Videa
Martin Vaculík prozkoumal tříválcovou Toyotu Corolla po 200.000 km: Přežila Bolt, ale co dál?
79 komentářů
kojotman
0
Zdejšími hejtry se netrapne pane Vaculíku. Díky za vaši tvorbu. Díky vám jsem už 5 let spokojeným majitelem trojkové fabie kombi.
Vubec me netesi "po redaktorech si plivnout", naopak me prudce klesajici kvalita clanku velmi mrzi.
O tom, ze diskuze uz vlastne neexistuji ani nemluve. Zcela je prevalcovala mala skupinka polosilenych propagandistu.
Ale zpet k Toyote.
Trivalec mi vlastne az tak nevadi.
Vadi mi chovani cvt prevodovky.
A vadi mi upadek povestne kvality Toyoty prave u poslednich, hybridnich kousku.
O tom, ze diskuze uz vlastne neexistuji ani nemluve. Zcela je prevalcovala mala skupinka polosilenych propagandistu.
Ale zpet k Toyote.
Trivalec mi vlastne az tak nevadi.
Vadi mi chovani cvt prevodovky.
A vadi mi upadek povestne kvality Toyoty prave u poslednich, hybridnich kousku.
Před rokem jsem jí právě v Activu a manuálu koupil a jsem opravdu spokojenej. Ročník 2024 už má plně digitální budíky lepší infotaiment, el. ručku, tempomat, klimatizaci apod. Najel jsem s ní po Evropě 14 tisíc km s průměrnou spotřebou 5,5 litru. Konečná cena v modrozelrný metalíze 481.000 Kč.
@Michal Exner
To, že jste spokojený je fajn, nic méně já mám třeba problém s tím plně digitální budíky a elektrická ručka = jako proč to tam je potřeba. Jinak i naše auto to má, ale spokojený s tím rozhodně nejsem...
To, že jste spokojený je fajn, nic méně já mám třeba problém s tím plně digitální budíky a elektrická ručka = jako proč to tam je potřeba. Jinak i naše auto to má, ale spokojený s tím rozhodně nejsem...
@Jiří Kalabza Prečo nie? Čím je to nevyhovujúce, alebo horšie od klasiky?
@traveldrive jak se s tim otacis na snehu? Motas volantem jako pako? Na to je rucka naprosto idealni a efektni reseni. A digitalni budiky jsou fajn, ovsem analogovy funguji prakticky navzdy.
@ryccardo Kolik ti je let, že potřebuješ na sníh ručku a nemůžeš jezdit normálně jako bys jel na suchu? Mám za sebou 10 zim bez ručky a nepotřeboval jsem ji ani jednou.
@Mokrous uz dost, ale furt me to covece bavi 😁
@ryccardo Slyšel jsem, že "kdo si hraje, nezlobí".
Tak to hlavně někomu nepošli bokem do jeho boku...
Tak to hlavně někomu nepošli bokem do jeho boku...
@Mokrous proc bych mel? Davam si bacha co mam kolem sebe. Je to normalni. Delam tyhle manevry uz 25 let.
@ryccardo Taky jsem za mlada blbnul, ale už mě to dávno přešlo. A víš jak...? Jednoho se dne se něco nepovede...
@Mokrous delam blbosti jen tam kde az tak nevadi kdyz se neco nepovede. Nikdo neni neomylny. I me se parkrat povedlo si poskodit auto, ale zrovna otaceni pres rucni brzdu nepovazuji za nejake vyrazne blbnuti ale bezny manevr, aby se clovek v zime rychle otocil. Jen na to musis mit trochu prostor a nesmi se ti ohrozovat nikdo dalsi.
@ryccardo třeba já se na sněhu otáčím úplně stejně, jak na suchu. Dělám něco špatně?
@ryccardo - a kde je ten sníh, prosím, to jezdíš po sjezdovkách? Žiju na horách a sněhu loni nebylo ani na tu ručku!
@traveldrive
Tak předně el ručka je prostě el ručka = servomotor, tedy omezený mechanický přenos = nouzové zabrzděný lze, ale už to nepovolíte bez zásahu a možná i bez výměny. Nehovoříc o tom, jak píše ryccardo, blbnout se nedá a nedá se to ani použít v případě nouze = což je důležitější, to auto při přetažení nesrovnáte jinak než s brutální prací se spojkou, volantem a plynem a to jen pokud máte manuál. Plně digi budíky jsou prostě jen digi, moje zkušenost třeba z Ovce 4 je, že ve velké zimě to ukazovalo po poměrně dlouhou dobu docela zajímavé obrazce nebo to nefungovalo vůbec.
