Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVelká výhoda elektromobilů v Praze končí. Řidiči z toho radost mít nebudou
50 komentářů
Horký Rom
Jako pražský řidič elektromobilu si naopak nestěžuji - jsem vděčný za možnost využít 50% slevy na parkování.
To je vstřícné opatření, které potěší nejen peněženku, ale i městské prostředí 👍
To je vstřícné opatření, které potěší nejen peněženku, ale i městské prostředí 👍
@Horký Rom moje skoro dva duchody za to ze muzu jezdit a parkovat neomezene po praze, kdybych jezdil fosilem, tak 4, dva uz padly na dan z nemovitosti a 5 na dan z prijmu očištěnou od pojištění. Fakt tohle někomu přijde normalni?
@Zetti
Skoro 2 důchody? Tzn ze mas cca 13tis duchod, to jsi moc sociální pojištění neodvadel. No nevadí, to bylo tvoje rozhodnutí. Dále dan z příjmu cca 60tis? Takže nemáš jen duchod evidentně. Dan z nemovitosti 26tis, to taky není jen tak nějaký jeden domek nebo byt. V Praze za byt 3kk jsem platil 3200, takže tady nedělej ze sebe nějakého chudáka, jestli máš majetky za daň z nemovitosti za 26tis, nebo jestli platíš dan z prijmu, do které se duchod nepocita, tak mas ještě další příjmy k důchodu.
Skoro 2 důchody? Tzn ze mas cca 13tis duchod, to jsi moc sociální pojištění neodvadel. No nevadí, to bylo tvoje rozhodnutí. Dále dan z příjmu cca 60tis? Takže nemáš jen duchod evidentně. Dan z nemovitosti 26tis, to taky není jen tak nějaký jeden domek nebo byt. V Praze za byt 3kk jsem platil 3200, takže tady nedělej ze sebe nějakého chudáka, jestli máš majetky za daň z nemovitosti za 26tis, nebo jestli platíš dan z prijmu, do které se duchod nepocita, tak mas ještě další příjmy k důchodu.
@Mikesus spousta lidi ma jen duchod. Chtit takovouhle sumu za parkovani je nehoraznost.
Nechtel jsem se spolehat na statni duchod, penize ktere jsem nedal nenazranemu statu jsem investoval tak, aby mi zajistily slusne stari. Stat te vzdycky ojebe, to je videt na duchodech, na poplatkach a danich.
Nechtel jsem se spolehat na statni duchod, penize ktere jsem nedal nenazranemu statu jsem investoval tak, aby mi zajistily slusne stari. Stat te vzdycky ojebe, to je videt na duchodech, na poplatkach a danich.
@Zetti
Však nemusíš parkovat. Nikdo tě nenutí. Protoze jeslti v Praze nebydlíš, jezdit do zon nemusíš. A jestli tam bydlíš, mas mhd zdarma pro důchodce a parkovani za 1600. Jen brečíš kvůli své pohodlnosti. A jestli máš malý duchod, mel jsi odvádět víc nebo dle toho co jsi psal, mel jsi dost příjem ( nejspis šedej, kdyz máš tak malý důchod ), takže sis mohl ušetřit a ne to rozhazovat. Kazdy je zodpovědný sám za sebe.
Však nemusíš parkovat. Nikdo tě nenutí. Protoze jeslti v Praze nebydlíš, jezdit do zon nemusíš. A jestli tam bydlíš, mas mhd zdarma pro důchodce a parkovani za 1600. Jen brečíš kvůli své pohodlnosti. A jestli máš malý duchod, mel jsi odvádět víc nebo dle toho co jsi psal, mel jsi dost příjem ( nejspis šedej, kdyz máš tak malý důchod ), takže sis mohl ušetřit a ne to rozhazovat. Kazdy je zodpovědný sám za sebe.
