Technika
PavelK_
4
@Pepa_007 buď rád za každý "nečínský" článek
Přejít do diskuze
mám tříválec ( spíše tříváleček 999 ccm, 49 kW) v Hyundai I10 a jsem zcela spokojený, průměrná spotřeba za prvnich 10000 km je lehce pod 5 l, jestli je motor dobrý nebo špatný o tom počet válců nerozhoduje
Vypadá to, že odpor vůči tříválcum ve velkých autech (p308 ) lze zažehnat sérii článků jak jsou maloobjemové tříválce fajn.
@rohYpnol 1.5 Dynamic Force v základnom Yarise (nehybrid) zaberá veľmi pekne od spodu (toto je asi jediná objektívne merateľná výhoda R3 vs R4 rovnakého objemu). 125 koní, stovka za 9s. Jazdí sa s tým prijemne.
@PavelK_
No jo, on totiž i zaostalý číňan pochopil, že 1,5 R4 je lepší než 1,2 nebo 1,0 R3 ... 😁
No jo, on totiž i zaostalý číňan pochopil, že 1,5 R4 je lepší než 1,2 nebo 1,0 R3 ... 😁
Tříválec? Děkuji, nechci. Dávám přednost čtyřválcům s principiálně lepším vyvážením a příjemnějším zvukem.
Tybrdo, masaz jede... trivalec do kazde rodiny.
Pravidelne prokladane oslavnou odou na Cinu.
Pravidelne prokladane oslavnou odou na Cinu.
Tři válce nebo elektroauta by měli dostat ministerstva životního prostředí ve všech státech EU !Nic jiného !A zákaz koupit jiné auto a to i jejich rodiny , vedeni EU a zaměstnanci EU co podporuji zelené šílenství !?
@Pepa_007 ja samozřejmě píši o Triumph. Konkrétně Rocket III. Ale triumph má vsechny tříválce skvělé.
Zná někdo R3, který se chová lépe a je lepší jak R4?
(samozřšjmě že myšleno porovnatelný R3 x R4, nikoliv nejhorší R4 vs. nejlepší R3).
(samozřšjmě že myšleno porovnatelný R3 x R4, nikoliv nejhorší R4 vs. nejlepší R3).
Nemáte úplné a přesné informace u Hyundai/Kia, takže doplním. Nyní má nový model K4 litrový tříválec 85kW a 200Nm. A Hyundai právě spouští sériovou výrobu i30, také s tímto motorem. Krom toho by měl mít vodou chlazené turbo s proměnlivou geometrií lopatek.
@Pepa_007 a Suzuki Vstrom je dokonce dvouválec. Do V 90°. Také fajn, zvuk, vibrace..... . Nebo GS1200.😉
@kari.laz měl jsem také jeden. Objem 900. Tracer 9. Jelo to skvěle. Triumph Tiger má také skvělé tříválce.
V článku o motoroch Toyota máte malú chybu, motor M15A s výkonom 92kW nie je prepĺňaný, ale atmosférický, používal sa v čiste benzínovej verzii pre Toyotu Yaris a Corollu sedan a bol s priamym vstrekovaním. Pre hybrid sa stále používa tento motor no s nižším výkonom a nepriamym vstrekovaním.