Tak předně el ručka je prostě el ručka = servomotor, tedy omezený mechanický přenos = nouzové zabrzděný lze, ale už to nepovolíte bez zásahu a možná i bez výměny. Nehovoříc o tom, jak píše ryccardo, blbnout se nedá a nedá se to ani použít v případě nouze = což je důležitější, to auto při přetažení nesrovnáte jinak než s brutální prací se spojkou, volantem a plynem a to jen pokud máte manuál. Plně digi budíky jsou prostě jen digi, moje zkušenost třeba z Ovce 4 je, že ve velké zimě to ukazovalo po poměrně dlouhou dobu docela zajímavé obrazce nebo to nefungovalo vůbec.
@Jiří Kalabza kudy a jak jezdite, ze potrebujete rodinne auto rovnat brutalni praci se spojkou, volantem a plynem?
@kozakm
Nevím, jestli nechápete psaný projev nebo jen máte potřebu rejpání, ale jasně jsem uvedl, kdy je normální ručka lepší = to s tím brutální je pochopitelně nadnesené, nic méně i na hloupém kruhovém objezdu kdy je tam led nebo břečka a auto vás potáhne rovně se srovná/zatočí lehčeji s manuální ručkou než promačkávat pedál za pedálem. Ovšem chápu, že jsou lidé, kterým se to nestane, většinou ti co do každé zatáčky jedou krokem i když je sucho a na rovince to pálí jako šus…
Nevím, jestli nechápete psaný projev nebo jen máte potřebu rejpání, ale jasně jsem uvedl, kdy je normální ručka lepší = to s tím brutální je pochopitelně nadnesené, nic méně i na hloupém kruhovém objezdu kdy je tam led nebo břečka a auto vás potáhne rovně se srovná/zatočí lehčeji s manuální ručkou než promačkávat pedál za pedálem. Ovšem chápu, že jsou lidé, kterým se to nestane, většinou ti co do každé zatáčky jedou krokem i když je sucho a na rovince to pálí jako šus…
@Jiří Kalabza Snažím se přijít na to o čem tu mluvíš.
Co nejde povolit bez zásahu a výměny? S elektronickými ručkami jezdím 10 let ve 3 vozech a nikdy nebyl problém s ničím. Zabrzdit se s tím nouzově dá, ale neumím si představit scénář, kde bych to použil v praxi. Nikdy jsem nepotřeboval auto nouzově rovnat ani s manuálem ani s automaty. Na co si tu proboha hrajete?
A digi budíky mám zatím 5 let a u VW opět nula problémů. U Peugeotu co jsem zkoušel to dělalo kraviny bez ohledu na teplotu. Prostě Francouzi a elektrika a software...
Co nejde povolit bez zásahu a výměny? S elektronickými ručkami jezdím 10 let ve 3 vozech a nikdy nebyl problém s ničím. Zabrzdit se s tím nouzově dá, ale neumím si představit scénář, kde bych to použil v praxi. Nikdy jsem nepotřeboval auto nouzově rovnat ani s manuálem ani s automaty. Na co si tu proboha hrajete?
A digi budíky mám zatím 5 let a u VW opět nula problémů. U Peugeotu co jsem zkoušel to dělalo kraviny bez ohledu na teplotu. Prostě Francouzi a elektrika a software...
Před pár lety jsem četl test ojetého Passatu B6, auta, které má pověst asi nejhoršího Passatu, Vaculík tam popisoval všechny závady a taky fakt, že podobné plačky se na začátku objevovaly na elektronickou ruční brzdu, kterou toto auto ve velké míře nasazovalo jako jedno z prvních ve své třídě... paradoxně to je věc, která nikdy problém neměla... takže asi tak k tomu 😊 @Mokrous
@Ozzman Věřím, že před 25 lety, nebo kdy s tím přišli se mohly objevit porodní bolesti, ostatně jako téměř vždy u kterékoliv novinky na trhu. Za těch cca 10 let, co to používám jsem nezažil ani neslyšel, že by s tím měl kdokoliv sebemenší problém. Naopak je to velmi pohodlné a návykové. Nicméně teď nějakou dobu jezdím s vypnutou funkcí AutoHold a je to příjemnější ve smyslu chování auta a reakcí na plyn při rozjezdech. Ale zase se musí držet brzda správnou silou. Každý má svoje + a -.
