Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

U nákupních center budeme za parkování platit až 100 Kč za hodinu. Můžeme si za to sami

65 komentářů

Mikesus
@Man Ký hlavně typická potrefená husa. Nemá co napsat, ale ozvat se musí. Takže by mne zajímalo, co ti severomaďaři dělají u obchodů, když ho překvapuje, že někdo chodí do obchodu utrácet peníze.
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Man Ký
v Brně se platí i za toalety v nákupáku😊 takže jsme trénovaní😊
Mikesus
@speedfred vidíš se v tom co píšu? to je mi líto a nečekal bych to. Ale každý je nějaký. Stejně jako když se mluví o čecháčcích, kteří jezdí s paštikami a bílými ponožkami, neznamená že se mluví obecně o češích. Stejně tak je rozdíl slovák a severomaďar. U nás jsou ještě další termíny, třeba kobliha, dezolát, flastenec, které odpovídají těm severomaďarům. Zrovna u tebe bych nečekal, že se k této skupině budeš hlásit.
Mikesus
@traveldrive tak on psal ze své vlastní zkušenosti, když by ji neměl, tak o tom psát nebude. Spíš je zde otázka, co tam tedy chodíš dělat ty, když ne utrácet?
Man Ký
@topten tak to zas sorry, většina normálních lidí tam jde utrácet prachy😊
Man Ký
@gil54 takže ty už ses teď polepšil, nezačínáš diskusi rýpnutím a je z tebe ochránce pořádku? mám radost i za tebe... jen ze sebe nedělej naopak svatého😊
johny555
Parkuji pravidelně u Globusu v Čakovicích a pak nasedám na MHD. Vždy tam pak skočím nakoupit. Pokud parkování zpoplatní, tak budu parkovat jinde a do Globusu už nebudu pravidelně nakupovat, ale třeba v Lidlu, které budu mít po cestě. Budou si za to moci sami.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že parkoviště není nikdy ani z 50 procent naplněné, tak tím Globusu nijak neubližuji. Tak je to na nich, zda si chtějí nechat tržby stávajících zákazníků nebo si je chtějí zmenšit.
Mikesus
@kozakm samozřejmě, že tím to je. Místo toho, aby jeli vlakem, tak bezohledně dají auto na parkoviště u obchoďáku, aby náhodou nemusli platit na jiném. Hlavně, že si vezou zadek v autě, ale platit už nechtějí.
Mikesus
@topten však to je každému jasné proč to zavádí. Že líné filcky si chtějí vozit zadek v autě, ale neplatit za parkování.
gil54
No tak asi každý chápe, že zadarmo odhodit auto na neomezenou dobu ve městě, a zpravidla na soukromém pozemku, dnes už jaksi moc nepůjde.

U obchodů stále možnost nakoupit a zdarma zaparkovat po nějakou dobu stále existuje. A zatím není, myslím, ani nikde třeba dokladovat jakýkoliv nákup. Takže hodina, dvě nebo někde dokonce tři zadarmo jsou za mě úplně v pohodě a vlastně nevím, proč se o tom píše a ještě s tak dramatickým titulkem.

To už mi přijde daleko víc na prd zkrácení 15 minut na 10 minut vjezdu zdarma na nastoupení - vstoupení a vyložení nebo naložení kufrů na terminálu 2 Havlova letiště. Od zvednutí závory, přes zaparkování, vystoupení, vyložení kufrů, rychlá pusa, vyparkovat, vystát frontu třeba jednoho nebo dvou váhavých aut před výjezdovou závorou je docela honička. Rozhodně větší potíž, než koupit za hodinu a půl jogurt, tři rohlíky a máslo v supermarketu.
Man Ký
@topten nic takového se neděje, omezení na hodinu dává smysl u Lidlu, nebo Penny, kde člověk stráví tak max 20 minut, u nákupních center určitě tři hodiny nejsou problém zdarma, ale pro pacienty i celý den...

