Videa
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeMartin Vaculík a první regulérní test Tesly Model 3: Konečně trocha lidskosti!
109 komentářů
GeekStar
Jak mě videotesty aut nebaví, tak na pana Vaculíka se vydržím dívat celých 25 minut s úsměvem od ucha k uchu. Klobouk dolů.
Recenzovanou Teslu mám v garáži a žije se s ní suprově, je to produkt, který jako celek neuvěřitelně dobře funguje a je zábava ho používat.
Člověk si to ani neuvědomí, ale když pak přesedne do jiného auta, spoustu věcí mu najednou vadí. Převodovka, startování a chcípání motoru, zahřívání motoru, smrad z výfuku, atd atd, je to prostě mrak věcí, které člověk dřív ani nevnímal a najednou ho otravují, protože to jde prostě líp. Upřímně nechápu, jak Tesla dokázala od píky vyvinout na první dobrou takhle dotaženou věc (i když tyhle Highlandy jsou už určitou evolucí a první trojky asi měly mouchy).
Zvyká se na to rychle a není cesty zpět.
Recenzovanou Teslu mám v garáži a žije se s ní suprově, je to produkt, který jako celek neuvěřitelně dobře funguje a je zábava ho používat.
Člověk si to ani neuvědomí, ale když pak přesedne do jiného auta, spoustu věcí mu najednou vadí. Převodovka, startování a chcípání motoru, zahřívání motoru, smrad z výfuku, atd atd, je to prostě mrak věcí, které člověk dřív ani nevnímal a najednou ho otravují, protože to jde prostě líp. Upřímně nechápu, jak Tesla dokázala od píky vyvinout na první dobrou takhle dotaženou věc (i když tyhle Highlandy jsou už určitou evolucí a první trojky asi měly mouchy).
Zvyká se na to rychle a není cesty zpět.
@GeekStar
Cesta zpět je velmi rychlá. Ale chápu, že rozdíl v kvalitě Octavie 2.0 tdi proti Tesle 3 člověk dokáže plně docenit až po pár letech.
Cesta zpět je velmi rychlá. Ale chápu, že rozdíl v kvalitě Octavie 2.0 tdi proti Tesle 3 člověk dokáže plně docenit až po pár letech.
@rohYpnol
No tak kvalitu Octavie clovek ocení hned od začátku, kdyz mu tam furt něco nefunguje.
No tak kvalitu Octavie clovek ocení hned od začátku, kdyz mu tam furt něco nefunguje.
@Mikesus Detto ako na Tesle.
@Mikesus tak já se třeba u Tesly nesetkal s tím, že musím kolenem držet dveřní tapecírunk, aby nedrnčel a šlo jakž takž poslouchat generátor hluku připomínajícího hudbu.
Už jen to mi u Oktávií neskutečně štve, že bych to zapálil. Audio postavené snad z plastových kelímků od jogurtu s kuličkou na provázku.
Už jen to mi u Oktávií neskutečně štve, že bych to zapálil. Audio postavené snad z plastových kelímků od jogurtu s kuličkou na provázku.
@eLzyx
Kvalitu ozvučení hodnotit nebudu, na to nejsem odborník a řekl bych, že i spis hlučnější. Nicmene ta kvalita výplně dveří, to souhlasim. Tam je to ale asi dáno velkým šetřením. I u showroomovych aut mám nekdy pocit, ze mi madlo musi brzy zůstat v ruce. Ale zase drnceni neni zas taková tragédie, I když je to otravné. Porad bys mohl mít u Octavie jiné, běžnější problemy. Jako ze ti bude sama brzdit, vypadavat infotanment se zaseklym vyhrevem sedacky, nebo dokonce čekat u krajnice na odtah.
Kvalitu ozvučení hodnotit nebudu, na to nejsem odborník a řekl bych, že i spis hlučnější. Nicmene ta kvalita výplně dveří, to souhlasim. Tam je to ale asi dáno velkým šetřením. I u showroomovych aut mám nekdy pocit, ze mi madlo musi brzy zůstat v ruce. Ale zase drnceni neni zas taková tragédie, I když je to otravné. Porad bys mohl mít u Octavie jiné, běžnější problemy. Jako ze ti bude sama brzdit, vypadavat infotanment se zaseklym vyhrevem sedacky, nebo dokonce čekat u krajnice na odtah.
@GeekStar
Vyvinout na první dobrou?!? Začínám mít pochyby, že vůbec vlastníš Teslu 3 ... Teslu 3 vyvíjí už opravdu dlouhou řadu let na jejích majitelích...
Vyvinout na první dobrou?!? Začínám mít pochyby, že vůbec vlastníš Teslu 3 ... Teslu 3 vyvíjí už opravdu dlouhou řadu let na jejích majitelích...