Já s tím taky nikdy nikde problém neměl, je to velmi jednoduchá technologie. Ideální je, když u moderních aut zastavíš a ta parkovačka se sama zatáhne, nebo naopak odjistí, když chceš jet. Autohold nepoužívám, vlastně v automatech jakéhokoliv typu jsem ho nikdy nepotřeboval, vím, že při zaplém autoholdu u manuálu to chtělo extra moc plynu, abych ho překonal, nepřirozené (Ford Kuga 2).. jediné co používám u Toyoty je tlačítko Hold, které zastaví auto v zařazeném D pokaždé, když zastavíš (třeba popojíždění u okénka v Mcdrivu), to je asi stejné ne ? .@Mokrous
@Mokrous
Předně rozumím tomu, že někdo nechápe základní slušnost, ale já mám narozdíl od vás uvedeno jméno i příjmení! Jezdíte 10let s el ručkama, hmm no já jezdím asi delší dobu a Xkrát ještě delší dobu s normální. Ale jak jsem psal jsou řidiči, co jezdí do každé zatáčky krokem a na rovince jsou za machry... Jasně a srozumitelně jsem uvedl ten rozdíl manuál a elektronika. Takže nevím, na co si hraje nějaký mokrous, ale chytré a zkušenost to moc nebude! Ele ručka se při nouzovém zatažení zablokuje a musí se následně mechanicky uvolnit, což se děje rozebráním určité části v kabině, někdy dojde k tomu, že to na cestě prostě nejde, zejména u starších neservisovaných aut. A já potřeboval auto za X desítek let už Xkrát auto rovnat, zejména při jízdách v Beskydech, Jeseníkách a podobně, a dokonce i na kruhovém objezdu ve městě při jízdě krokem.
A k těm budíkům, jsem uvedl rovněž jasný příklad. Takže si to mokrousi zkoušejte jinde.
Předně rozumím tomu, že někdo nechápe základní slušnost, ale já mám narozdíl od vás uvedeno jméno i příjmení! Jezdíte 10let s el ručkama, hmm no já jezdím asi delší dobu a Xkrát ještě delší dobu s normální. Ale jak jsem psal jsou řidiči, co jezdí do každé zatáčky krokem a na rovince jsou za machry... Jasně a srozumitelně jsem uvedl ten rozdíl manuál a elektronika. Takže nevím, na co si hraje nějaký mokrous, ale chytré a zkušenost to moc nebude! Ele ručka se při nouzovém zatažení zablokuje a musí se následně mechanicky uvolnit, což se děje rozebráním určité části v kabině, někdy dojde k tomu, že to na cestě prostě nejde, zejména u starších neservisovaných aut. A já potřeboval auto za X desítek let už Xkrát auto rovnat, zejména při jízdách v Beskydech, Jeseníkách a podobně, a dokonce i na kruhovém objezdu ve městě při jízdě krokem.
A k těm budíkům, jsem uvedl rovněž jasný příklad. Takže si to mokrousi zkoušejte jinde.
@Jiří Kalabza - ubohé, závodníku, dost ubohé. Mám za sebou naježděno tolik, co jiní nacouváno, ale takové machrování, co tady předvádíte, to jsem už dlouho neviděl.
A pokud potřebujete najíždět do zatáček smykem, tak raději volte místa, kde vaše tupá jízda nikoho neobtěžuje a neohrožuje!
Poslední výhodu používání ruční brzdy jsem vnímal u auta klasické koncepce, či motorem vzadu, kdy se sní dalo připodobnit něco jako uzávěrka diferenciálu při rozjezdu na sněhu..
A pokud potřebujete najíždět do zatáček smykem, tak raději volte místa, kde vaše tupá jízda nikoho neobtěžuje a neohrožuje!
Poslední výhodu používání ruční brzdy jsem vnímal u auta klasické koncepce, či motorem vzadu, kdy se sní dalo připodobnit něco jako uzávěrka diferenciálu při rozjezdu na sněhu..
