Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda e byla moc drahá. Teď to Japonci v Evropě zkusí s něčím dostupnějším

7 komentářů

dodo24
Niečo podobné sme tu už mali a dalo sa to kúpiť za 17.000€... hovorím o dvojičkách eUP a elektrické Citigo. Po modernizácií to boli plne použitelné autá s kapacitou batérie 32kWh. Dodnes nechápem, prečo VW tieto autá tak skoro zarezal, kedže spalovacia verzia sa ešte dalej vyrábala. Zrejme to pre výrobcu nebolo rentabilné.
3_diamanty
@dodo24
Presne tak... toto co funguje zarezme.. a co nikto nechce vyrabajme.... wagen logika

Ale napr ten novy inster od hyundaia vyzera celkom schopne ako male elektro do mesta.... v cene uz okolo 22 litrov ... ano este to nie je ono a v cene nejakej vitary ci scaly to stale pre mnohych bude nekupitelne ale predsa len je to kupitelnejsie ako nejake 2 tonove elektro za 1,5 mega ktore fakt uz nedava ziadny zmysel

Honda E nemala sancu ( skoncila presne tak ako som pisal a vlastne este skor ako som cakal ) .. ved za 900 litrov ma clovek nejaku solidnu octavku a nie malicku skatulku s dojazdom 200km .. to fakt nemohlo fungovat
Avantime
@3_diamanty No lebo ľudia stáli rady na ten e-Up, však? Spolu s e-Citigo sa to u nás rozchytalo až keď štát dal tie nemožné dotácie na elektromobily, ktoré boli za dve minúty fuč. Predtým bol o to minimálny záujem a to už aj tak vyrábali s minimálnym ziskom.
Ide o to, že na elektromobile za 40-tisíc lepšie zarobíš a neponúkaš už zákazníkovi mestské vozidielko A segmentu ale rodinné SUV s akceptovateľným dojazdom. A v západnej Európe kúpna sila na to je, bez ohľadu na to, či si to kupuje súkromník alebo firma pre svojho zamestnanca. Tam už v nejakom C a D segmente dochádza k cenovej partite bez toho, aby automobilky zo svojho dotovali predaje elektromobilov.
Tá tvoja "wagen logika áut, ktoré nikto nechce" priniesla v prvom polroku v Európe 135427 nových elektrických VW, teda viac ako Tesla a 71789 elektrických škodoviek. Áno, celkový podiel registrácií elektromobilov je stále len 17 percent, ale pred rokom bol ešte 14 percent. To sa rapídne za noc nezmení ako si zelení populisti predstavujú.
xxc
@Avantime Ja som na Citigo stal v rade, najprv som podpisal kupnu zmluvu a potom sa pytal, ci nemaju niekde na predajni, aspon nech si do toho aspon sadnem. A bolo to hned aj "vypredane", potom zvysovali cenu. Ktore ine auto sa tym moze pochvalit? Mozno jimny, alebo tie sportove toyoty, ale to boli nelegalne auta, za ktore vyrobcovia platili pokuty.
Avantime
@dodo24 Áno, v poslednej vete si si aj odpovedal.
TT
Keď je polovica melóna za 10 € príliš drahá, tak štvrťku za 5 € si aj tak málokto kúpi, lebo aj keď stojí menej, je rovnako drahá.
kruskar
Nevěřím tomu, že cena bude pod půl mega a ještě se do toho průměrný Evropan ani nenasouká....