Novinky
tomaskrtek
0
Velmi pěkně zpracovaný článek, díky 👍
Léky s pseudoefedrinem údajně mohou vést k falešnému pozitivnímu testu na amfetamin/metamfetamin.
Bezne je slyšet nazor od alkoholiků nebo feťáků, kteri bezne ohrožují ostatni, ze vic nehod zpusobi strizliví řidiči. Jen rádi opomíjí fakt, ze tech střízlivých je nasobne vic a pomer jejich nehod mnohem mensi, nez kolik těch nehod zpusobi tihle feťáci a ožralové.
Alkohol ani drogy za volant nepatří a mělo by se i za odmítnutí testu tvrde trestat, stejně jako kdyby měli vysoké promile v krvi.
Alkohol ani drogy za volant nepatří a mělo by se i za odmítnutí testu tvrde trestat, stejně jako kdyby měli vysoké promile v krvi.
@Mikesus jenže další věc je kolik z těch případů nehod "s alkoholem" je buď poškozených v rámci změření všech účastníků - např. stalo se v mém blízkém okolí že po skleničce prosecca a krátké pauze s nealkem do dotyčného naboural někdo v křižovatce když stál na červené...vyšla 0 takže v pohodě, ale mohlo tam něco být a bylo by to v té statistice - a pak hlavně kolik z toho je pod 0.5 a kolik třeba pod 0.7? Protože to neni žádný alkoholismus ani feťáctví a pod 0.5 ve většině západního světa v normě a někde dokonce až těch 0.7.
Smrtelné nehody lidí pod vlivem drog jsou většinou lidé, kteří už mají zákaz řízení nebo jiné problémy se zákonem a pak perzekuovat někoho že má v krvi zbytkové THC, které i dle článku nemusí vůbec mít vliv na činnost (nebo 0.3 alkoholu) je zase jen pokus o vyřešení problému hromadnou perzekucí..byť teda jako THC nebo drogy v tomhle neomlouvám, protože chápu že to měření je složité.
Smrtelné nehody lidí pod vlivem drog jsou většinou lidé, kteří už mají zákaz řízení nebo jiné problémy se zákonem a pak perzekuovat někoho že má v krvi zbytkové THC, které i dle článku nemusí vůbec mít vliv na činnost (nebo 0.3 alkoholu) je zase jen pokus o vyřešení problému hromadnou perzekucí..byť teda jako THC nebo drogy v tomhle neomlouvám, protože chápu že to měření je složité.
@adamzprahy To jsou všechno výmluvy. Mám v autě zkalibrovaný alkotester a dokud na něm není nula, tak nikam nejedu. Argumentace "většinou západního světa" je úplně jalová.
@Stejsn narážel jsem na ty "alkoholiky a feťáky" - co jsem teda popsal je podle tebe symbol alkoholismu a feťáctví? Jaké výmluvy a vůči čemu? Jestli jsi s 0.1 nepříčetný člověk tak je dobře že se hlídáš. Ta tolerance je daná tím že pod těch 0.3 je vliv neprokazatelný, ale každý to má jinak. Znám lidi co čuchnou k chlastu nebo drogám a chovají se jak blázni. Na tohle ve výsledku je nejlepší test co stále v některých státech USA praktikují a to prostě série pohybů, které ukáží jestli se ovládáš nebo ne. V článku se píše že nízká hladina THC je po několik dní v krvi a vliv na soustředěnost taky nemá. Tím jsem nemyslel že je OK řídit s alkoholem nebo drogami. Až ti dají líznout a vyjde ti pozitivní amfetamin který jsi vědomě nikdy neužíval, odevzdáš teda dobrovolně řidičák a osolíš si pokutu na maximum? Nebo si pořídíš ještě tyhle testy a dokud budou něco ukazovat tak nevyjedeš? Pak doporučuju pořídit měřič tlaku a dalších věcí aby sis byl jistý že jsi způsobilý k řízení tak jak zákon káže.
Mám jet autobusem? To jako že řidiče autobusu nekontrolují na drogy?