@Jiří Kalabza Ty slušný chytráku s celým jménem, napiš nám tu prosím ve kterém voze se děje toto: "Ele ručka se při nouzovém zatažení zablokuje a musí se následně mechanicky uvolnit, což se děje rozebráním určité části v kabině"
Protože to je 𝛑čovina. El. ručku můžu normálně nouzově zatáhnout a pak ji zase normálně deaktivuju a pokračuju v jízdě.
A navíc to nefunguje přes ty tvoje servomotorky, chytráku, ale normálně přes hydrauliku. EPB pracuje s ESP a ABS a je plně funkční. On je totiž rozdíl, jak se systém chová za jízdy a při stání!
A nemusíš tady machrovat, že máš cosi najeto s mechanickou ručkou. S tou mám já nacouváno tolik, co ty najeto dopředu.
Na ty pindy o mé jízdě krokem v zatáčkách nemá ani cenu reagovat, ale vtipný je, že ty musíš ručkou korigovat auto na kruháči při jízdě krokem. O ESP jsi asi nikdy neslyšel a ve svým vraku ho nemáš, že?
A slyšel jsi už o tom, že existují kvalitní pneumatiky a že se musí nejpozději co 4 roky měnit? Zkus to a pak tady nebudeš za idi-ota.
Protože to je 𝛑čovina. El. ručku můžu normálně nouzově zatáhnout a pak ji zase normálně deaktivuju a pokračuju v jízdě.
A navíc to nefunguje přes ty tvoje servomotorky, chytráku, ale normálně přes hydrauliku. EPB pracuje s ESP a ABS a je plně funkční. On je totiž rozdíl, jak se systém chová za jízdy a při stání!
A nemusíš tady machrovat, že máš cosi najeto s mechanickou ručkou. S tou mám já nacouváno tolik, co ty najeto dopředu.
Na ty pindy o mé jízdě krokem v zatáčkách nemá ani cenu reagovat, ale vtipný je, že ty musíš ručkou korigovat auto na kruháči při jízdě krokem. O ESP jsi asi nikdy neslyšel a ve svým vraku ho nemáš, že?
A slyšel jsi už o tom, že existují kvalitní pneumatiky a že se musí nejpozději co 4 roky měnit? Zkus to a pak tady nebudeš za idi-ota.
@Mokrous 😁
Koukám vyjadřování ubožáka a uvažování nic moc co. Ale to nic to se dá léčit.
Jistě, že je možné ele ručku normálně zatáhnout i nouzově, ale ne všechny značky to mají stejné. A hydraulické jsou tak akorát ty třmeny nebo prasátka, ručka jako taková je elektrická se servomotorem, který tahá za lanovody, tedy třeba je to v nějakém voze jinak. Jistě, v normální a ideální situaci funguje ESP, ABS a další, ale jsou situace, kdy dojde při dynamickém brždění pomocí ruční brzdy k jejímu zablokování, nejčastěji se to děje, jak jsem psal, pokud je zanedbaná údržba. Pak se musí ručka mechanicky odblokovat, je to přístupné na podlaze, předpokládám, že u všech značek. Machruje tady akorát tak anonym mokrous, co si možná tak tahá triko zde, ale jinak nic moc…
Koukám vyjadřování ubožáka a uvažování nic moc co. Ale to nic to se dá léčit.
Jistě, že je možné ele ručku normálně zatáhnout i nouzově, ale ne všechny značky to mají stejné. A hydraulické jsou tak akorát ty třmeny nebo prasátka, ručka jako taková je elektrická se servomotorem, který tahá za lanovody, tedy třeba je to v nějakém voze jinak. Jistě, v normální a ideální situaci funguje ESP, ABS a další, ale jsou situace, kdy dojde při dynamickém brždění pomocí ruční brzdy k jejímu zablokování, nejčastěji se to děje, jak jsem psal, pokud je zanedbaná údržba. Pak se musí ručka mechanicky odblokovat, je to přístupné na podlaze, předpokládám, že u všech značek. Machruje tady akorát tak anonym mokrous, co si možná tak tahá triko zde, ale jinak nic moc…
@Jiří Kalabza Jedinej, kdo tady má vyjadřování na úrovni pomocný školy seš ty, ty lanovode. Kup si jednou nový auto a ne 25 let starej šrot a nebo si pod to auto aspoň jednou vlez, abys zjistil, jak to vůbec funguje, ty lanovode... Dál na ty tvoje perly vycucaný z prstu nebudu reagovat. Seš marnej.
