Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeZapomněli ho přestat vyrábět? Dodge Durango Hellcat se vrací na pátý rok
15 komentářů
Martin
Durango krásný rodinný vůz, V8 zvuk lepší než pouštět rádio za jízdy, stačí pootevrit okénko 😁
@Martin Máš s tím zkušenosti? Já jo. Auto jak u bláznů, chceš po něm aby jelo, podřadí to, řve a chlastá. To není Mustang, které je auto na kravál. Jo zní to krásně, ale brzy se to omrzí.
@KANKUNEN to jsou takové dětské sny... pak přijde spotřeba 18 a všichni jsou vyléčení. i když plyn to asi trochu zkrouhne, jen nevím jak si rozumí s kompresorem
@Man Ký
Ten plyn je spis o tom, abys mohl říct, já to mám, ale nemám realne na provoz, protote to zbytečně zere moc. Urcite je to jako varianta k tomu, jak snížit náklady u auta, na které jinak člověk nemá.
Ten plyn je spis o tom, abys mohl říct, já to mám, ale nemám realne na provoz, protote to zbytečně zere moc. Urcite je to jako varianta k tomu, jak snížit náklady u auta, na které jinak člověk nemá.
@KANKUNEN zrovna v Durangu nebo Ramu se HEMI takhle nechová. Dávkuješ to normálně plynem, jízda do cca půl plynu je právě takové příjemné hutné bručení, za mě nejhezčí zvuk co auta kdy vydávali. Převodovka umí jezdit na tisíc otáček při plynulé jízdě. Že s tim někteří jezdí jak tupci na plný plyn aby to řvalo je věc druhá. A Hellcat v tomhle bude asi agresivnější, ale tak to platí u všech ostrých verzí i třeba jen obyčejných hothatchů.
borist
Ted jich kalifornska dalnicni policie poridila 100. V kvetnu je s velkou slavou zacali pouzivat. Maji jen minimalni oznaceni, aby splynuly s provozem
K úspěchu jistě přispívá i nabídka tradičních a oblíbených osmiválců.
Jestli to nebude tím, že nemá už moc konkurenci.
Mid-size crossover/SUV nabízí v USA skoro každá značka, je to jeden z neprodávanějších segmentů. Chevrolet Traverse, Lincoln Aviator, Toyota Highlander, Honda Pilot, Hyundai Palisade atd atd.
S daným vykonem?
Ano. Osmiválcový Dodge Durango má 268 kW. Třeba taková Toyota Grand Highlander Hybrid Max má 270 kW, Lincold Aviator má v hybridní verzi dokonce 368 kW.
Takže uplně nevim jak to myslíš že je bez konkurence? Naopak té konkurence je hodně.
Jestli to hodnotíš podle Highlandera v EU, tak jednak myslim že v USA má na výběr motory a druhak je to zrovna asi ten nejslabší zástupce segmentu. Ale ty nejprodávanější US značky tj. Chevrolet / Ford / Dodge / Jeep tam mají modelů dost, jsou modernější a mají silné motory. Jako nemají asi ty top verze typu Hellcat, ale na tom výroba modelu nestojí.
Já bych řekl že cílová skupina nic lepšího než stávající Durango nepotřebuje a má dobrou cenu, k tomu ten sportovní styl s výběrem několika V8 a stačí pak jen dokola furt faceliftovat moderní výbavou a držet cenu s marketingem.