@Mikesus vis prd o zivote. Pujcis si, postavis,pronajmes, z toho splatis dluhy a postavis dalsi. Pred lety to bylo snadné Z najmu neplatis pojisteni, na tom neni nic sedeho. Nevsim sem si ze bych brecel. Nájmy dal sypou skoro bez prace. Mhd od dvou lidi prohrava ekonomikou i prakticnosti. Nemej strach, já si poradím.
@Zetti
Tak super že si poradíš. Pak nechápu to breceni nad tím, kolik duchodu bys musel zaplatit.
Tak super že si poradíš. Pak nechápu to breceni nad tím, kolik duchodu bys musel zaplatit.
@Zetti Kdo má takto nízký důchod, ten s tím systémem vyjebal nejvíc. Kdyby to měl být dle odvodů fér, měl by ho ještě daleko nižší 😃.
@Barry Lyndon duchod je vypocitany z odvodu krácený předčasným vyplácením. Pani co na nemocenske nedělala celý zivot ho ma vyssi, spocitany z prumerneho platu. Na rozdil ode mne si ho dotuje rozlicnymi sociálními davkami. Ja po nikom nic nechci a to mi ČSSZ v devadesatkach nezapocitala dva roky. Miliony co jsem kazdorocne odved na DPH se nepočítají do niceho. Na důchodu nevisim, co mi chteji dat, to si vezmu. Nema mi kdo co vyčítat.
@Zetti DPH je nepřímá daň, kde jsi byl pouze plátcem, nikoliv poplatníkem. Nikdo ti nic nebude vyčítat, když si nebudeš nesmyslně stěžovat 😊
@Barry Lyndon
Presne tak. A jeste z nej vypadne, ze sel nesmyslne do předčasného duchodu. Tomu říkám umění ekonomicky myslet. Ale my víme prd o životě a financích.
Presne tak. A jeste z nej vypadne, ze sel nesmyslne do předčasného duchodu. Tomu říkám umění ekonomicky myslet. Ale my víme prd o životě a financích.
@Mikesus nesmyslné je tvuj pohled. Pred odchodem do duchodu sem nedelal 8 let, jen odvadel zakladni povinne pojištění. Když sem si to dal do rovnice , vyslo mi lepsi jit v 60 do predcasneho i bez valorizaci. To neřeš, do tolika jeste neumíš
@Zetti přesně, do tolika počítat neumím. Jen těch tvých důchodů odvedu měsíčně na DPH víc, než jsi vyjmenoval ve svém příspěvku. Ale beru, neumím počítat do 60. ale být 8 let nezaměstnanej, tak chápu, že chceš aspoň něco od státu, když si sám nevyděláš. I když tvrdíš, že stále odvádíš daň z příjmu, takže asi nezaměstnanej zas tolik nebudeš. No to už ale zajíždíme do zbytečných detailů.
@Mikesus ty si uplne umanutej. Nejsem zamestnanej , rika se tomu rentier. 20 let pronajímám nemovitosti. Paragraf 9 priloha DP. Platim dane bez soc a zdr poj. Ti porad rikam ze do tolika neumis. Jestli tomuhle rozumis jako autum, tak zmen server.
@Barry Lyndon plátce dph je i poplatnikem, protoze ji odvadi i z vlastní marže . Neplatce dph z marze, zisku neodvadi
rumovynacelnik
Jak mohou dávat značky EL i na auta se spalovacím motorem s malou baterií, která ujedou čistě na elektřinu pár desítek km. V případě velkých SUV a sportovních vozů ani to ne.
@rumovynacelnik
Bohužel mohou. Ono by to šlo, kdyz by to ty lidi nabijeli. Jenže administrativa nepocitala s tim, ze někdo bude jezdit bez nabíjení.
Bohužel mohou. Ono by to šlo, kdyz by to ty lidi nabijeli. Jenže administrativa nepocitala s tim, ze někdo bude jezdit bez nabíjení.
@rumovynacelnik Těch pár desítek km je totiž právě ta vzdálenost, která ve městě stačí, takže reálně je PHEV ve městě stejné jako EV.