Lano si tak maximálně můžeš hodit.
Lano si tak maximálně můžeš hodit.
@Mokrous
Trotl nebo Troll nebo spíše duševní chudák?!?
To je jedno doporučuji si vzít pilulku a koukněte třeba na internet, co je a jak funguje elektrická ruční brzda (elektromotor tahá za lanovody ruční brzdy nebo jsou integrovány elektromotorky do brzdičů, nebo jinak) nic méně ano řídím pouze 35let a nemám zapotřebí se nechat urážet od anonymního trotl/trolla – machýrku...
Trotl nebo Troll nebo spíše duševní chudák?!?
To je jedno doporučuji si vzít pilulku a koukněte třeba na internet, co je a jak funguje elektrická ruční brzda (elektromotor tahá za lanovody ruční brzdy nebo jsou integrovány elektromotorky do brzdičů, nebo jinak) nic méně ano řídím pouze 35let a nemám zapotřebí se nechat urážet od anonymního trotl/trolla – machýrku...
@Jiří Kalabza
Asi nemám tu správnou pilulku.
Každej seriózní výrobce má už čtvrt století servomotory přímo na třmenech.
Nehodlám tady tejden studovat nějaký historický nedodělky u starejch francouzskejch šrotů.
A od doby, co umí auta sama řídit a brzdit, el. ruční brzda samozřejmě ovládá i hydraulický brzdy na všech kolech.
Asi nemám tu správnou pilulku.
Každej seriózní výrobce má už čtvrt století servomotory přímo na třmenech.
Nehodlám tady tejden studovat nějaký historický nedodělky u starejch francouzskejch šrotů.
A od doby, co umí auta sama řídit a brzdit, el. ruční brzda samozřejmě ovládá i hydraulický brzdy na všech kolech.
@Mokrous
Pane, konečně máme nějakou kvalitní diskusi k tématu. Věřte, že to není 25let, co se naposled používal systém s centrálním servomotorem a lanovody a není to jen otázkou Fr značek. Servomotory u brzdičů jsou jistě skvělá věc, ale jen do té doby, než potřebujete servis nebo se něco pokazí, je to sice účinnější řešení, ale také nákladnější. Jinak poznámka na fr šroty je opravdu zbytečná, já bych mohl kontrovat stejně na De předražené hujdy, ale to není věcné, že. A ano mám i 15 let staré Fr auto, mám auto, které jsem chtěl pro jeho vlastnosti a pokračování řady a proto, že nikdy vlastně nemám mainstream. A to auto ten systém s centrálním servomotorem a lanovody používalo až do roku 2018. Nějak jako stará konzerva upřednostňuji tu mechaniku nad elektronikou. Přeji hezký den.
Pane, konečně máme nějakou kvalitní diskusi k tématu. Věřte, že to není 25let, co se naposled používal systém s centrálním servomotorem a lanovody a není to jen otázkou Fr značek. Servomotory u brzdičů jsou jistě skvělá věc, ale jen do té doby, než potřebujete servis nebo se něco pokazí, je to sice účinnější řešení, ale také nákladnější. Jinak poznámka na fr šroty je opravdu zbytečná, já bych mohl kontrovat stejně na De předražené hujdy, ale to není věcné, že. A ano mám i 15 let staré Fr auto, mám auto, které jsem chtěl pro jeho vlastnosti a pokračování řady a proto, že nikdy vlastně nemám mainstream. A to auto ten systém s centrálním servomotorem a lanovody používalo až do roku 2018. Nějak jako stará konzerva upřednostňuji tu mechaniku nad elektronikou. Přeji hezký den.
@Jiří Kalabza No, musím teď ač nerad přiznat, že jsem si rozšířil obzory a zjistil, že někteří inženýři jsou tací magoři, že vymyslí ruční brzdu lankem, který tahá motorek. Francouzi byli vždycky magoři, ale tohle jsem fakt netušil. V civilizovaném světě se prostě přešlo od mechaniky rovnou k elektronicky ovládaným servomotorkům přímo na třmenech. Pochopili to nakonec i šnekožrouti, ale je děsivé, že až před cca 10 lety... VW a nejen "on" už před 18 lety vyřešil dětské nemoci a tak by v dnešní době nikoho nenapadlo se tímto vůbec zabývat, když je to spolehlivý a komfortní prvek a navíc i bezpečnostní v případě indispozice řidiče, kdy si spolujezdec může zachránit život.