nicméně, když je Lidl třeba tady vedle firem, které mají problém s parkováním a chodí jim tam parkovat ne-zákazníci Lidlu, je to naprosto v pořádku.
Man Ký
@speedfred a moje taky,že? jsem poloviční Slovák, takže je to "friendy fire"😊
...ne, je to čistě účelové, a účel světí prostředky, co napsat člověku, který přiznává, že se sem chodí pohádat a řešit tak svoje psychické problémy...
...protože když projdeš jeho příspěvky, jeden z deseti je o autech, zbytek jsou osobní útoky. ubožák, co se živí provokacema.
topten
je tady spousta lidi, kteri chtej mit vsechno zadarmo a delat nechtej ani za penize
Ja Prvni a Posledni
@rohYpnol

Nelži, Boženo.
www.lide.cz/…ZGU6NjY3ODg4NDQz
kozakm
"Například právě nabíjecí stanici majitelé elektromobilů často využívali i jako běžné parkovací místo, takže ji blokovali ještě dávno potom, co už měli plně nabito. "

Určitě, kvůli třem parkovacím místům pro elektroauta se bude zpoplatňovat celé parkoviště. A nebude to třeba kvůli tomu, že parkoviště masivně zneužívají přespolní, co dojíždějí do města za prací.
Horký Rom
@Man Ký
Veřejné WC - Masarykovo nádraží, Praha 25,-Kč 😇
topten
@3_diamanty
problem je v tom, ze nezijeme ve spalene zemi, jak se nam snazi nekteri politici vsugerovat a cim dal vic rodin ma 2, 3 a vic aut a vsude jezdime jen autem
vpodstate to byla krasna doba, kdyz ne zdaleka kazdej si moh dovolit aspon to jedno auto
samozrejme pokud jsi patril k tem "vyvolenejm"
Horký Rom
Ovce se prostě musí stříhat ✌️
gil54
Ani to tak dlouho netrvalo a už je to tady zase.

Z blbýho článku o parkování před Kauflandem je záhy diskuze o dobru a zlu.

Já, já, já, jenom já... mám tu pravou a jedinou pravdu, co je dobro. Vy ostatní táhněte pryč z diskuze, z mýho rychlýho pruhu, z mýho města, z mýho státu...
Pepa_007
Tak lidi jsou obecně líní (kupují SUV a automatické převodovky) a pohodlní (všude autem) a vyčůra-ní.
speedfred
@Mikesus

Tvoje vyjadrovanie je zúfalé.
Man Ký
@audis pokud si nepotrpíš na dobré jídlo, kvalitní pečivo, větší výběr zeleniny i ovoce, pak ti může vietnamský obchodník vyhovět také.
Mikesus
@xxc víš o tom, že existuje taková věc, jako stěhování? pak se na tu ulici můžeš přestěhovat.
rohYpnol
@gil54
Myslím si, že u (hlavně) pražských nákupáků je 1-3h opravdu málo. Jezdí tam rodinky na nědělní odpolední program, máš tam hrací koutky, máš tam fitka, máš tam kavárny, máš tam kina...

Takže pokud někdo tohle udělá, sám si kope vlastní hrob. Nevím, proč by zákazník měl platit za to, že přijede někam, kde utrácí...
rohYpnol
Automobil je podle EU zbytečný luxus. Brzy budou parkoviště poloprázdná a lidi budou klimaticky zodpovědně čekat ve frontě na harmoniku... 😁