@rohYpnol v tom máš pravdu. Ale není to tak správně? Vylepšovat produkt podle přání zákazníků? A to nejen po stránce funkčnosti, ale i životnosti?
Jiné automobilky neustále dokola opakují tytéž chyby. Jen to balí do nových modernějších tvarů karoserie.
Jiné automobilky neustále dokola opakují tytéž chyby. Jen to balí do nových modernějších tvarů karoserie.
@eLzyx
Ne. Není to tak správně. A je to samozřejmě otázkou míry.
Normální seriozní automobilka vyvine kvalitní produkt a ten pustí do výroby. Tesla si dělá z majitelů testovací králíky.
Ne. Není to tak správně. A je to samozřejmě otázkou míry.
Normální seriozní automobilka vyvine kvalitní produkt a ten pustí do výroby. Tesla si dělá z majitelů testovací králíky.
@rohYpnol žádná automobilka nedotahuje své produkty do dokonalosti a velmi často jsou zákazníci pokusnými králíky.
@eLzyx
Seriózní automobilka rozhodně nepodvádí. A pokud to má být kvalitní produkt, tak se divím, že je vůbec tdi na trhu, natož octavia nebo superb.
Seriózní automobilka rozhodně nepodvádí. A pokud to má být kvalitní produkt, tak se divím, že je vůbec tdi na trhu, natož octavia nebo superb.
@GeekStar
Ve videu je to při komentování zadní nápravy řečeno, či spíše naznačeno.
Když Tesla vyvíjela svůj první vlastní model Tesla S, nebylo to od píky, jako vzor sloužily Mercedes E a CLS. Mercedes byl tehdy akcionářem Tesly, takže to byla oficiální spolupráce. U prvních ročníků Tesel byly díly z Mercedesů vidět i v interiéru. Dnes už to uvnitř vidět není, ale jak už bylo řečeno na zvedáku, třeba zadní náprava je i u aktuálního modelu Tesla 3 stále pětiprvek vycházející z tehdejších Mercedesů.
Ve videu je to při komentování zadní nápravy řečeno, či spíše naznačeno.
Když Tesla vyvíjela svůj první vlastní model Tesla S, nebylo to od píky, jako vzor sloužily Mercedes E a CLS. Mercedes byl tehdy akcionářem Tesly, takže to byla oficiální spolupráce. U prvních ročníků Tesel byly díly z Mercedesů vidět i v interiéru. Dnes už to uvnitř vidět není, ale jak už bylo řečeno na zvedáku, třeba zadní náprava je i u aktuálního modelu Tesla 3 stále pětiprvek vycházející z tehdejších Mercedesů.
@Tycoon tak Mercedes těžil z Tesly mnohem více. Tesla Mercedesu dodala pohonné jednotky a baterie. Tedy to "rodinné zlato".
Podvozkové skupiny (které nejsou s Mercedesy záměnné) jsou poměrně trivialita, kterou mohla dodat libovolná automobilka. To samé ty páčky. Mimochodem - vše, co mám v modelu S z Mercedesu je mezi prvními závadami. Třeba dověr kufru.
Podvozkové skupiny (které nejsou s Mercedesy záměnné) jsou poměrně trivialita, kterou mohla dodat libovolná automobilka. To samé ty páčky. Mimochodem - vše, co mám v modelu S z Mercedesu je mezi prvními závadami. Třeba dověr kufru.
@GeekStar Přesně tak já si TM3P půjčil na týden a od té doby nechtěl nic jiného.
Auto jsem si kupovat nemusel přesto jsem si TM3P koupil a nabíjím za spot ceny, víkendy v záporu.
Tesla ve mě vyvolala wow efekt právě tím jak vše funguje a mohu porovnávat se Škodou Karoq 2.0TDI, která se třepe, vrže, duní a smrdí.
Najednou si člověk uvědomí, že se na každou jízdu opravdu těší a i při dlouhých cestách 1000km jsem úplně v pohodě, což se při jízdě s fosilním autě říct nedá.
Auto jsem si kupovat nemusel přesto jsem si TM3P koupil a nabíjím za spot ceny, víkendy v záporu.
Tesla ve mě vyvolala wow efekt právě tím jak vše funguje a mohu porovnávat se Škodou Karoq 2.0TDI, která se třepe, vrže, duní a smrdí.
Najednou si člověk uvědomí, že se na každou jízdu opravdu těší a i při dlouhých cestách 1000km jsem úplně v pohodě, což se při jízdě s fosilním autě říct nedá.
Tomogo
Za mě zvláštní kombinace dobrých a blbých věcí...