@Mokrous ano nasmerovat si auto respektive srovnat ruckou je taky jedna ze supr vlastnosti. Proto taky auta v rallye maji rucku hned u volantu a jezdec za ni taha velice casto.
@ryccardo Haha! A určitě mají rallye speciály stejný ESP co naše auta, vidˇ?
@Mokrous nemaji zadny ESP. Stejne jako moje auto kde ho vypnu kdyz chci. A fyzikalni zakonitosti funguji stejne u soutezaku i civilniho auta.
@ryccardo
Já třeba naprosto souhlasím, a dokonce i když má auto moderní fičury a člověk to umí je mu manuální ručka dobrým pomocníkem. A to i pokud má auto automat a manuální ručku tak je to také hezky použitelné, možná i jednodušší než s manuálem. Ovšem pokud to někdo nezkoušel doporučuji nacvičit za příhodných podmínek nebo v patřičné škole. Hezký den.
Já třeba naprosto souhlasím, a dokonce i když má auto moderní fičury a člověk to umí je mu manuální ručka dobrým pomocníkem. A to i pokud má auto automat a manuální ručku tak je to také hezky použitelné, možná i jednodušší než s manuálem. Ovšem pokud to někdo nezkoušel doporučuji nacvičit za příhodných podmínek nebo v patřičné škole. Hezký den.
@Jiří Kalabza tyhle veci jak ovladat auto v hranicnich situacich jako je treba smyk, jsem trenoval uz od prvnich chvil kdy jsem sedel za volantem tj. motokara asi ve 13 letech a pak auto v 16ti. Tudiz me tyhle manevry prijdou prirozene. Samozrejme neni mozny si myslet ze to dostane nekdo pod kuzi v 50ti kdyz nikdy nic podobneho nedelal.
@Jiří Kalabza Pýtam sa, lebo jazdím 35 rokov a ešte som ručnú brzdu nepoužil inak ako po odstavení auta (nepočítam otáčanie sa na snehu a´la ryccardo). Elektrická ručka mi príde nanajvýš pohodlná, naviac ju nikdy nezabudnem zatiahnuť. Displej miesto budíkov síce veľkú pridanú hodnotu nemá, ale pokiaľ príliš nesvieti do očí, resp. jas sa dá stiahnuť, nemám s tým problém, aspoň nie taký, že by ma odrádzal od kúpy takého auta.
@traveldrive
- viz jiné moje odpovědi...
- viz jiné moje odpovědi...
@Jiří Kalabza elektrická ručka je super pro nouzové zastavení,protože se k ní dostane i spolujezdec a bez větších obtíží s ní zastaví auto, to klasická ručka neumí... s tou by dostal akorát smyk. doporučuji vyzkoušet na prázdné cestě, fakt chytře vymyšleno.
Zase video. Clanek bych si precetl. Na hodinove video cas ani prostor nemam. Neni tedy co chvalit.
V cr je prumerny vek aut nejakych 17 let. Uspesne medium by se melo soustredit k problematice, ktera se týká vetsiny uzivatelu. Tipy, navody, postupy misto nekonecne propagace pachnouci komerci.
V cr je prumerny vek aut nejakych 17 let. Uspesne medium by se melo soustredit k problematice, ktera se týká vetsiny uzivatelu. Tipy, navody, postupy misto nekonecne propagace pachnouci komerci.
@Zetti clanek existuje ve svete motoru vydani 17/2025, je tam vesmes vsechno co bylo reseno tady, cena za e-pdf 32kc.
@Zetti jakpak by asi byl dlouhý článek, který obsáhne hodinové video?😊 a kolik obrázků by k němu bylo?
stačí si koupit svět motorů pro články Vaculíka😊
stačí si koupit svět motorů pro články Vaculíka😊
@Man Ký tak to neni tvoje starost. Noviny si nekupuju od doby kdy sem zacal do nich psat svoje blaboly a redakce to fakt žraly. Na videa mam televizi a ta mi taky moc nebavi. Misto toho si ctu v mobilu, ale videem nemuzu rusit okoli. Kdekdo nemuze rusit videem okoli.
