Novinky
Ta spotřeba je asi tak reálná jako ty ultracáklé reklamy Temu a spol... 😄
Jsem rád, že na tomhle webu se dá narazit i na normální přispivatele s rozumným názorem jako pan Kalabza a ne pořád jen na omezený trapáky jako je ten krypl.ček rohYpnol.
Lempl Klaun
@Vasek Svoboda 😂😂😂
Tu spotrebu cinski sudruhovia merali logaritmickym pravitkom alebo fajrontovym klucom?
Ač jsem příznivcem Mpv tak tenhle vzhled mne neoslovil.
Když už něco nevsedneji tvarovaneho, tak to už je mi vzhledově bližší Pontiac Transport první generace.
Když už něco nevsedneji tvarovaneho, tak to už je mi vzhledově bližší Pontiac Transport první generace.
@vencelín
Tak to bylo Sci-Fi v té době určitě, ten design by nejspíše fungoval i dnes. Skvělé auto 😄
Co se týče Li8 tak to je pořád hezčí než Hyundai Staria.
Tak to bylo Sci-Fi v té době určitě, ten design by nejspíše fungoval i dnes. Skvělé auto 😄
Co se týče Li8 tak to je pořád hezčí než Hyundai Staria.
Velká komedie. Najezděte 100km městem a pak se podíváme na těch vašich 15kWh! Pokud s tím budu jezdit sportovně, nenajdu ani 500km. EV pro lidi bez baráku není, a je třeba si uvědomit, že těch je většina. Navíc nejvyšší cena pořízení i provozu, a to má jít elektrika znovu nahoru. Pokrok je jistě třeba nicméně toto s tím nemá nic společného, a schovávat to za pozitiva pro životní prostředí je k smíchu.
@Jan Matys Proč by nebylo elektro i pro lidi bez baráku? Nové EV se dokážou nabít na rychlonabíječce za 10 minut. A dá se nabíjet na veřejných pomalejších nabíječkách i za 7 Kč/kWh, to je při nějaké standardní spotřebě 20kWh/100km docela rozumných 1,4 Kč/km. Ikdyby jsi platil na těch nejrychlejších UFC 13Kč, tak to pořád bude 2,6Kč/km, což je pořád OK. Nafta se spotřebou 6,5l/100km a cenou nafty 40Kč/l má taky 2,6Kč/km. Já tam problém nevidím.
@skejpa souhlas. Prvozoval jsem EV bez nabíjení doma, abych si udelal obrazek o omezenich, kdyz budu někde pryč. No a problem to vůbec nebyl. Je to jen strach z neznámá, případně úplná lenost a neochota změnit své návyky. Přemýšlím, jestli zajet někam na benzinku nebo do servisu jim taky vadí, kdyz jim vadí zajet k nabijecce, kde se dá nabit kdyz nakupují.
@Jan Matys elektrika nahoru? Mně už ji letos podruhé budou zlevnovat. I všude je reklama na zlevnovani u eonu od září, ja jsem u pre. Podle čeho soudis, ze půjde nahoru. No někdy urcite pujde, spis kdy. V blizkem horizontu spis ne.
Ne v našich, ale ve vašich podmínkách je to omezené.
Tak určitě, když to říkáte...
Ale ano, nemám možnost nabíjení u vlastního domu, takže je to problém na mé straně, nic méně el auta mám dostatečně vyzkoušené (byť pracovně) a nebránil bych se, leč pro moji potřebu potřebuji jaksi větší, a to už je finančně někde jinde.