Mimochodem ona i taková obyč HEV Toyota/Honda a spol. je pro město o řád menší zátěž než TDI a tři řády než dieseldezolátní TDI. Tímto směrem (tedy k nízkoemisním zónám) by měl magistrát napnout své úsilí. 😊
Mimochodem ona i taková obyč HEV Toyota/Honda a spol. je pro město o řád menší zátěž než TDI a tři řády než dieseldezolátní TDI. Tímto směrem (tedy k nízkoemisním zónám) by měl magistrát napnout své úsilí. 😊
rohYpnol
Další zcela asociální předpis od vládních stran a od politického fekálního dna zvaného Piráti...
Takže opět nejde o regulaci, ale o výběr dalších peněz. 24t. pro bohaté, vesměs podnikatele, je nic. Takže bohatý zaplatí výpalné a může co chce. Běžný člověk má smůlu a zbude mu jen PID...
Takže opět nejde o regulaci, ale o výběr dalších peněz. 24t. pro bohaté, vesměs podnikatele, je nic. Takže bohatý zaplatí výpalné a může co chce. Běžný člověk má smůlu a zbude mu jen PID...
Ty vole rohypnole, ty prostě meleš hovna🫡
rohYpnol
Tahle zvěrstva tvoří Hřib a jeho skvadra...
https😐/youtu.be/SWqYqOM5jHo?si=GY5oiZ9a0TtEQoR2
https😐/youtu.be/SWqYqOM5jHo?si=GY5oiZ9a0TtEQoR2
@rohYpnol
Funkční odkaz je pro tebe moc?
Funkční odkaz je pro tebe moc?
@Ja Prvni a Posledni
Čekal jsi, že po několika měsících pochopi, ze ma odebrat vse po //?
Proč mne nepřekvapuje, ze ty odkazy neumi davat jen lidi, kteří jsou podobného názoru jako rohypnol. Jestli to nebude tou inteligencí.
Čekal jsi, že po několika měsících pochopi, ze ma odebrat vse po //?
Proč mne nepřekvapuje, ze ty odkazy neumi davat jen lidi, kteří jsou podobného názoru jako rohypnol. Jestli to nebude tou inteligencí.
@Mikesus
Přeeesněeee, stejně jako je třeba vysvětlit tomu docela hloupýmu gil54, kterej když poukáže před půl dnem jinde na to samý, tj. na 16 smajlíků - tedy nefunkčních odkazů - v jediném textu, které lze samozřejmě také upravit, aby fungovaly, že je to automatický, a že je fakt hloupej a z nějaký vyloučený skupiny, že to neví.
Proč tedy nevyškolíš i toho DonVita, jako teď školíš nějakého rohypnola, aby odkazy řádně upravil a místo toho meleš něco o inteligenci a hlupácích, ty králi všech chytráků.
Přeeesněeee, stejně jako je třeba vysvětlit tomu docela hloupýmu gil54, kterej když poukáže před půl dnem jinde na to samý, tj. na 16 smajlíků - tedy nefunkčních odkazů - v jediném textu, které lze samozřejmě také upravit, aby fungovaly, že je to automatický, a že je fakt hloupej a z nějaký vyloučený skupiny, že to neví.
Proč tedy nevyškolíš i toho DonVita, jako teď školíš nějakého rohypnola, aby odkazy řádně upravil a místo toho meleš něco o inteligenci a hlupácích, ty králi všech chytráků.
@gil54
Lhář a diskusní fekál mikeš ještě nepochopil, že je na HL a vůbec pro mě neexistuje 🤣🤣🤣
Ale co čekat od někoho, kdo ani nerozezná divokého kačera od reality že...
Lhář a diskusní fekál mikeš ještě nepochopil, že je na HL a vůbec pro mě neexistuje 🤣🤣🤣
Ale co čekat od někoho, kdo ani nerozezná divokého kačera od reality že...
