Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Ptali jste se, odpovídáme: Nové BMW iX3 v dotazech čtenářů

36 komentářů

Ja Prvni 123
No fujtajxl, to jsem se lek...
Horký Rom
Tohle je téma peněz.
Ne extrémních. Ne zděděných. Ale vydělaných.

Peníze, které vznikly prací, disciplínou a časem.
Koukneš dovnitř - všechno dává smysl. Nic se nepřehání, nic nehraje divadlo. Klidný interiér, elektrické ticho, rozumný komfort.
Sedadla nejsou teatrální. Jsou správná.

Na BMW iX3, drahý příteli, nelze používat měřítka snů ani fantazií o luxusu.
Tohle není auto, kterým se demonstruje úspěch.
Tohle je auto, kterým se žije.

Je to vůz pro střední třídu. Pro lidi, kteří už něco dokázali, ale nemají potřebu to vysvětlovat.
Pro ty, kteří chápou hodnotu věcí - nejen jejich cenu.
iX3 je volba racionality s jemnou dávkou sebevědomí.

Kdo hledá okázalost, sáhne jinam.
Kdo hledá znak bohatství, přehlédne ho.
Ale kdo hledá rovnováhu, pochopí.

Tenhle segment není o přepychu.
Je o rozhodnutí.
O schopnosti říct si: tohle dává smysl.

Společnost nemusí být na silnici rozdělená křikem.
Stačí, když je rozdělená přístupem.
Jedni chtějí víc, než mají.
Druzí chtějí přesně to, co potřebují.

Pro extrémy existují extrémní auta.
Pro sny existují plakáty.

Ale pro normální, funkční a sebevědomý život střední třídy existují vozy, které nevyžadují omluvu ani obdiv.

BMW iX3 je jedním z nich.

A to, že si ho občas koupí někdo, kdo si plete cenu s hodnotou…
To už není problém auta.
To je lidská slabost. A ta je všude.

Naopak právě tito lidé - racionální, svobodní ve svém myšlení, ekonomicky zajištění a pozorní k tomu, v jakém světě žijí, volí přirozeně.
Vnímají souvislosti, chápou odpovědnost a dívají se dopředu bez potřeby to zdůrazňovat.

A proto, když přijde na volbu auta, nesahají po symbolu ani po gestu.
Sáhnou po řešení.
Po vyváženém, smysluplném a logickém voze.
Po elektromobilu.
rohYpnol
@Horký Rom
Chceš vyvolat dojem,
chybí ti pochopit pojem.
Prázdná slova a fráze,
co snažíš se prodávat draze.
Zkrátka a jen další
romíčkův diskusní fejk,
rozměru jak pravý bejk.
Horký Rom
@rohYpnol
Tvůj text ve mně nevyvolal žádné emoce - což je vlastně výkon, když se někdo tak usilovně snaží; auto.cz/diskuse/99175/1#…
rohYpnol
@Horký Rom
Kde není intelekt, nemůžou být emoce.
Man Ký
@rohYpnol ABAB mhm to ses od základní školy moc neposunul...
Makovnik
@Man Ký mohla by tu konecne redakcia pridat aj zobrazovanie, kto dava lajky, napr. na tak zbytocny koment ako tvoj. Z kolkych profilov si tragedi samolajkuju svoje nezmysly.
Makovnik
@Horký Rom ta tvoja zcestna kravina je tak nicnehovoriaca, ze sa da pouzit od pracky, cez vrtacku az po spendliky z alie😜resu.

NIe si ty zase GTI? dedek, co v minulosti basnil o folcvagnoch a potom sa stratil.
kesumb
jste si jisti tema lifepo bateriema? S ohledem na parametry auta se mi to zna krajne nepravdepodobne a predpokladam, ze je tam NMC..
DonVito
@kesumb
V telefonu neni mozne odpovedet, jen pridat novy prispevek.
K chemii baterie.
Zda se mi, ze umela inteligence je lepsi nez ta Markova prirozena.
Sorry, Marku.