Jinak pan Vaculík opět za 1*.
Jinak pan Vaculík opět za 1*.
@Tomogo kombinace dobrých a blbých věcí pro člověka, co si to nezkusil. Kdo si to zkusil, ten spoustu těch blbých věcí škrtnul buď protože je vůbec nevnímá, nebo jsou tak malicherné, že nemá smysl se jimi zabývat.
Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Vaculík se dodnes nenaučil sedět za volantem. Tímto úhlem pohledu je třeba hodnotit jeho plky.
To auto s ukradeným názvem je vhodné snad jen pro neřidiče.
Řidič potřebuje slušný vůz, který vydrží alespoň 400 tis km, aniž by jeho výkon znatelně poklesnul, nesmí nikde viditelně rezivět, náklady na opravy nesmí přesáhnout v průměru 25 tis Kč za rok (v letech 3 a více od koupě). Samozřejmostí je přirozeně diesel, 4x4 a manuální převodovka. A nedovedu si představit auto, kvůli kterému bych si musel pořídit šmatlafoun. Naopak v autě nemá co dělat obrazovka počítače, funkce se musí zapínat manuálními ovládacími prvky. V autě nesmí být žádné zařízení, které by se v prvních 10-ti letech porouchalo vícekrát, než jednou, zámky a kliky musí být mechanické. Oproti tomuhle šuplíku je zcela samozřejmě Octavia 2.0 TDI mnohem lepším vozidlem (přirozeně pokud bude mít manuální převodovku). Auto posuzuji z hlediska využitelnosti, životnosti (sám jsem najezdil přes 2 mil km.), pohodlí a jednoduchosti. A samozřejmě podle kumulovaných provozních nákladů!
To auto s ukradeným názvem je vhodné snad jen pro neřidiče.
Řidič potřebuje slušný vůz, který vydrží alespoň 400 tis km, aniž by jeho výkon znatelně poklesnul, nesmí nikde viditelně rezivět, náklady na opravy nesmí přesáhnout v průměru 25 tis Kč za rok (v letech 3 a více od koupě). Samozřejmostí je přirozeně diesel, 4x4 a manuální převodovka. A nedovedu si představit auto, kvůli kterému bych si musel pořídit šmatlafoun. Naopak v autě nemá co dělat obrazovka počítače, funkce se musí zapínat manuálními ovládacími prvky. V autě nesmí být žádné zařízení, které by se v prvních 10-ti letech porouchalo vícekrát, než jednou, zámky a kliky musí být mechanické. Oproti tomuhle šuplíku je zcela samozřejmě Octavia 2.0 TDI mnohem lepším vozidlem (přirozeně pokud bude mít manuální převodovku). Auto posuzuji z hlediska využitelnosti, životnosti (sám jsem najezdil přes 2 mil km.), pohodlí a jednoduchosti. A samozřejmě podle kumulovaných provozních nákladů!
@Ada - stop rendlíkovskému odpadu
To máte štěstí, Tesla nemá problém najet opravdu hrozně moc kilometrů bez jakýchkoliv oprav. Stačí se podívat na videa Jirky Zimy, kde mají taxíka s původním podvozkem. Výkon má jistě taky pořád stejný.
To máte štěstí, Tesla nemá problém najet opravdu hrozně moc kilometrů bez jakýchkoliv oprav. Stačí se podívat na videa Jirky Zimy, kde mají taxíka s původním podvozkem. Výkon má jistě taky pořád stejný.
@Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Takže z tech podminek je vyloucen diesel ( náklady 25tis rocne na servis a najeti 400tis km) a skodovka hned. Proč si hned tak protirecis?
Takže z tech podminek je vyloucen diesel ( náklady 25tis rocne na servis a najeti 400tis km) a skodovka hned. Proč si hned tak protirecis?
Stejsn
Na Teslu nemám a mít nebudu (ani finance, ani provozní předpoklady), ale uznávám, že po tomhle Vaculíkově marketingu vypadá to auto atraktivně. Pominu chování majitele automobilky.
@Stejsn Chovanie majiteľa automobilky nemá s autami nič. Vieš čo sú za ľudí majitelia iných automobiliek? Nevieš.
@traveldrive
Ale taky často majitele jinych automobilek verejne nekomentuji politiku. Za mne je určitě dobře, minimálně pro teslu, ze se z toho stáhnul.
Ale taky často majitele jinych automobilek verejne nekomentuji politiku. Za mne je určitě dobře, minimálně pro teslu, ze se z toho stáhnul.
@traveldrive To nevím, ale podívej, co to udělalo v USA. Tesly poničené vandaly. Majitelé těch aut s tím nemají nic společného, majitel automobilky ano, jako jasná záminka. Koupil by sis jako zákaznik takové auto, pokud by v ulicích působilo jako červený hadr na býka?