Jet ve svátečním v elektrickým twingu na nákup a střední třídě čekající ve frontě kynout zdviženou pravicí bude výsadou králů!
topten
@traveldrive
zavadej to proto, protoze vychcanci co nechtej platit za parkovani na mistech k tomu urcenejm, tam rano zaparkujou, nakupovat nejdou a odjedou az vecer
ja se tem obchodakum nevidim
a navic si myslim, ze nakoupit za 1-3 hodiny, kdy je parkovani zadarmo, je hodne dostatecna doba

to bylo na toho panacka ky
del42sa
ja bych nastavil platby i za projetí kolem a parkování za dvojnasobek 🦆
topten
@rohYpnol
chybi 85 mld na StBakovy sliby - s tim Fialka nema nic spolecnyho
.
StBak mel superhrubou mzdu - dnes +150mld
StBak mel dan z nabyti nemovitosti - dnes +30mld
StBak daval na obranu jen 1% - dnes -80mld
StBak investoval mnohem min do dalnic - dnes -30mld
kdyz spocitac jen tohle, dostanes se na 290mld
takze letosni rozpocet by byl v plusu
.
posledni StBakuv nekovidovej rozpocet v 2019 skoncil schodkem 29mld
k tomu rozfrcal 21mld z fondu na ekoligicke skody po komousich
superhruba mzda tehdy -100mld
dan z nabyti nemovitosti tehdy -15mld
obrana 1% vs 2% tehdy - 60mld
kdyz zohlednis jen tyhle 3 polozky, StBak by skoncil ve schodku cca 220mld cemuz dnes odpovida 350mld, a to v dobe ekonomickeho boomu
.
k rozfrcanejm 21mld z fondu na ekologicke skody po komousich StBak behem par let rozfrcal jeste 140mld z rezervniho fondu
takze kdyz StBak v 2013 nastupoval do vlady, v kase bylo 160mld v rezervnich fondech, kdyz koncil, byla kasa prazdna a 400mld strukturalni schodek
.
kaspare
rohYpnol
@xxc
Naprosto opačně. Za mnohý kvalitní obsah se dnes naaopak PLATÍ!!! Na internetu zadarmo jsou čím dál víc jen bezcenné informace, reklamy a bulvár.
audis
Mně je to jedno. Ve větší pohodě nakoupím v samoskach a malých obchodech. Parkování u nosu komfort žádný stres. Nákupní centra a supermarket za mě můžou odejít z trhu. Stejně nejsou levnější, jsou dražší než samosky, zboží není kvalitnější. Hruška Vietnamec, malý obchod s oblečením levným nebo drahým. Svoboda, žádná debilní hlášení z rozhlasu v penny, vlhci vzduch.
jiras_
@rohYpnol Jedna hodina o víkendu není snad nikde, spousta nákupáků o víkendu má omezení jen na papíře a závoru nahoře, proč asi... Kina mají taky delší parkování, Flora třeba 3 hodiny. U nás parkoviště u Kauflandu z 1/3 zabrané dodávkami od kurýrů, co bydlí vedle na sídlišti. Pak se tam sjede víc lidí v sobotu ráno a není to moc kam dát.
rohYpnol
@topten
Jistě, proto na dopravní stavby chybí 40 mld že...
Proto státní rozpočet Fialy 2026 má nepřiznanou sekyru minimálně 85 mld že...
Proto po 4 letech hospodaření a 40% inflace máme schodel -360 mld, když v době covidu byl -450 mld...

Ano, spálená země je naprosto výstižný pojem.
Man Ký
@traveldrive mám to ocitovat? nebude tak velký problém to najít, kde jsi to napsal😊
Man Ký
@traveldrive tak proč ti vadí, že někdo podporuje Ukrajinu? je to přece jeho věc, proč do toho strkáš svůj proruský rypák a vyplakáváš?

