzdy.
U PHEV je to jina situace a hodne zalezi na tom, jak ma auto udelane topeni. Toyoty mivaji teplene cerpadlo (nevim jak CH-R, nekoukal jsem), takze startovat nemusi krome silnych mrazu. U nekterych jinych vyrobcu startuje spalovak prakticky vzdy, kdyz je potreba topit do kabiny.
U PHEV je to jina situace a hodne zalezi na tom, jak ma auto udelane topeni. Toyoty mivaji teplene cerpadlo (nevim jak CH-R, nekoukal jsem), takze startovat nemusi krome silnych mrazu. U nekterych jinych vyrobcu startuje spalovak prakticky vzdy, kdyz je potreba topit do kabiny.
3_diamanty
Hrany citronom sedia to beriem .... ale na rozdiel od sympatickej C3 je tato mega skatula uz hotova obluda ( s desiatkami zbytocnych patvarov ) .... aj ten MG HS je vedla nej razom aky krasne dizajnovo cisty ... pecka