@rohYpnol
Kdyby jsi nebyl tak hloupej, tak to vím davno a i jsem to psal. Ale chapu, ze pro odpad jako jsi ty je fekál každý, kdo rozcupe tvé lži levou zadní. Vím, ze si to neprectes a nevadi mi to. Jen nechápu tu tvoji hloupost, ze takto reaguješ, kdyz jsem ani na tebe nereagoval. Nojo, ta snížená inteligence se pozná.
www.news-medical.net/news/20230124/Brief-ex posure-to-diesel-exhaust-can-affect-human-brain-function.aspx
Kdyby jsi nebyl tak hloupej, tak to vím davno a i jsem to psal. Ale chapu, ze pro odpad jako jsi ty je fekál každý, kdo rozcupe tvé lži levou zadní. Vím, ze si to neprectes a nevadi mi to. Jen nechápu tu tvoji hloupost, ze takto reaguješ, kdyz jsem ani na tebe nereagoval. Nojo, ta snížená inteligence se pozná.
www.news-medical.net/news/20230124/Brief-ex posure-to-diesel-exhaust-can-affect-human-brain-function.aspx
@gil54
Víš. U odkazu totiž toho smajlika můžeš snadno odstranit. U slova ex pert ne. Nebo u dvojtečky.
Víš. U odkazu totiž toho smajlika můžeš snadno odstranit. U slova ex pert ne. Nebo u dvojtečky.
@Ja Prvni a Posledni
Zkopírovat text je tebe moc???
Jsem vklidu. Pokud je to pro tebe moc složité, tak bys obsah videa stejně nepochopil 🤣🤣🤣
Zkopírovat text je tebe moc???
Jsem vklidu. Pokud je to pro tebe moc složité, tak bys obsah videa stejně nepochopil 🤣🤣🤣
Mikesus
Za mne fer navrh. Parkování zdarma bylo dobré na začátek, ted už tech aut je tolik, že určitě by se platit mělo. A 25tis za rok je rozumné na celou prahu. Můžou bud využívat mhd za 3600, nebo můžou platit 25000 a jezdit bezemisne, stejně jako když by jeli metrem nebo tramvaji. A uaroven souhlasim, ze to ma být jen pro pražské, mimoprazsti můžou parkovat na p+r. Mělo dojíždět mhd, pokud nemají zajištěné parkování v praci.
@Mikesus ideal kdyz si koupi elektro auto do mesta a pak budou jezdit metrem. Na to musi byt mozkovy trast, aby pohle vymyslel
@Zetti
Tak po meste máš jezdit mhd primárně, bez ohledu na to jaké máš auto. Ale ne vždy to jde a od toho je pak to elektro, které prostě nevypousti emise. Je to dobrý návrh a hlavně ať mimoprazsti nemají na tu slevu nárok. To je to nejdůležitější, je to komunalni politika Prahy a politici kdyz chteji něco pro své obyvatelé, tohle je varianta. A proto tam jsou i abonenti, protoze ty taky Praze platí daně.
Tak po meste máš jezdit mhd primárně, bez ohledu na to jaké máš auto. Ale ne vždy to jde a od toho je pak to elektro, které prostě nevypousti emise. Je to dobrý návrh a hlavně ať mimoprazsti nemají na tu slevu nárok. To je to nejdůležitější, je to komunalni politika Prahy a politici kdyz chteji něco pro své obyvatelé, tohle je varianta. A proto tam jsou i abonenti, protoze ty taky Praze platí daně.
Jaroslav Pihrt
Jelikož jezdím do centra jen občas a platim si 4 parkovací stání, tak se jim na to za 24tis. vybodnu a oprášim pětiválec.
@Jaroslav Pihrt
Když mas vlastni parkovací stání, tak te zóny trápit nemusí ne? A je jedno kolik to stoji
Když mas vlastni parkovací stání, tak te zóny trápit nemusí ne? A je jedno kolik to stoji
Já jsem taky pro tslovy navrh. Jakmile se rozšířila elektromobilita víc, bylo potřeba něco vymyslet. Teď ještě ta sdílená auta, aby platila víc. Ty taky zabírají moc místa.
Taky pravda. Proc to rušit, kdyz to vlastně nikdo nekupuje a nikde žádné EV na silnici není.