Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jsme blíž druhému dálničnímu spojení s jihem! D52 získala EIA

13 komentářů

ryccardo
Konecne, tak hlavne at uz se zacne stavet a je to za par let hotovy. Ten obchvat Mikulova a navazujici dalnice k Pasohlavkam tam fakt chybi.
Stejsn
@ryccardo Zajímavé je, že PRO je i většina místních. Byl jsem těsně po covidu v Bavorech na dovolené a zrovna tam bylo místní referendum. Obyvatelé chtěli dálnici kolem svých obcí, což bych úplně nečekal.
ericn
@ryccardo Tak bych řekl konečně. Jenže to je zas za 7 let, než se to udělá. Ta doba realizací je strašně dlouhá... Nejhorší na tom je D3 - nekonečná ostuda od konce 80tých let...
ryccardo
@ericn No má se začít stavět příští rok a nejdůležitější úseky budou do 3 let. To není zase tak hrozný. Jen asi bude hrozný jezdit přes to staveniště další 3 roky.
Alpha Tango
@ericn Myslíte tu D3, která už se staví až na hranice? Co je na ní ostudného?
adamzprahy
@Alpha Tango ostudné je že se teprve staví ale hlavně že nevede k žádné další dálnici, propojení na D1/D0 je víceméně v nedohlednu.

Jenže stejně jako D52, D11, dokončení D0 okolo Prahy a tak můžeme pokračovat. Vedeme tu mistrovství světa v ostudách infrastruktury a jsme v tom fakt dobří.

Byl jsem všudemožně po světe a vyjma velmi zaostalých zemí mě nenapadá žádná srovnatelná s takovými problémy postavit tranzitní tahy. Možná ještě Slovensko, ale to má aspoň spojení na jih a západ.
Barry Lyndon
@adamzprahy NIMBY skanzen. Tady věčně připonasraným domorodcům vadí úplně všechno, včetně třeba školy nebo domova důchodců, natož pak taková dálnice, železnice apod...
ericn
@Barry Lyndon přesně 😋
ericn
@Alpha Tango to že chybí těch prvních 60km - tedy tam kde je největší provoz a zatěžuje to neúměrně D1, Benešov a všechny vesnice kolem 😤
Stejsn
@ericn Já myslím, že daleko větší ostuda je D11, která z Polska končí na čáře a dál je pole.
ericn
@Stejsn tak tam už se také blížíme k závěru, ale těch neexistujících 60km D3 z Prahy do Mezna je ostuda a pořád se tam nic neděje…
PowerHouse
Pokles provozu o 80%.
Ve stejnou dobu poklesne provoz na D52 o 80%. D52 bude prázdná.

Prostě, na jih od Přerova povede kratší D55. A D52 plní hlavně Poláci.
Man Ký
Dokončeno 2032. V tom Rakousku z nás musí mít neuvěřitelnou pr..l