Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi A8 hledá nástupce. Jako luxusní sedan už do nového světa nepatří

30 komentářů

Man Ký
Kolega si pořídil do sbírky "youngtimerů" A8 4,2 TDi s 350 tkm za cca 120 tisíc. A mně, jakožto největšímu odpůrci nafty mírně spadla brada. Jede to i po deseti letech jako čert, má to osmiválcový zvuk, příjemně tlumený a ani zvenku to není tak příšerné kadlání jako u čtyřválce. A interiér je i po deseti letech prostě zachovalý. A že na hliníkovém autě není ani kousek rzi nikoho nepřekvapí. Jsem zvědavý, jak bude finančně náročné ten sazomet udržovat😊

Filipe drž se😊

www.seznamzpravy.cz/…-nezdanil-290397#…
KANKUNEN
@ptr078 Na klinjec.
Man Ký
@KANKUNEN tak dá se půjčit jednou za rok Véčko nebo Multivan a kvůli tomu nemusím zbytek roku trpět😊 ale chápu.
KANKUNEN
@Man Ký Když jedu z kolegou na hory, který má BMW 7, tak má truhlu a vycpaný i interiér věcmi, já si jedu bez hučící truhly s prostorem stále stejným. Takže ten komfort na dálkovou je nakonec úpis.
Michal Chmelař
@Man Ký
Přesně tak.
A ještě dodám, že když řídím, daleko radši sedím v autě, a ne "na autě" 😄
Vždycky si to uvědomím, když přesednu z CX-5 do Camry.
Man Ký
@KANKUNEN ano, z dodávky je lepší výhled, jinak je ve všem horší, dodávku řídím, když chci něco odvézt😊
KANKUNEN
@Man Ký Ano je to tak, jenže kdysi byl rozdíl velký a teď se to smrsklo. Kdysi byl toaletní papír na rolce a taky ten voskovaný, teď taky nepoznáš rozdíl v počtu vrstev, když ho složíš. O ovno nejde, jen mě napadl toaleťák. Kromě toho z MB V máš takový výhled, že se ti dobře řídí už z tohoto důvodu.
Man Ký
@KANKUNEN přijde mi, že deset vteřin nastupování a deset vteřin vystupování z vozu mi stojí za to, abych potom řídil vozidlo, které se kvůli nižšímu těžišti chová na silnici o sto procent lépe třeba i celé hodiny😊
ne, fakt jsem nenašel gazíka, co bych se nechoval jako gazík😊
KANKUNEN
@Man Ký Někteří lidé zarostli v minulém tisíciletí. Mít Audi S/7 je už neprestižní. Že má někdo kroupy neznamená, že se musí soukat do sedanu.
Man Ký
@del42sa většina pro moji generaci zajímavých aut jako je kupé, kabrio, limuzína a klidně i kombi jsou pro mladé nezajímavé. všichni chtějí SUV😊
jinak v souvislosti s A8 si vzpomínám na roky, kdy z ní chtěli dělat zadokolku a dokonce kombi. třeba to bude podobný výkřik do tmy.
Radek Holodňák
@rohYpnol 😁 😁
Man Ký
@dodo24 DPF 20 tisíc. rozvody 50 tisíc. vstřiky 40? a nikde není psáno, že to neudělal předchozí majitel, třeba ty rozvody.
dodo24
@Man Ký také bežné veci ako je výmena vstrekov, DPFiek a rozvodov budú prevyšovať hodnotu auta. To si môže kúpiť len srdciar
vecernicek2
Jasně, udělejte další SUV. Máte jich v nabídce málo.
del42sa
nový svět kde existuje jediná varianta, elektrické SUV ? Co to je za pokřivený svět ?
rohYpnol
Luxusní sedan patří do každého světa, který neni ideologicky pokroucený.
Arese
Jen další z mnoha důkazů tototálním úpadku této kdysi skvělé značky. 🤮 Ještě, že se toho nedožil pan Piëch! 😧
kozakm
@Arese kolik sis těch A8 koupil, abys zachránil značku/model?
MB1975
Po letech kdy se v luxusni tride sedanu prosadily znacky jako jaguar bmw lexus audi a nevim co jeste se tento segment opet zuzuje na historicke vyrobce ze zacatku automobilismu kteri prezili do dnesnich casu tedy M-B, rolls/bentley a snad i zamorsky cadillac..ostatni znacky tento segment driv nebo pozdeji asi opusti ukazuje dosavadni vyvoj..skoda zaniku znacek packard hispano suiza delaunay belleville atd..
ptr078
@Arese Tak v tomto pripade to nie je upadok znacky, ale zmena priorit zakaznikov. Auta narastli, na ceste tuto limuzinu zatieni kdejake suv, 15 rokov do zadu si bol v a8 na ceste videny, bola to prestiz,, dnes si to kupis aby si bol neviditelny. Zakaznik chce gcko, gls, q8, x7 atd.. a8 konci....
ptr078
@Man Ký Asi najlepsi dizel, co som skusil
MB1975
@vencelín to je pravda…
vencelín
@MB1975
V tomhle bych viděl furt lepší MPV. Výhled, pozice za volantem a nástup/výstup stejně jako švindlgázík ale praktičnost nepopsatelně vyšší 😊
kesumb
@ericn
tak nez a8 tak urcite rasi eqs, ale jinak viz vejs, sedany jsou mrtvy, zlaty suv...
ericn
"Audi A8 hledá nástupce. Jako luxusní sedan už do nového světa nepatří" - upřímně, který osel zas tenhle nadpis vymyslel? Jaký nový svět? Tím je myšleno elektro?

Kdo bych chtěl jezdit tou rozteklou plastovou hrůzou od MB EQS. A8 je vedle toho státnická limuzína s vyspělým a funkčním pohonem, jen Audi musí přemýšlet nad tím, co ho opravdu živí a včas modernizovat.

Nerozmýšlel bych se ani minutu co koupit, mít na výběr jen z těchto dvou. A8 je jasný favorit 😉
ericn
@Man Ký hlavně, tak trochu s tím počítáš, že do starší ojetiny se musí nějaký peníze dát 😉
vecernicek2
@MrBeranek Jo, to bylo skvely zasedání. Dobře si pamatuju, jak byla rozkopana cela Táborská ulice, těsně před zasedáním na ní udělali nový asfalt, aby ji týden na to znovu celou rozkopali 🤣 Hlavně že odborníci měli klid, aby probrali ty ekonomické problémy 🙂
MB1975
@rohYpnol je to tak. I kdyz ja jsem vymenil v 49 letech svoje v222 za gle.. a ac bych nikdy neveril ze to reknu ale do sedanu uz bych se nevratil..mea culpa😞
speedfred
@KANKUNEN
Nechápem ako môže niekto jazdiť na hory dodávkou keď tu máme veľké pohodlné autá typu pick-up. Ešte lepší výhľad, ešte lepšia bezpečnosť a kvantum miesta pre posádku/batožinu.
MrBeranek
Odpočívej v pokoji. A8 mi v roce 2000 otevřela svět aut naplno. Na řadu dní jsem jí měl "půjčenou" v rámci zasedání MMF v Praze a vozil jsem ministra financí z Fiji. Osmiválec 4,2, čtyřkolka, automat. Auto vykrmený a vyvoněný. Nikdo na to nezapomenu. Pro studentíka na vysoký splněný sen. Dokonalý panský kočár. Nebudeš zapomenuta!