Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Konečně rozhovor o kvalitě paliv! Martin Vaculík zpovídá manažerku kvality Shellu

5 komentářů

Jenik3
O něčem se bavit musíme. Nemůžeme jen tak sedět a mlčky se dívat na živé obrazy Járy Cimrmana.
1 Kc navic za natural 95+ mi přijde adekvátní. Je to čistě subjektivní vnímání. Nemám to podložené žádnými empirickými daty...
Michal800
To je jako ptát se Babiše na kvalitu jeho potravin
Stejsn
Ocením cokoliv, co mi nezas_ere motor biošlemem.
vlacil
@Stejsn No pak zbývá jen čerpat paliva bez jakýchkoliv biopřísad, což u nás v ČR je pořád možné na státem vlastněných čerpačkách (Čepro) EuroOil a RobinOil, kde hlavně na Moravě zaváží dost často tyto paliva ze skladů SSHR ( Státní správa hmotných rezerv), kde se musí pro případné krizové situace skladovat bez těchto biopřísad. V Čechách je to již horší, tam ty paliva bez biopřísad již tak moc nejsou a je to dáno také vzdáleností skladů SSHR od jednotlivých čerpaček, kdy se na některé čerpačky může zavážet palivo i přímo z rafinérií a tedy s biopřísadou. Jak je tomu na konkrétní čerpačce zjistíte přes jejich aplikaci "EuroOil Srdcovka". Já tak čerpám už roky do auta a i pro zahradní techniku, no a nemusím pak např. přes zimu vypouštět benzín i ze svých sekaček, křovinořezů a mám jistotu, že třeba po 1/2 roční odstávce na jaře v pohodě vše nastartuji. Můžete si u nich vybrat buď klasický natural 95, nebo Optimal 95 ( s vyšším obsahem aditiv), nebo dokonce Super 98+. Vše může být bez biopřísad, ale i s biopřísadami, záleží na konkrétním závozu a vy si to jen zkontrolujete v aplikaci, když chcete zrovna čerpat bez těch biopřísad. Síť čerpaček je celkem hustá a tak já osobně na Olomoucku nemám problém vždy natankovat požadované palivo ( čerpám vždy Optimal 95) bez biopřísad.
Anonym
Mně zajímá jen kvalita elektřiny. Za prémiovou elektřinu si rád připlatím 👍👍👍