The BMW iX3 Neue Klasse uses Gen6 Lithium-ion (Li-ion) battery technology with new, larger cylindrical cells, featuring an improved chemistry with more nickel, less cobalt, and more silicon in the anode, offering 20% higher energy density, faster charging (400 kW max), and greater recyclability for a more sustainable, longer-range EV e😜erience on an 800-volt architecture.
Key Chemistry & Tech Details😒br />
Cell Format: Switches from prismatic to larger, 46mm cylindrical cells (46120 format).
Cathode: Higher nickel content, reduced cobalt (using secondary/recycled materials).
Anode: More silicon integration for better performance.
Architecture: New 800-volt system for ultra-fast charging.
Integration: "Cell-to-pack" design, integrating cells directly into the structural pack for space/weight savings.
Benefits😒br />
Energy Density: 20% higher than Gen5 cells.
Range: Up to 805 km (500 miles) WLTP.
Charging: Up to 400 kW, adding ~370 km (230 miles) of range in 10 mins.
Sustainability: Reduced CO2 footprint, more recycled materials, focus on recyclability.
Zetti
@DonVito normalka z telefonu odpovim
kozakm
@Zetti mne to taky uz asi 2 tydny z mobilu blbne - jako Donovi plus mi nejde dat palec nahoru
ericn
@kozakm souhlas mě to taky z telefonu nejde, z tabletu v pohodě 😋
trapid
Tak mě to smrdí průsery. Funglovka z fungl nové fabriky. To bude mít spoustu much. Velkou spoustu a pokud ne, bude to zázrak. Nemožnost adaptivního pružení u stežejního modelu? To fakt vypadá jako narychlo spíchnuté auto.
Lubo
@trapid je to kľudne možné, kombinácia nového modelu a novej fabriky - asi by som prvé 2 roky nekupoval.

Adaptívne odpruženie tomu zrejme nechýba podľa testov. Ja som za jednoduchosť. Aj keď v oboch autách mám vzduchový podvozok, oveľa jednoduchší napr v Lexuse ničím neurazí, a určite ani v iX3
Ada je zase tady
Nejak jsem nezaznamenal, co je na tom lepšího oproti mému 23 let starému Passatu s dieselem 1,9 TDI. Ten interiér se mi nelíbí, zvláště ten notebook, který je tam víceméně jen proto, aby řidiče vyrušoval při řízení.
Horký Rom
@Ada je zase tady
Adiku, nespletl ses náhodou s jiným autem? moje.auto.cz/…y/outlander.html
dodo24
@Ada je zase tady Nedokažeš s tým každé ráno vyčmudiť celú ulicu a nebudeš mať kamarátov v servise. Nebrať!
Man Ký
@Ada je zase Párty krásného Dragouna.
ericn
@Man Ký On má Áda tak trochu pravdu, diesel vlastně pořád nikdo nepřekonal. Je relativně dostupný, jezdí celkem levně a hlavně daleko, uživatelsky nenáročný, v Euro 6d+ i poměrně tichý a čistý. Tablet v autě vážně nepotřebuješ, stačí 8-10¨ displej na Apple Carplay. Co víc si přát?

Jako 23let zpět bych asi nešel, ale do roku 2018+ klidně 😉
kozakm
@ericn tak, neni nic lepsiho nez smradlave kadla kadla
ericn
@kozakm hodně hloupá odpověď, ale když ti to dělá radost. Btw já žádný diesel doma nemám 😄
Man Ký
@ericn to byla především narážka na pana redaktora, co se tady vydává za běžného diskutéra.
jestli v tvých očích dýzl nikdo nepřekonal, potom je to jako říct, že chleba se sádlem a cibulí je to nejlepší na jídlo, kalorická hodnota vměstnaná na jeden krajíc, co těžko hledá přemožitele a navíc je to i chutný😊
protože já slyším nastartování toho hnojometu a už vím, že tohle je no-go zóna...
ericn
@Man Ký jeho užitné vlastnosti zatím jiný pohon nepřekonal. To neokecáš 😉
Man Ký
@ericn proč na naftu nejezdí F-1? Rolls-Royce? WRC? proč není v letadlech? takže aha, ty jsi myslel, určité úzké spektrum užitných vlastností.
ericn
@Man Ký hele na tyhle hlouposti nemá smysl reagovat. Měl jsem za to, že si rozumný diskutér, ale nejsi. Vezmeš vždy nějakou marginalitu a omíláš jí dokola... Bavíme se tu o autech s širokým záběrem trhu a ty vytáhneš F1, RR nebo letadla, tvl 🙈
Man Ký
@ericn protože tě nachytám vždycky na švestkách? sorry, to je prostě prokletí vysokého intelektu. nemůžu ti přikyvovat jen proto, abys byl spokojený. že to dojede na jednu nádrž znamená, že to má nejlepší užitné vlastnosti? vidíš, tohle je mi úplně u zadku, protože kdyby nebylo, nějakým dýzlem bych jezdil. ale užitné vlastnosti pro mě nejsou dojet 1000 km bez zastavení.
gil54
@Man Ký