Tycoon
Líbí se mi přístup automobilky Tesla, kdy poskytuje zákazníkovi kompletní servisní dokumentaci a přímo v palubním infotainmentu servisní nastavení.
V dnešní době, kdy koncern VW v návodech k obsluze tají i specifikaci motorového oleje, je to potřeba obzvláště pochválit.
V dnešní době, kdy koncern VW v návodech k obsluze tají i specifikaci motorového oleje, je to potřeba obzvláště pochválit.
@Tycoon
Jakmile automobilka neco tají, obzvlášť zakladni informace, je jasné, že něco není v pořádku a snaží se to ututlat.
Jakmile automobilka neco tají, obzvlášť zakladni informace, je jasné, že něco není v pořádku a snaží se to ututlat.
@Mikesus
VW se evidentně snaží nahnat lidi do autorizovaných servisů kvůli každé prkotině.
VW se evidentně snaží nahnat lidi do autorizovaných servisů kvůli každé prkotině.
@Tycoon Nie iba VW. Aj ďalší. Hoci kvôli výmene blbej žiarovky.
@Tycoon
Ne. VW chce aby se v autě nevrtal každý Lojza jak bába v koksu.
Ne. VW chce aby se v autě nevrtal každý Lojza jak bába v koksu.
@rohYpnol
1) Nemluvím tady o výměně airbagu, ale o běžných servisních operacích. Je to mé auto a je čistě na mě, kdo se v něm bude hrabat.
2) Doplnění oleje nepovažuju za "vrtání se v autě." Už si ale na to asi hodně lidí stěžovalo, protože dle posledních návodů k obsluze Škodovka lepí do motorového prostoru štítek se specifikací.
1) Nemluvím tady o výměně airbagu, ale o běžných servisních operacích. Je to mé auto a je čistě na mě, kdo se v něm bude hrabat.
2) Doplnění oleje nepovažuju za "vrtání se v autě." Už si ale na to asi hodně lidí stěžovalo, protože dle posledních návodů k obsluze Škodovka lepí do motorového prostoru štítek se specifikací.
@rohYpnol
Tak proto se majitele vw a skodovek tak ohani, ze to udělá kdejaký lojza v garáži. Aby vypekli vw, ze jim něco zatajuje.
Tak proto se majitele vw a skodovek tak ohani, ze to udělá kdejaký lojza v garáži. Aby vypekli vw, ze jim něco zatajuje.
Othello
Překvapilo mě to seřizování světlometů. Teda když je vše v menu, proč se musí vždy jedno světlo potupně zakrýt bundou a auto si ho neumí zhasnout samo ?
Jenik3
Mel jsem příležitost vozit se tři dny v Tesle.
Koncept elektrickeho pohonu se mi zamlouvá, zejména do města. Ale Tesla mne moc nezaujala. Na můj vkus moc výstřední.
Koncept elektrickeho pohonu se mi zamlouvá, zejména do města. Ale Tesla mne moc nezaujala. Na můj vkus moc výstřední.
johny555
Opět recenze, která mě baví. Bohužel střih byl dost odfláklý, zůstaly tam nepovedené záběry, zvuk občas divnej, občas se Vaculík nekouká do kamery. Chtělo by to dodělat.
V Tesle 3 Highland jsem se chvíli projel a velmi příjemně překvapila, na to nejsem Teslista. Osobně bych si jí nekoupil😒br /> 1. blbě se tam nasedalo, raději bych volil Y
2. bezdůvodné brzdění při zapnutém tempomatu je pro mě no-go. Velice rád používám tempomat a udržování v pruhu a dokud ty chyby zcela neopraví, je to pro mě nepřijatelné.
Ve všech ostatních ohledech s Teslou nemám zásadní problém. Škoda že není širší servisní síť, třeba se to časem zlepší. Věřím, že vznikne síť nezávislých servisů, kteří si s tím autem poradí. Češi jsou šikovní.
V Tesle 3 Highland jsem se chvíli projel a velmi příjemně překvapila, na to nejsem Teslista. Osobně bych si jí nekoupil😒br /> 1. blbě se tam nasedalo, raději bych volil Y
2. bezdůvodné brzdění při zapnutém tempomatu je pro mě no-go. Velice rád používám tempomat a udržování v pruhu a dokud ty chyby zcela neopraví, je to pro mě nepřijatelné.
Ve všech ostatních ohledech s Teslou nemám zásadní problém. Škoda že není širší servisní síť, třeba se to časem zlepší. Věřím, že vznikne síť nezávislých servisů, kteří si s tím autem poradí. Češi jsou šikovní.
