Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Chladná rána a nízký tlak v pneumatikách: Co s tím? I elektronika se občas plete!

19 komentářů

KANKUNEN
@Othello To je těžká otázka na člověka, který netrefí ani směr.
Dzinus
@Othello

3 dny nazpět jsem foukal, protože senzory hlásily nízký tlak ve třech gumách. Na jaře je zase budu muset patrně povyfouknout. Hlavní podezřelý je určitě teplota, nikoli falešný poplach.
KANKUNEN
A ještě si dáme klasiku, 7 stupňů šupej na zimní. A kup si nové, dej si je dozadu, abys mohl mít na konci zimy vepředu 4 mm a vzadu gumu jak novou. Po autu přece nechceš, aby brzdilo a zatáčelo, ty potřebuješ jistotu, že kdyby se zrovna pokazilo ESP, tak nedostaneš přetáčivý smyk, protože neumíš dát kontra.
Othello
Na rozdíl od autora článku jsem přesvědčený, že pokud při nízké okolní teplotě systém vyhodí hlášku upozorňující na nízký tlak v některé z pneumatik, nejedná se o hlášku falešnou ale je vždy potřeba pneumatiky dofoukat.
KANKUNEN
@Othello Dáme ještě další level, můj oponent: nikdy nekupuji 2 gumy, ale dávám vždy všechny čtyři nové a preferuji vždy lepší dozadu. Já: a co děláš s těmi zadními, které nejsou sjeté, ty vyhodíš? Oponent: jsi hloupý Kankunden, náraz na bok je horší než čelní.
KANKUNEN
@Othello To se nedělá nic, zavřeš oči a čekáš, kdy se to chytne. A taky je veselo, při rozjezdu na sněhu. A nejlepší je to u čtyřkolky, rozjede se to jako na mokru a v zatáčce je to nedotáčivé a brzdy udělají z auta sáňky. 😄
Mokrous
A proč by systém iTPMS nemohl určit kolo s nižším tlakem, když ví, které kolo se točí rychleji???????
lordlord
Nepřímý systém u octavie hlásí špatný tlak asi i preventivně, aby to člověk pořádně zkontroloval, přestože tlaky v gumách jsou pořád stejný. Teplota hraje velkou roli, např. ráno při 3°C to Megane ukazuje 2,2 a odpoledne při 20°C už 2,4. Je i rozdíl např i 0,2 na straně na kterou svítí a tou ve stínu.
Othello
@KANKUNEN
no mě by zajímalo třeba jak ze čtyř nových vybírá ty dvě lepší dozadu 😄
Jenik3
@KANKUNEN
Inu klavírní virtuóz má jiné priority a stav pneu neřeší.
Většina řidičů by to mohla zvládnout nebo ne?
Othello
@KANKUNEN
jsi škodolibý, takhle se vysmívat renomovaným odborníkům 😄
KANKUNEN
@Jenik3 Máš pravdu, ale jaksi to pozná každý desátý.
Othello
@KANKUNEN
.... a vlastně ani aquaplaning není žádný strašák.
Jenik3
Většinou stačí vizuální kontrola stavu pneu a vím, na čem jsem. Tedy bez elektroniky.
Othello
@Mokrous
to by mě taky zajímalo. Možná o tom konstruktéři neví 😄
Johnn
@lordlord Octavie to běžně dělá i při nájezdu na dálnici.
U Tucsonu s přímým měřením neřeším pozici ventilku, žádná kalibrace ustálenou rychlosti. Prostě se do cca 2km jízdy načtou.Vidíš tlak každého kola.Hotovo. A bez falešných hlášení.
SMRT
Příspěvek podléhá schvalování.
Jenda Kudera
Když mi toto udelalo, přeměřil jsem hodnoty. Bylo ok, vyresetoval jsem chybovou hlášku a ještě dofouknul 0,1- 0,2 bar. A od té doby je klid.
J J
Rotacia umiestnenia pneumatik na aute = navsteva servisu s diagnostikou... 😵‍💫