@Zetti doporučuji překousnout svoje ego a zeptat se, jestli jsem jako jednotka lidskosti tak důležitý, aby se podle mě řídil celý vesmír😊
jinými slovy, tak na to nekoukej😊
jinými slovy, tak na to nekoukej😊
@Man Ký
dyt rikam ze nekoukam, co to ma spolecnyho s egem?
dyt rikam ze nekoukam, co to ma spolecnyho s egem?
@Zetti zase video, na to nemám prostor, napište mi článek. ego s tím má společného to, že se podle jednoho nerudného čtenáře nemůže řídit celý server.
Co dal? Nic dal.. dva sifony 😃 .... ale teraz vazne ... ako nove by som s tym nemal problem ( do buducna aj ja uz ratam s trojvalcom ) ... ako jazdenku s 200 000 by som ale samozrejme uz taketo auto nechcel... ake jednoduche... inak samozrejme nic proti toyote... jej kvality tymto svojim postojom nijako nespochybnujem
@3_diamanty 200 tkm ale pro normalni auto nic neni. To musi vydrzet pri poctivem servisu i jednou tolik. A u Toyoty bych se nebal. To nejaky Ford nebo Rencek, tam bych se bal uz na 100 tkm, coz by mel byt spravne motor teprve zajety, ale takovy 1.0 ecoboost nebo 1.2tce uz je to pred smrti.
Ford jakej prosimtě ty brepto ? 😁 2.0TDCI kroutí stovky tisíc a né a ne umřít, vidíš je denně na cestách, jak kouří jak staré fabriky, ale jezdí, Rencky taky, 1.5dci od 2010 + či atmosférické benzíny, to jsou na dnešní poměry velmi spolehlivé motory. Vybral si specifické motory, 1.2Tce je naprd v jakémkoliv kilometrovém průběhu, ten motor je špatný v 50 i 150 tkm, a 1.0 ecoboostů je několik, jedny fungují, některé ne, tam to už chce vybírat. @ryccardo
@Ozzman
Jestli to náhodou není tím, že 2.0 TDCI je motor vyvinutý Peugeotem.
Ford ho poté nahradil svým vlastním 2.0 EcoBlue s mokrým řemenem a hned byly Fordy v servisech jako doma. To samé litrové Ecoboosty.
Jestli to náhodou není tím, že 2.0 TDCI je motor vyvinutý Peugeotem.
Ford ho poté nahradil svým vlastním 2.0 EcoBlue s mokrým řemenem a hned byly Fordy v servisech jako doma. To samé litrové Ecoboosty.
@ryccardo mel jsem dvacet let Rencka (Megane2, 1.6 benzin atmosfera) a az na pocatecni trable s hydraulickym presuvnikem vacky (vyreseno prakticky v ramci zaruky) byl ten motor prakticky nesmrtelnej.
Btw. Co je safra tady s tim "Prispevek podleha schvalovani"? Trva to i pres 5 dnu, mezitim clanek i jeho diskuze zapadne do archivu, k cemu to jako je? K usmerneni diskuzi asi ne, kdyz se tu vyskytuji komentare, ktery jsou bud bez schvalovani (nebo promptne schvaleny), ale pritom by si zaslouzily spis rovnou smazat, to asi neni.
Btw. Co je safra tady s tim "Prispevek podleha schvalovani"? Trva to i pres 5 dnu, mezitim clanek i jeho diskuze zapadne do archivu, k cemu to jako je? K usmerneni diskuzi asi ne, kdyz se tu vyskytuji komentare, ktery jsou bud bez schvalovani (nebo promptne schvaleny), ale pritom by si zaslouzily spis rovnou smazat, to asi neni.
Děkuji za poměrně vyčerpávající video, sice chápu, že někdo to sledovat nechce a raději si to přečte, ale u videa páně Vaculíka vím, že to nebude nuda 😄 Za mne byla zrovna tato poměrně vyčerpávající video reportáž dost přínosná = ojetá Toyota, tříhrnek na LPG, a ještě jsem se dověděl proč ty firemní Dachny tak blbnou...