@johny555 ten tempomat "opraví" ve chvíli, kdy bude v Evropě povoleno FSD. Což by mělo být na konci tohoto roku. Pak místní auta dostanou ten samý build jako v USA. Teď jezdí podle staršího, který se spoléhá na mapové podklady, ne na rozpoznávání situace kolem. Bohužel tohle je prý vlastností mnoha aut, včetně koncernových (ale ruku do ohně za to nedám)
@eLzyx
To samovolně brzdeni minimálně u VAG bylo caste. Jestli ještě je, to už taky nevím alenpodle funkcnosti ifnotainmentů, je odhad jasný. Proto kdykoliv s tím jedu, raději tempomat nepouštím.
To samovolně brzdeni minimálně u VAG bylo caste. Jestli ještě je, to už taky nevím alenpodle funkcnosti ifnotainmentů, je odhad jasný. Proto kdykoliv s tím jedu, raději tempomat nepouštím.
@eLzyx Chceš potěšit? Tak ti udělám radost a pohaním svůj koncern. No samozřejmě, že se to děje a ano, je to vlastnost. A je to logicky dáno mapovými podklady, protože prediktivní adaptivní tempomat je svázán s mapovými podklady a dokud neproběhne jejich aktualizace a to zcela bez chyb, no tak se může stát, že ti auto začne brzdit na dálnici na 70, protože v mapových podkladech má již neplatnou uzavírku.
Naštěstí mne toto netrápí, protože jsem pračlověk a neprogresivní asociál a na tempomat nejezdím a mám tak za volantem klid a pohodu.
Systém závislý na mapových podkladech nebude nikdy dokonalý, stejně jako nebude ten, co se bude spoléhat jen na kamery, protože když ti značku zakryje kolona kamiónů, tak máš stejně smůlu...
Rozumnou kombinací obojího se chybovost sníží, ale nikdy ne na 0%.
Naštěstí mne toto netrápí, protože jsem pračlověk a neprogresivní asociál a na tempomat nejezdím a mám tak za volantem klid a pohodu.
Systém závislý na mapových podkladech nebude nikdy dokonalý, stejně jako nebude ten, co se bude spoléhat jen na kamery, protože když ti značku zakryje kolona kamiónů, tak máš stejně smůlu...
Rozumnou kombinací obojího se chybovost sníží, ale nikdy ne na 0%.
@Mokrous holt by měly automobilky vyvinout tlak na legislativní povinnost států, resp. jejich organizací zanášení změn rychlostí do mapových podkladů.
Rumcajs Rumcajs
On vůbec neporovnal rozdíl chování adaptivního podvozku při různém nastavení. Tak buď je to bez rozdílu (což asi není), nebo je Vaculík diletant.
@Rumcajs Rumcajs Je to bez zásadního rozdílu, ale takto se některé adaptivní podvozky chovají. U Škody s DCC je změna markantní a patrná, u Alfy Romeo naopak není nic moc poznat. Stejně tak to bude u té Tesly.
Nechám stranou, že to je BEV o jehož smysluplnosti pro mainstream nemůže být vůbec řeč. Výjimky, které si Teslu zvolí, by si vlastní volby a dopadů měli vědomí.
Věnujeme se ale autu jako takovému. Zásadní negativa a důvod, proč 3x měř, jednou řež, v tomto případě platí do puntíku😒br />
Tragická prostornost na zadních sedadlech, která je ve výsledku horší jak ve Škodě Citigo. Důvodem je vysoká podlaha a extrémně nízký sedák. Tohle není pro dospělého, ale jen pro děti nebo pro psa...
Problematická opravitelnost, protože megacasting.
Problémy s antikorozní ochranou. Auto má špatně řešené karosářské části, kde se drží nepořádek, a běžným mytím se nedostane z auta. Navíc nekvalitní lak a mizerne řešené hrany blatníků... Tohle prostě v Tesle nezvládli.
Silentblloky a uložení motoru má nízkou životnost a opravitelnost je opět tristní.
A teď to zásadní - mizerné servisní služby v ČR, myšleno především v dostupností.
Tohle jsou důvody, proč by si každý měl 3x rozmyslet, jestli fakt Tesla 3 a jestli navíc levnější Octavia 2.0 tdi není asi 100x lepší volbou 😎
Smolík hujere. Chtělo by to lépe číst. Já nenapsal o gigacastingu ani slovo. Já psal o megacastingu. 🤣🤣🤣
Blbý, co?
