Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Tohle šestimístné MPV má spotřebu malé Tesly. Kvůli názvu bude mít v Evropě problém

19 komentářů

Jiří Kalabza
Jsem fanda MPV, takže proč ne, a to mají ještě model Li MEGA. Škoda, že MPV zachraňují pouze v Číně a spalováků je poskromnu. Tohle je sice sci-fi design, ale má to nějakou úroveň. Elektrickému auto bych se nebránil, zatím je jeho používání bohužel v našich podmínkách pořád omezené.
Max Headroom
@Jiří Kalabza
Ne v našich, ale ve vašich podmínkách je to omezené.
Jiří Kalabza
@Max Headroom
Tak určitě, když to říkáte...
Ale ano, nemám možnost nabíjení u vlastního domu, takže je to problém na mé straně, nic méně el auta mám dostatečně vyzkoušené (byť pracovně) a nebránil bych se, leč pro moji potřebu potřebuji jaksi větší, a to už je finančně někde jinde.
Barry Lyndon
Ta spotřeba je asi tak reálná jako ty ultracáklé reklamy Temu a spol... 😄
psel
@Barry Lyndon jsou to čínská čísla, bohužel chyba vznikla překladem 😁
Vasek Svoboda
Jsem rád, že na tomhle webu se dá narazit i na normální přispivatele s rozumným názorem jako pan Kalabza a ne pořád jen na omezený trapáky jako je ten krypl.ček rohYpnol.
Lempl Klaun
@Vasek Svoboda 😂😂😂
Jon Bon Novy
Tu spotrebu cinski sudruhovia merali logaritmickym pravitkom alebo fajrontovym klucom?
vencelín
@Jon Bon Novy
Vesteckou kouli 😊
psel
@vencelín kdepak, to vypočítal marketing. To jsou technické údaje a ty mají na starost v Číně oni.
vencelín
@psel
Tak to jo 😊. Pak je vše cajk 😊
vencelín
Ač jsem příznivcem Mpv tak tenhle vzhled mne neoslovil.
Když už něco nevsedneji tvarovaneho, tak to už je mi vzhledově bližší Pontiac Transport první generace.
Jiří Kalabza
@vencelín
Tak to bylo Sci-Fi v té době určitě, ten design by nejspíše fungoval i dnes. Skvělé auto 😄
Co se týče Li8 tak to je pořád hezčí než Hyundai Staria.
vencelín
@Jiří Kalabza
Souhlasím, nadčasový přitom futuristicky vzhled. Jen škoda že v té době měl jen jedny soupacky.

A Staria, to je mimořádně obludarium 😊
Jan Matys
Velká komedie. Najezděte 100km městem a pak se podíváme na těch vašich 15kWh! Pokud s tím budu jezdit sportovně, nenajdu ani 500km. EV pro lidi bez baráku není, a je třeba si uvědomit, že těch je většina. Navíc nejvyšší cena pořízení i provozu, a to má jít elektrika znovu nahoru. Pokrok je jistě třeba nicméně toto s tím nemá nic společného, a schovávat to za pozitiva pro životní prostředí je k smíchu.
skejpa
@Jan Matys Proč by nebylo elektro i pro lidi bez baráku? Nové EV se dokážou nabít na rychlonabíječce za 10 minut. A dá se nabíjet na veřejných pomalejších nabíječkách i za 7 Kč/kWh, to je při nějaké standardní spotřebě 20kWh/100km docela rozumných 1,4 Kč/km. Ikdyby jsi platil na těch nejrychlejších UFC 13Kč, tak to pořád bude 2,6Kč/km, což je pořád OK. Nafta se spotřebou 6,5l/100km a cenou nafty 40Kč/l má taky 2,6Kč/km. Já tam problém nevidím.
Mikesus
@skejpa souhlas. Prvozoval jsem EV bez nabíjení doma, abych si udelal obrazek o omezenich, kdyz budu někde pryč. No a problem to vůbec nebyl. Je to jen strach z neznámá, případně úplná lenost a neochota změnit své návyky. Přemýšlím, jestli zajet někam na benzinku nebo do servisu jim taky vadí, kdyz jim vadí zajet k nabijecce, kde se dá nabit kdyz nakupují.
Mikesus
@Jan Matys elektrika nahoru? Mně už ji letos podruhé budou zlevnovat. I všude je reklama na zlevnovani u eonu od září, ja jsem u pre. Podle čeho soudis, ze půjde nahoru. No někdy urcite pujde, spis kdy. V blizkem horizontu spis ne.
Vasek Svoboda
@Jan Matys Je sice pravda, že většina obyvatel ČR žije v bytech, ale je to jen 54%. V rodinných domech žije 44%. Takže vás byťáků není zase taková převaha, jak se tady asi snažíš tvrdit.