...slušní lidi vymýšlejí sankce proti Rusku, špinavý odpad vymýšlí jak odstřihnout napadenou Ukrajinu od peněz😊
Man Ký
@traveldrive já jsem ale vůbec neřešil, co jsi napsal. já jsem reagoval na to, že si mě furt bereš do tlamy...
a vidím, že to zafungovalo, začal jsi psát příspěvky k věci, jen tak dál! víc informací, míň osobních útoků!
traveldrive
@Mikesus Zaujímavé je, že Man Ký sa automaticky zaradil k nenormálnym a na to reagoval; ani ho nenapadlo, že môže patriť k normálnym ľuďom, ktorí sa v nákupných centrách nakupujú, a k menšine normálnych, čo sa tam stretávajú, komunikujú, obzerajú po predajniach tovar, vybavujú si bankové veci... A nemusia utratiť ani korunu.
Ako si napísal - trafená hus zagága. 😉
traveldrive
@Mikesus Vidíš, ja by som pred rokom nepovedal, že spadneš na primitíva používajúceho takéto delenie a termíny.
traveldrive
@Man Ký Teší ma, traveldrive.
traveldrive
@topten To je úplne jasné. A myslím si, že je to vec majiteľa, či nejaké poplatky zavedie alebo nie. Buď to akceptuješ, alebo tam nebudeš chodiť. Jednoduché. Ale tu je obvyklé plakať nad každou blbosťou.
rohYpnol
@topten
😁 opět jsi prokázal, jak ničemu absolutně vůbec nerozumíš!

100 mld chybí na to, co má v rozpočtu FIALOVA VLÁDA!!! Tam není ani čárka ze záměrů Babiše!!!

+100 mld je sekera Fialy, nikoliv Babiše. Jinými slovy, Fiala sestavil rozpočet, který je v rozporu se zákonem o rozpočtové odpovědnosti!!! Jinými slovy, rozpočet Fialy je v rozporu se zákonem!!! Tečka, tohle prostě je FAKT. Smolík hujeříčku.
Freddka
Jako samozrejme to muzou zpoplatnit a samozrejme lidi pojedou tam, kde to stihnou zadarmo a jinak pujdou jinam. Kazdeho volba. 90 minut na Lidl staci, dve hodiny na mega obchodak nestaci.
Se pak zas budou divit “zpoplatnili jsme jim parkovani, ale oni sli jinam” 😀 Samozrejme lze hazet zakaznikum klacky pod nohy, ale bude to mit dopad.
Hvarcz2
Je to jednoduchý, když máte jednu kasu s obsluhou a zbytek automatickejch, tak tam nebudu nakupovat, když zpoplatníte parkoviště tak to bude to samý.
3_diamanty
Prichadza doba setrenia na "vsetkom" a platenia za "vsetko" ... nam netreba asteroid ani mimozemstanov... dobabreme sa aj sami no jo