Jo, přeji ať ta spokojenost vydrží aspoň ještě jeden rok 🤣🤣🤣
No a silentbloky motoru jsou na Tesle easy. Ve výsledku práce na čtyři hodiny a třeba proti spojce na spalováku piánko. A že to bude hnít? No bude, asi jako skoro každé moderní auto. Ale jestli to ze sebe vymáčkne 500tkm a 10 let bez většího servisu, pak je to furt boží.
Tak buď vůbec nevíš o čem se bavíš, nebo záměrně lžeš.
Za 4h deaktivuješ vůz, sundáš kryty, odpojíš hadice, sundáš nápravy a poloosy, svěsíš nápravnici, vyšroubuješ motor, nalisuješ silentbloky, a vše vrátíš do původního stavu a doplníš kapalny? Krása, dej mi adresu, ať vím kam jezdit ...
https😐/youtu.be/KOfnXGc0H5k
Supr. Dej mi adresu... Budu ti posílat zákazníky 🤣🤣🤣
Naopak, Tesla 3 highland megacasting má!
A naopak, právě ten Arthur ukazuje, jak blbě se Tesly opravují, protože mj. megacasting.
Za sebe si po roce ježdění s recenzovaným Modelem 3 neumím představit, že bych si někdy dobrovolně znovu koupil spalovák, tím méně diesel.
Ale je fakt, že nic z tebou zmiňovaných věcí jsem nikdy neřešil, tedy až na ten servis, protože jsem měl jeden z kusů s vadnou sérií řídících jednotek, které všem měnili - čekal jsem cca měsíc, s autem jsem normálně jezdil, akorát nefungoval autopilot a sentry. Pak jsem dostal termín, auto jsem přistavil, dostal jsem zdarma náhradní Y s neomezeným nabíjením zdarma na superchargerech a za čtrnáct dní si vyzvedl opravené auto. Za mě v pohodě.
Na zadních sedačkách moc často nesedím, ale když už, určitě je mi tam příjemněji, než v Citygo 😂 nebo i v Octavii.
Po smradu, servisních intervalech, zahřívání motoru a dunění TDI se mi, věřte nebo ne, vůbec nestýská.
A to nemluvím o těžkém čumáku naftových Octavií, propastném rozdílu ve výkonu i v jízdních vlastnostech nebo o tom, že jezdím i s tím několikanásobným výkonem podstatně levněji, než slavné TDI.
Pokud se na zadních sedadlech Tesly 3 cítíš lépe jak v Octavii, tak buď jsi vzrůstem dítě, nebo jsi kvadruplegik, nebo zaslepený hujer.
Protože staci nastartovat to tdi, pak to smrdí jak bolava noha a klepe jak ratlik. Do toho jeste to nytovani. To ze tobě to nevadi, nebo že už to nevnimas, neznamená ze to neni. To nytovani je desne, a to je jen volnobeh.
www.instagram.com/…eel/DJpI7pxI3xF/?…
P.S: Koľko najazdíš, keď meníš olej po dvoch rokoch?
Bohužel se to nezměnilo. Nový kodiaq, OIV porad to same.
A první olej jsem dělal v 8 tisících. Dělám to u každého nového motoru.
Nerozumím o čem mluvíš ve smyslu odvětrání???
A proč jezdíš s otevřenými okny? To dělá hluk, nabírá bordel do auta a zvyšuje spotřebu. Stačí čerstvý kabinový filtr a v autě je pohoda pořád, zima -léto.
To, že velký prostor třeba v Superbu kombi je sám o sobě velkou ozvučnicí má na akustiku už vliv. Malý sedan, nebo hatch vs velké kombi - podobný vliv na frekvence, jako viola vs kontrabas.
A nevím jak jezdíš, ale klimu nemusí nikdo používat na plno, ale na ideální teplotu pro dané období. Ale to je snad základ a není potřeba to učit starého psa, ne?
V extrémním vedru na 1 km se mi klima nevyplatí, to je jasný, ale ne každou delší trasu ano. Řešení je tu s námi mnoho let. Sednu do auta, nastartuju a hned stáhnu okénka, nebo ještě před nasednutím pomocí klíčku, když se mi ho chce vytahovat z kapsy. Stále je řeč o vedru na slunci. Pak zapnu vnitřní cirkulaci, která netahá horko z venku a rychle ochladí interiér a pak se připoutám, případně něco nastavím v infotainmentu, zavřu okna a jedu. Otázka 30 sekund a už je v autě úplná pohoda. Po další minutě vypnu vnitřní cirkulaci a dál nic neřeším. Nemířím na sebe výdechy klimy a nefuní na mě ledový průvan. V autě je prostě pohoda. Samozřejmě musí být klima 100% funkční a kabinový filtr musí být taky letošní a ne roky stará vlhká a plesnivá onuce.
