Bezpečnost
Jsme z Krkonoš a jak je tma a cesta mezi polema či v lese, tak jedu padesát šedesát a ať mě klidně předjíždí. Jak pár srn srazite, tak zvolnite. A že jich je letos potvor!
@Michal Opluštil jednou jsem jel kolem vojenského letiště v Malackách, je tam krásný, rovný úsek, velmi přehledný, bylo kolem desáté hodiny dopoledne a jel jsem asi 100kilometrovou rychlostí - na 90ce. Před kapotou mi přeběhly dvě srny, vyběhly z lesa tak rychle, že to jedna stihnula a ta druhá zavadila jenom zadní nohou a běžela dál. Na autě vůbec nic nebylo. Seběhlo se to tak rychle, že kolega na sedadle spolujezdce i já jsme byli úplně v šoku.
V noci jezdím daleko pomaleji, protože si neumím představit, že bych dle doporučení při zahlédnutí zvěře v cestě vypnul světla, na to fakt nemám odvahu v 90km rychlosti např. 😊
V noci jezdím daleko pomaleji, protože si neumím představit, že bych dle doporučení při zahlédnutí zvěře v cestě vypnul světla, na to fakt nemám odvahu v 90km rychlosti např. 😊
...jasně, tleskej, co na tom, že při té vyřazovací hře v drtivé většině chcípnou a mnohdy trýznivou smrtí.
Že si tej retardovanej entity vôbec všímaš...
Zrážok so zverou je viac, lebo ľudia lietajú jak blázni. Dnes je na okreskách bežná rýchlosť 100-120 km/h a reakcia na zver, ktorá vybehne na cestu, je "kvapku" dlhšia, nehľadiac na stále väčšie rozmery a hmotnosť áut. Plus za volant si dnes sadne hocijaké jelito, ktoré by za volantom sedieť nemalo. Lenže je holt taká doba, že vodičák je právo, nie výsada.
Ani se mi nechtělo nějak seriózně nebo poloseriózně téma komentovat. No, když už jsi začal, tak zareaguji.
Co píšeš nelze zpochybňovat a souhlasím. Článek rozebírá období roku, druhy zvěře a lokality - resp. ne úplně lokality, ale správní celky ve vztahu k hustotě silniční sítě. Mně třeba chybí o doplnění rozboru ve vztahu ke zvyšující se hustotě provozu, což pokládám za jeden z klíčových důvodů nárustů střetů.
Zajímavé téma ovšem zpracované, jak jinak, než z poloviny. A zmínka třeba o možných opatřeních, jak existujících nebo plánovaných, potřebných a ... také nic.
Takže jako dycky. Zlehčím to - vezmu "srna index", zkopíruju a článek je hotovej. Přitom ho psal p.Bednář, kterého od včerejška považuju za génia, protože jak na první dobrou včera rozhýbal diskuzi...😀😀 těžko ho bude někdo dohánět. 😀