A ruka v ruke s preludnenim ide aj "preautovanie" a zmena klimy a dalsich x veci... v dosledku coho defakto vsetko uz len zdrazuje a bude zdrazovat... nechcem byt pesimista nakolko o sebe vzdy tvrdim ze som len klasicky realista ale tie este dobre casy v autosvete aj ako tak dobre casy klimy su bohuzial uz za nami ...
traveldrive
@Man Ký A ty tam chodíš na čo? 😄
adamzprahy
@johny555 jenže to je zrovna výjimka kdy sám nechápu proč je tam tak rozlehlé parkoviště, ale řeč je asi o těch obchodech blíž centru. Nebo teda třeba i OC Letňany vedle, když je nějaký koncert kousek v PVA tak místo aby lidi platili za místa určená pro návštěvníky PVA tak zaplní celé OC auty a nedá se tam vůbec dojet - a to je přesně ten typ zneužívání na který holt musí být systém. Já jako zákazník tam pak nedojedu kvůli těm co tam nemají co dělat. A to se v sezoně děje pravidelně a nejde jen o blbé nákupy, ale v tom OC jsou banky a další služby...ještě doplním že ti lidi nejen že tam parkují a nejdou do OC, ale oni dokonce nechají auta v uličkách a mimo vyhrazená místa a nedá se tam někde ani projet, je to naprosto šílené a tupost těchto lidí mě opravdu vytáčí. Zároveň moc nechápu proč to neřeší správa OC, myslim že v takovém měřítku už by se jim vyplatilo to řešit odtahem ve spolupráci s MP a nechat si zaplatit náklady.
Uživatel_5100058
V pořádku.
drakulina
Tím utrpí jen a jen supermarket....
xxc
u nas staci zmenit trvaly pobyt, len vsetky tie vymeny dokladov su dost obmedzujuce 😄 to je ako pri spominani na hrozy druhej svetovej vojny oznamit zidom, ze existuje nabozenska konverzia a mohli sa stat krestania 😁 ktovie, ci by im to pomohlo
Jakub Nepeřený
Skvělý nápad. Konečně nebude na parkovišti zácpa způsobená tím, jak 6 aut jezdí sem a tam a hledají místo k zaparkování. Navíc kdo potřebuje na nákup v Lidlu víc jak hodinu a půl?
Josef Klat
@rohYpnol půjdeš do fitka, do závory ukážeš čárový kód a pojedeš zadarmo ven. To přece není problém.
Josef Klat
Moje parkoviště- moje pravidla, tak to prostě je
Petr Kratochvíl
Až 100 korun za hodinu? To je celkem levné, ne? V Karlových Varech u Lidlu v centru města byla ještě před dvěma lety první hodina zdarma a každá další započatá za 400. Jak je to teď, nevím, dlooouho jsem tam nebyl.
Petr Kratochvíl
Příspěvek podléhá schvalování.
Michal Pokorný
@rohYpnol
Jezdí tam rodinky na nědělní odpolední program, máš tam hrací koutky, máš tam fitka, máš tam kavárny, máš tam kina...
xxxxxxxxxxxxxxxx
Je velkej problém před tím než vyprší čas zadarmo, vyjet z parkoviště a zase se tam na 3 hodiny vrátit? Lidi jsou líní.
Michal Pokorný
Pokud jdu nakoupit, tak to za 90 minut stihnu a neplatím nic. Pokud tam chci parkovat celý den zadara, tak holt budu muset zacálovat. Lidi si to dělají sami.
xxc
@3_diamanty Ani nie, kedysi sa platilo za obycajne telefonovanie, za informacie, clovek si musel zhanat knihy, casopisy, dnes uz je vsetko zadarmo na internete. Za vela veci sa dnes uz neplati. Este aj to cestovanie autom lacnie. A za parkovanie sa bude chvilu platit, potom ludia poslu svoje auto autonomne prec z parkoviska a zase sa platit nebude 😄
xxc
@Mikesus a to na slovensku este existuju "rezidenti", ktori nemusia platit za parkovanie len preto, ze niekde byvaju 😄 narodis sa na zlej ulici a platis 😄
Kovboj56
Nemám s tím problém. Hodina (hodina a půl) je dostatečně dlouhá doba k tomu, abych vy hytlemarketu nakoupil všechno co potřebuji. Pokud tam pojedu jen relaxovat couráním po obchodech a utrácet za kraviny, tak si samozřejmě zaplatím.
Ja Prvni a Posledni
@Mikesus

Toto není skupina, ale skupin bránící sam sebe.
Dalibor Bartoš
V pořádku
Mike K
Zatím jsem se nesetkal s tím, že bych za závorou nemohl zdarma stát dost dlouho. Vždycky to bohatě stačí na vyřízení, co potřebuju.
Vlastně jo, Vaňkovka Brno. Parkování 15 minut zdarma. Nejezdím tam už.
Celkově je to dobrá myšlenka. Víc míst pro ty, co si z toho nedělají veřejné parkoviště.
Trebus
Nějak nechápu, kde je problém. Pokud je tam čas zdarma, tak parkování pro běžného zákazníka je pořád zadara, takže se nic nemění.
Pavel Kozusznik
V Havířově u Elánu to už funguje dlouho.
zsl
Zajímal bych se, kdo jim prodal pozemky, na kterých stojí a za jakých podmínek. Nemyslím, že to bylo vždy košer.