A co se jízdy se staženými okénky týče, tak každé auto jinak rezonuje a je to jen otázkou nastavení oken. Když už chci jednou za rok vyvětrat za jízdy smrad z kafilerky, nebo něco podobnýho, tak stáhnu vzadu jen cca 2-3cm a vepředu cca 5-8cm a nic neduní a nerezonuje a vyvětráno je za pár sekund. U všeho je potřeba si najít elegantní řešení a ne jako tele bušit hlavou do vrat a tvrdit, že to nejde.
A i přesto, že při tomto nájezdu se nafta nijak nevyplácí, jezdí se mi s ní tak dobře, že se pořád rozhoduju, jestli do nového auta vzít 2.0 TSI, nebo zůstat u nafty. Ale možná, že zkusím to nový 150kW TSI. S tím se dá jezdit i do 6/100. Ale zase mu chybí ty Nm a bude víc řadit, točit a vrčet...
Pamätám si, keď som presadol z Corolly s CVT do Passatu b8 2.0TDI - všetko fajn, ale to klepanie som brutálne počul aj na diaľnici. O meste ani nehovorím...
Ďalšia vec je, že 2.0TSI si bude asi oveľa lepšie držať hodnotu, ako 2.0 TDI, pretože ich je proste menej.
Inak aj ja mám teraz diesel na neveľký nájazd dlhsich tras, ale zas z dôvodu, že mlade naftove jazdenky sú vďaka firmam lacnejšie ako ich benzinovy equivalent.
V kabině to nesmrdí, to je pravda, ale když si jdu zaběhat a projede to kolem mě, obzvlášť v zimě, je to děs. Nebo když to pět minut někde necháte stát nastartované...
A rozhodně pro mne není chod ani start motoru šokujícím zážitkem. Já vím, že elektromotor má jiné vlastnosti. A, že EV je v něčem úžasné a v něčem úplně na houno. Dám vývoji ještě dekádu čas a uvidí se. Mě se s novými ICE jezdí výborně a nijak netrpím. Naopak.
Smrdi i to nové tdi. Ze ro necítím clovek, kery to cicha furt je jasne. Ale pořád nevtrd, ze to nesmrdi, kdyz od všeho okolo slyšíme, a sami to cítíme, kdo nemusime s tím smradem jezdit, ze to smrdi.
On nedokaze pochopit, že když žije ve smradu, tak ze ho necítí. Nebo mu nevadi. Bohužel I ty nové diesely smrdi, coz můžeme všichni, kdo ve smradu nežije, zažívat každý den. A také poslouchat od jejich majitelů, ze tomu tak není. Bohužel, i pro testu nového kodiaqu tdi to bylo cítit, vůbec nic se s tim smradem nezměnilo.
Teslu 3 mám rok a půl a je to s velkým náskokem nejlepší auto, jaké jsem měl. To co píšete jsou úplné nesmysly. Zjevně s Teslou nemáte žádnou zkušenost. Jsem přesvědčen, že naprostá většina lidí, kteří zkusí, se už ke spalováku nikdy nevrátí.
To máš blbý když se ti manželka dostává do nouzového režimu 🤣🤣🤣
Bohužel asi každý se dostane do nouzového režimu, kdyz musi sednout do vw a přitom má možnost jezdit něčím jiným. Je to prostě za trest, tak to člověk musí nějak přežít no.
no tvl uchrochtanej kram v dsg nebo mlaska no to je pekelna volba!
Ty jsi ho viděl? No tak to nemohl určitě být 190D, ten by určitě nebyl vidět a ve zprávách by byly desítky mrtvých...
Nerozumim tomu: "Výjimky, které si Teslu zvolí, by si vlastní volby a dopadů měli vědomí." Jake dopady prosim?
Ja si to rozmyslel a presedam z Golf Variant Style 1,5eTSI DSG. Ani sekundu jsem jeste nelitoval 😄
Počkej až přijde nehoda nebo servis nebo závada... Pak pochopíš.
Mimochodem - Teslu mám pátým rokem, pár závad jsem měl a kdyby takto fungovaly všechny servisy, jako v Tesle, tak by bylo na světě lépe.
Když přestanete krmit trolla, odejde sám od sebe.
Mě vždy baví, jak nějaký jouda o mě ví víc než kdyby mě znal 20 let... to je vždycky k popukání!
Kdyby se ti nepřehřály závity, tak by sis možná všimnul, že nikomu nikde neštěstí nepřeji. Zbytek je jen tvůj zblitek.
Presne tak. On už ani neví co píše. Je to chudak co ve sve lži uz nevi co je realita. Viz jak psal houmer nahoře. Lepsi ne toho uboheho cloveka nereagovat. Taky to vyzkousim, jak dlouho vydrzim.