Pan Vaculík je záruka, že se divák nebude celou dobu nudit a dost se toho dozví. Jinak mám po Aurisu s 1,6 benzín, právě tuto toyotu v 1,8 hybridu a již jiný pohon nechci. Další už může být jen Lexus 😉 Takže díky moc za video 😄
Jel jsem v této motorizaci jen jako spolujezdec, nezdálo se mi to uplně líné, ale žádný trhač asfaltu to není. Nicméně za pul milionu, co to auto pruměrně stojí, to je asi fakt zajímavý kus poctivého auta, která méně náročným uživatelům poslouží, výhoda je, že i v nižších výbavách může mít bohatou výbavu a moderní asistenty, jako "dospělejší" Corolly. Jenže za ty stejné peníze se ještě dá pořídit Megan sedan 140TCE a dynamicky je na tom lépe, byť s torzkou. Hodně bych váhal... Nebo vzal trochu jetou 1.8HSD 😁
@Ozzman O starosť menej, aktuálne sa už v tejto motorizácii nepredáva, možno je k dispozícii ešte pár posledných skladoviek. Jazdiť ešte s taxíkom, tak asi neváham. Ani hybridná 1,8 nemá takú hroznú cenu, každú chvíľu na to majú nejakú akciu.
No, reálně ta 1.8 je tak o sto tisíc dražší, to je pořád docela rozdíl 😊 A to mluvíme o 1.8 v sedanu, když chceš Evropskou Toyotu, tak je to 150+ oproti té 1.5 @traveldrive
Krasna reportaz.
Lepsie akoby som cakal po 200tkm s priamovstrek. Mal som moznost ist ako spolujazdec cez 1000km na corolle 1.5 s CVT a z miesta sa razantne pohnut je nemozne...znemozni to CVT prevodovka uplne.
Sam mam Yaris 1.5 Hybrid ale este 4valec (2012) s 308tkm a uplne suchy, neberie olej medzi vymenami.
Lepsie akoby som cakal po 200tkm s priamovstrek. Mal som moznost ist ako spolujazdec cez 1000km na corolle 1.5 s CVT a z miesta sa razantne pohnut je nemozne...znemozni to CVT prevodovka uplne.
Sam mam Yaris 1.5 Hybrid ale este 4valec (2012) s 308tkm a uplne suchy, neberie olej medzi vymenami.
Děkuji za reportáže, které nejsou jen placenou reklamou, ale mají i výrazný technický podtext. Zjistit v dnešní době na webu výrobce nějaké technické informace je detektivní práce. Chápu marketéry, že lidi dnes zajímají úplně jiné věci, ale pak se někdo diví, že si koupí elektromobil, který má 500 koní a na kouli utáhne 300 kg přívěs – a ptá se, jak je to možné. Někomu to může vyhovovat, někomu ne, ale člověk si na základě vašich informací alespoň může udělat názor a trochu rozkryt, co nám výrobci vlastně prodávají.
Prostě Toyota vydrží vše.Mám Toyoty od r.1999 a jsem velice spokojený s jejich neporuchovostí no a to je to,proč je mám rád
Ja osobne za video ďakujem. Predstavovaná technika nie je síce úplne v centre môjho záujmu, ale rád sa pozriem na to, ako obstála v reálnom používaní.
Opět, určitě zajímavé informace. To předně.
Nicméně co jsem teda nepochopil, tak proč tohle nebyly 2 samostatná videa. Půlka na plyn v zásadě nijak přímo nesouvisela s Corollou.
Jinak jsem se opět podivil nad tím, jak Vaculík ve videu natočí a zdokumentuje svůj přestupek když předjíždí kamion přes plnou a ještě přes vodorovné značení... Být to Filip Turek, tak už opět je mediální lynč... o to směšněji působí vyjádření Vaculika směrem k výsledku voleb.
Nicméně co jsem teda nepochopil, tak proč tohle nebyly 2 samostatná videa. Půlka na plyn v zásadě nijak přímo nesouvisela s Corollou.
Jinak jsem se opět podivil nad tím, jak Vaculík ve videu natočí a zdokumentuje svůj přestupek když předjíždí kamion přes plnou a ještě přes vodorovné značení... Být to Filip Turek, tak už opět je mediální lynč... o to směšněji působí vyjádření Vaculika směrem k výsledku voleb.
Včera jsem se díval, a všiml jsem si jak předjížděl pan Vaculík ten kamion. Myslíte že se tak má jezdit? Podívejte se pozorně na jeho způsob předjetí kamionu. Recenze dobrá, ale to jsem od něj nečekal.