Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi A3 TFSI e – Nejlepší plug-in v klasickém balení?

21 komentářů

Mr.Murphy
Vzhledem k tomu že se starším typem tohoto PHEV (1.4Tsi) mám fakt výborné zkušenosti, připadá mi tohle auto celkem zajímavé 😄

Prostě je to defacto plnohodnotný EV pro někoho, kdo to má do práce do 50km.... Zároveň normální hatch do kterého prostě sedneš a napohodu dojedeš na hory nebo kamkoliv.

Levný to není ale holt je to Audina a ten elektrický dojezd to má nadstandardní, tak připlatíš, no.... PHEV prostě kolem 1mio bývají a to většinou horší (zejména právě v oblasti dojezdu....). Pro někoho kdo nabíjí doma a chce prostě v rodině jedno auto je to fajn. Samozřejmě pokud máš dvě auta tak si za 600 kup malý EV a za druhých 600 normální hatch a vyřízeno 😉
PowerHouse
Je třeba počkat do roku 2030, než se to nabíjení zrychlí.

Je zde vidět pokrok, ale ten bude pokračovat.
Barry Lyndon
@PowerHouse Rychlé nabíjení je tak drahé, že je levnější jezdit s PHEV na benzin (který je naopak až příliš levný), takže to moc nedává smysl. PHEV je pro lidi, co nabíjí doma z FVE "zadarmo" a nebo z nízkého tarifu zalevno.
Robert Hlavatý
Typuji roční prodeje tak do 10 ks. Auto této velikosti s plug-in nedává žádný smysl ani z hlediska použitého pohonu ani z hlediska ceny. Jinak samozřejmě je A3 stále krásné, kvalitní autíčko s rozumným interiérem, byť obecně vyšší cenovkou, o tom žádná....
Barry Lyndon
@jenyk103 Ta převodovka je ve výsledku tříspojková... To má jistě nevýhody, ale zase je tam i výhoda, že to jede jako "normální auto". Honda (kterážto má taky spojku) a Toyota (kterážto se obejde bez jakýchkoliv spojek) mají poněkud neautomobilový projev, což někomu může třeba i vadit... 😊
vecernicek2
Auto pěkné, cena ale zcela nesmyslná a to i na prémiovou značku. Za podobné peníze mohu mít Teslu 3 performance nebo téměř 2 Hondy Civic hybrid. Krom toho hybridům s turbomotory příliš nefandím, nedává mi to smysl ani z pohledu provozních vlastností ani z pohledu dlouhodobé spolehlivosti.
Barry Lyndon
@Robert Hlavatý Tak i "auto této velikosti" může být pro dotyčného jediné auto a pak PHEV smysl dávat může...
Barry Lyndon
@pradeda777 Tady je to zcela reálný, je to malé auto s velkou baterií. RAV4 phev ujede 60-80 km a to má všechny parametry daleko horší (těžší, mnohem horší aerodynamika, o dost menší baterie).
jenyk103
Nedostanete ani zdaleka nejlepší plug-in současnosti. Včlenění elektromotoru mezi ICE a (dvojspojkovou!!!) převodovku je velmi nouzové řešení, které přináší řadu omezení. Nejlepší pluginy dnes mají Honda a Toyota. VW je, jak je jeho zvykem, i v tomto případě mistr slepých uliček.
kyklop
@pradeda777 passat b8 plugin má menšiu baterku a dáva mi reálne 50-65km na nabitie. 100km u tej audi je viac ako reálnych (ja viem, všetci jazdíme len po diaľniciach 😁 )
Barry Lyndon
@Othello Tady bych to ještě prominul, ale u aut typu Kodiaq/Tiguan je kombinace FWD a těžké baterie vzadu fakt hodně mimo. Přitom elektrický přístrk k dispozici mají (Multivan).
Barry Lyndon
@Pepa_007 Ve dvou proč ne... Ve čtyřech leda s jednou rakví na střeše a druhou na tažném. 😃
dodo24
@praptak v SR toto ale neplatí. Ostatné štáty EU neviem ako na tom sú. Každopádne mne osobne plugin nedáva zmysel a to z hladiska servisných nákladov / nástrah.
praptak
@Barry Lyndon Rychle nabíjení je tak drahé, že pokud bydlíte v bytovém domě, tak elektromobil zatím všeobecně nedává příliš smysl z pohledu financí.
Othello
V testu není zmínka jak to vypadá s trakcí, když tohle FWD má přední nápravu zatíženou jen 55%
Pepa_007
@Mr.Murphy 280l kufr a na hory?
Barry Lyndon
@praptak Ano, jsme země drahé elektřiny (nominálně zdražila za posledních 20 let minimálně o 100 % ) a levných PHM (cena se za 20 let zvedla nominálně o pár % , reálně klesla).
Pepa_007
@Barry Lyndon to jistě ano. Moc takových lidí ale nebude. Za ty peníze se nechá najít něco jinde.
Pepa_007
Maličké auto za 1.1mil CZK? Jsem zvědavý na počty prodaných kusů.
Prasivak P
@Pepa_007
Treba sa pozriet do kalendara, aky sa pise rok. Okrem toho sa za PHEV sapriplaca a za to, ze je to Audi, tiez. Inac C-segment nie je uplne malicke auto. Ale tiez si nemyslim, ze sa ich preda vela. Predsalen dost specificke auto.
pradeda777
Těch 100 km dojezd na el bych chtěl vidět....