Až na ten servis, který je přehlcený z důvodu velkého množství aut z dovozu plácá nesmysl jeden za druhým.
Já to se svou TM3P řešil cestou do Rakouska Sankt Pölten kdy jsem se objednal v pátek na pondělí a za 2hodiny práce účtováno €118 vč.daně duben 2025.
Ono totiž kde jaký detail včetně objednání do nejbližšího servisu můžeš řešit z aplikace a já si vybral servis akceptoval cenu a vše proběhlo naprosto perfektně.
Jakou máš zkušenost a kolik km jsi najel s TM3P že tady plácáš jeden nesmysl za druhým.
Srovnávat Škodu s Teslou to je opravdu mimo a jen to dokazuje že tento wanna be e😜ert krom názvu nic o Tesle neví.
Nemá náhodou máma od Matt Watson(carwow) právě Teslu 3, kterou doslova miluje?
Přesně. To všichni chceme. Jezdit 2h do nejbližšího použitelného servisu... 😁
Hlavně u Tesly dochází k většině oprav v rámci toho servisního dne-dvou. Není to tak, jako u jiných, kdy musí doobjednávat díly, čekat na elektrikáře ...
Určitě... Já vím, že Tesla vymění určitě celou nápravu online, zatímco u blbý škodovky musíš do servisu... 😁
Zašel jsem do Tesly, pobavil jsem se s nimi, co to auto dělá, jaký díl asi bude potřeba udělat a sami mi navrhli, že objednají všechny díly na zadní nápravu, kdyby bylo potřeba něco navíc. A samozřejmě použijí jen to, co je skutečně potřeba.
Termín jsem si našel za 14 dní volný, což mi vyhovovalo. Auto jsem odevzdal ráno, vyfasoval testovacího Plaida na 2h, abych se trochu zabavil. Odpoledne někdy kolem 16h bylo auto připravené.
Zkušenost ze Škoda servisu s podobným úkonem? Telefonická objednávka jako velký firemní zákazník, máme plno, nejdříve za týden. Za týden předám auto, kdy mě upozorňují, že zápůjční nemají a dneska to hotové nebude. Volám další den, zakázka je hotová, jen se přišlo na další vadné díly. Vyměnili jste je? Ne, nemáme je skladem. Aha a kdy to bude? 3-4 dny? Dobře. Aha, ale termín do servisu 8 pracovních dní. OK. Kdo bude platit opětovnou demontáž a montáž dnes vyměněných dílů? No Vy. Takže ve finále dražší, delší a ještě prozákaznický otřes. Rozhodně bych se tam nevracel, kdybych nemusel.
Jo tak koukam ze ve skode i vw porad stejny pristup. Kdyz pak firemni auta byla častěji v servisu než ve firme, doslo k radikalnimu kroku a od te doby clovek servis objednava jen ten pravidelny. A jeste ma nahradni auto vzdy
No vidíš, podle mě je lepší jet 5 min do servisu který je schopen auto opravit 🤣🤣🤣
Ale chápu, ze pro někoho kdo je zvyklý marnit čas na nabíječkách prostě čas není žádnou hodnotou.
Co se týče místa na zadních sedadlech. Od toho tu je model Y. Model 3 je auto pro jednotlivce, pár, nebo mladou rodinu. Pro požadavek na univerzálnost neobstojí v podstatě žádné auto. Proto se vyrábí tolik modelů, aby si každý vybral podle svého.
Antikorozní ochrana by mohla být lepší, to souhlas. Nicméně ještě jsem neviděl vykvetlou Teslu, byť s sebou vozí tunu bahna.
Silentbloky motoru mají naprosto dostačující životnost, tedy 300k km. Pak už se stejně musí dělat silenbloky na nápravách, tak se to holt celé vyndá a povyměňuje. V čem je problém? Mě naopak přijde demontáž celé skupiny jako lepší. Btw - opravuješ si auta, abys o tom mohl objektivně mluvit?
Co se týče servisní dostupnosti, tak ta se lepší, protože se fronta zákazníků v Praze postupně přelévá do Brna. Postupně, jak se daří proškolovat mechaniky.
OMG já někde někdy řekl že gigacasting je neopravitelný?!? NE!!!!!
Všechno je opravitelné, jen je to vždy otázka ceny. A o tom to je. Opravy Tesel jsou problematické. Ví to i sama Tesla, na rozdíl od vás hujerů. Protože sama od gigacastingu do značné míry ustoupila. A Y má upravenou zadní část z více dílů... atd.
To jen hujeři pořád blekotají že to není pravda...
Prestan krmit trolla. Ani na tu otazku ti neodpovi, protoze by musel přiznat, že tomu nerozumí.