Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Srážek se zvěří přibylo. Kde je riziko nejvyšší?

8 komentářů

Lenka Čížková
Jestli zvířátka začnou vyřazovat řidiče ze hry, já jim zatleskám. A ráda.
gil54
@Lenka Čížková

...jasně, tleskej, co na tom, že při té vyřazovací hře v drtivé většině chcípnou a mnohdy trýznivou smrtí.
traveldrive
@gil54
Že si tej retardovanej entity vôbec všímaš...
Zrážok so zverou je viac, lebo ľudia lietajú jak blázni. Dnes je na okreskách bežná rýchlosť 100-120 km/h a reakcia na zver, ktorá vybehne na cestu, je "kvapku" dlhšia, nehľadiac na stále väčšie rozmery a hmotnosť áut. Plus za volant si dnes sadne hocijaké jelito, ktoré by za volantom sedieť nemalo. Lenže je holt taká doba, že vodičák je právo, nie výsada.
gil54
@traveldrive

Ani se mi nechtělo nějak seriózně nebo poloseriózně téma komentovat. No, když už jsi začal, tak zareaguji.

Co píšeš nelze zpochybňovat a souhlasím. Článek rozebírá období roku, druhy zvěře a lokality - resp. ne úplně lokality, ale správní celky ve vztahu k hustotě silniční sítě. Mně třeba chybí o doplnění rozboru ve vztahu ke zvyšující se hustotě provozu, což pokládám za jeden z klíčových důvodů nárustů střetů.

Zajímavé téma ovšem zpracované, jak jinak, než z poloviny. A zmínka třeba o možných opatřeních, jak existujících nebo plánovaných, potřebných a ... také nic.

Takže jako dycky. Zlehčím to - vezmu "srna index", zkopíruju a článek je hotovej. Přitom ho psal p.Bednář, kterého od včerejška považuju za génia, protože jak na první dobrou včera rozhýbal diskuzi...😀😀 těžko ho bude někdo dohánět. 😀
Horký Hrom
@Lenka Čížková Souhlas, chlapče 👍👍👍
Michal Opluštil
Jsme z Krkonoš a jak je tma a cesta mezi polema či v lese, tak jedu padesát šedesát a ať mě klidně předjíždí. Jak pár srn srazite, tak zvolnite. A že jich je letos potvor!
Man Ký
@Michal Opluštil jednou jsem jel kolem vojenského letiště v Malackách, je tam krásný, rovný úsek, velmi přehledný, bylo kolem desáté hodiny dopoledne a jel jsem asi 100kilometrovou rychlostí - na 90ce. Před kapotou mi přeběhly dvě srny, vyběhly z lesa tak rychle, že to jedna stihnula a ta druhá zavadila jenom zadní nohou a běžela dál. Na autě vůbec nic nebylo. Seběhlo se to tak rychle, že kolega na sedadle spolujezdce i já jsme byli úplně v šoku.

V noci jezdím daleko pomaleji, protože si neumím představit, že bych dle doporučení při zahlédnutí zvěře v cestě vypnul světla, na to fakt nemám odvahu v 90km rychlosti např. 😊
Horký Hrom
Srny by měly narážet jen do fosilů 👍👍👍