Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Na semaforu by se mohla objevit čtvrtá barva! Není ale jasné, jak by pomohla

10 komentářů

MOJEJMENO
Já bych asi tak 1000x víc ocenil, kdyby se zavedla blikající zelená cca 2-3 sekundy před koncem. Bylo by to extrémně prospěšné ve všech ohledech. Omezení nechtěných průjezdů na rudou, úbytek řetězových nehod....
Barry Lyndon
Vzájemně komunikující autonomní vozidla semafor logicky nepotřebují. Sledovat, jak zvládnou projíždět křižovatkou (cik-cak), je docela masakr. Takže těm může klidně permanentně svítit ona bílá. Ovšem představa, že se do toho zamotá živý řidič, tak to je teprve masakr... Že prý má následovat..., tak určitě 😃
traveldrive
@MOJEJMENO Alebo časomiera. Vidíš, dokedy bude svietiť jak zelená, tak červená. Smutné je, že napr. v Bratislave to na veľa križovatiek skúšobne namontovali, bolo to super, a potom to zase odmontovali...
gil54
Super, ..."mají následovat autonomní vozidla."

Hlavně ale z článku není jasné víc věcí, třeba jak, resp. podle čeho, se ta autonomní vozidla poznají. 😀
Stejsn
Tak větší pitomost jsem letos asi ještě nečetl 😄
Mokrous
"Znamenalo by, že řidiči klasických aut mají následovat auta samořídící – dělat to, co dělají ona."

Super! 👍

To znamená jet, když chci stát, stát, když chci jet, nebo jet do Prahy, když chci jet do Brna.

Super! 👍
jersey.se
Tak na tohle mám fakt jedinou odpověď. Zdvižený prostředníček.
rohYpnol
Duha má 7 barev. A když jede elektormobil, měly by zásadně svítit všechny...
Vladislav Oslej
@traveldrive Protože křižovatky dnes nemají pevný čas. Semafory vědí, že se blíží autobus MHD a snaží se ho pustit, také IZS má prostředky jak semafor žádat o průjezd.
vecernicek2
Průměrná žena rozlišuje auta na červená, stříbrná, bílá. Žena s poruchou barevného vidění ani to ne.
Jak pozná, že vozidlo jedoucí před ní je autonomní, zvlášť, když jako fakt může vypadat úplně stejně jako neautonomní - viz třeba Tesla, která samořídící SW za příplatek?
Ano, někdy se dá poznat, že třeba Tesla přede mnou na dálnici jede na autopilota - jede hezky přesně uprostřed svého pruhu, jako nikdy žádný člověk-řidič nejede. Ale většina lidí nemá ánung za žádných okolností.

Takže mě se čtvrté světlo zdá jako nesmysl v principu - prove me wrong 😊