No, tak zrovna v těch letadlech, pokud tedy zrovna nemají pístový motor, se používá letecký petrolej a ten je v podstatě motorová nafta... 😀

cs.wikipedia.org/…eck%C3%A9_palivo
Man Ký
@gil54
Letecký petrolej je do určité míry podobný lehké motorové naftě pro arktické klima. to už jsi mi mohl napsat, že existovaly malý letadla co normálně lítaly na dýzl...
protože celkově okopáváš kotníky, ve snaze rozporovat celkové sdělení, které je: ne, každé palivo má svoje mouchy i plusy a ne, nafta není pro všechno nejlepší.
gil54
@Man Ký

Fakt? A kde jsi, prosím tě vzal tuhle překvapivou skutečnost? Že by v tom mém odkazu?

Tak dík, zase jsem chytřejší...
Man Ký
@gil54 ano, na tvoje tvrzení, že letecký petrolej je vlastně motorová nafta jsem ti z tvého vlastního odkazu zkopíroval, že to tak není. to se nesmí? v tom odkazu se totiž nic nepíše o tom, že letecký petrolej je nafta😊

jestli se mi snažíš demonstrovat svoji averzi ke mně, nemám s tím problém, pramení z toho, že jsem tě upozornil na totéž, co tady předvádí Ada - lhaní si do kapsy, že dvacet let starým autem jezdíš, protože nic lepšího už nikdo nevyrobil. protože, ne, tak to fakt není.
gil54
@Man Ký

Jeď si někoho vyblikat z rychlýho pruhu, ať se zklidníš a potom si zjisti, když tě to tak bere, čím reálně jezdím.
ericn
@gil54 trefné, jj je "rozjetej" nebo spíš "nabitej" a navíc si myslí, že někoho nachytal na švestkách, truhlík 😉
Barry Lyndon
@ericn Nj Euro 6d+ ... Jenomže pořád je problém v tom, že životnost auta přesahuje životnost "zcela funkčního systému redukce emisí" zhruba dva až trojnásobně. Takže co je jako nové přijatelné, je po deseti letech už pěkný humáč, co buď potřebuje zásadní drahou opravu a nebo vrakoviště. Jenomže na vrakoviště to samozřejmě nikdo nedá, to si radši s gustem zanadává na libtardí EU. A dokonce ani neuplacená STK to v aktuální podobě neřeší, protože její systém měření emisí (optické měření viditelných čmoudíků) je směšný. A sofistikovanější systém nikdo nezavede, protože by to znamenalo poslat cca 2 mil dieselů (myšleno v Česku) rovnou na vrakoviště, což je samozřejmě politicky naprosto neprůchodné. To si radši dezoláti otráví děti jeden druhému navzájem... 😊
DonVito
Marku, proc mas v textech tolik chyb???
"Má ostřikovače světel?
Nemá, ani za příplatek.
Plexiskla předních světlometů jsou lehce vyhřívaná"

Moderní automobilové světlomety jsou vyrobeny převážně z polykarbonátu, nikoli z plexiskla. Tento materiál se stal standardem díky svým vynikajícím vlastnostem.

Další poučení od AI...
rohYpnol
"Které verze mají dva rozměry kol?
Žádné, všechna provedení mají vždy stejná kola vpředu i vzadu. "

Bohužel dle mých informací je redakce mimo a nemá vůbec pravdu.

20p kola jsou vepředu i vzadu 255
21p kola jsou ve dvou variantách, vepředu i vzadu 255, ale lze zvolit i 255 vepředu a 275 vzadu.
22p kola jsou vzadu vždy 275.
Proto jsem se ptal.

Stejně tak nadkolí je ve dvou variantách.

Bohužel jsem se utvrdil v tom, že redakce zjevně nemá informace jako rohhYpnol... 😁