Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nissan chce přizpůsobit audio každému řidiči. Ale může to vážně fungovat?

12 komentářů

traveldrive
Radšej keby spravili poriadny motor, namiesto plytvania peniazmi a časom na zbytočné sprostosti.
rohYpnol
Opět nesmysl.
Místo toho aby udělali kvalitní audio, tak vymšlejí cypoviny.
pjotr
Když už něco, tak by mohli udělat hlavové opěrky s reproduktory s funkcí ANC jako mají sluchátka
Mokrous
Přístup dnešní doby mne nepřestává fascinovat. Nejprve se totálně ojebe základ a pak se utrácí majlant za zbytečný pítchoviny, kterejma se to jakože zachraňuje.
Miorolo
Nechápu ten negativní tón článku, vždyť je to naprosto skvělá věc a pomůže to právě těm levnějším sestavám. Něco podobné mám na BT sluchátkách.
Mokrous
@Miorolo Nepomůže to prakticky vůbec. Nedávno jsem koupil dvoje “úžasná” sluchátka 1More SonoFlow PRO. Starší i novější verzi. Všude podplacený recenze o báječném zvuku a nadšení uživatelé, kteří jsou asi všichni hluší. Oboje mají mnoho EQ funkcí a oboje hrají jako totální sratchka. Nastavit to nejde nijak. Vždycky zbyde zahuhlaná kaše bez definice. Hlavně, že to duní a tupé stádo je opět nadšené. Prostě mizerný hardware nezachrání software.
Miorolo
@Mokrous Pomůže. Já mám aktuálně OnePlus Buds 4 a po nastavení Golden Sound ten rozdíl tam slyšet je a to značný.
Mokrous
@Miorolo Ano, rozdíl tam je slyšet. Buďto je to totální sratchka při továrním, nebo “PRO” nastavení a nebo poloviční sratchka po týdnu práce s EQ. Ale pořád to je sratchka. Ale nemohu hodnotit tvoje Oneplus, protože jsem je neslyšel. Třeba zrovna tyto sluchátka hrají dobře. Díval jsem se, že mají duální měniče, což by mohlo znamenat, že tam bude i nějaký detail.
Miorolo
@Mokrous A právě díky Personalized Sound se nemusíš tolik drbat s EQ, aplikace ti to nastaví dle tvého sluchu. Princip je naprosto stejný jako u OnePlus. A skvěle se to hodí i starším lidem nebo lidem, co mají problémy se sluchem.
Mokrous
@Miorolo Problém těhle moderních a levných měničů není ve frekvenčním spektru, ale v tranzientech a definici. Takže to sice vyrobí tu správnou křivku, ale pořád chybí detail a prokreslení. Dvojitý bas se slévá, činely šustí, hlas je zastřený a pod dekou.
Ale jak říkám, nelze to házet 100% na všechny. Řekl bych, že to je mnohem horší u levných bedýnek a sluchátek přes hlavu, než u špuntů. Já měl kdysi skvělý Jays s tlakovými měniči a dneska mám krom levných čínských sluchátek i Sony WF1000XM3 nebo tak nějak a nehraje to úplně zle. Ale mě vadí mít dlouho špunty v uchu a chtěl jsem něco přes hlavu za rozumnou cenu. Ale je to marný. Dokud nevyplázneš 30 klacků za Focal Bathys MG, tak je lepší jít poslouchat ptáky do lesa.
Man Ký
@Mokrous tupé stádo, Menza Mokrous Sekyrka... už to tady dlouho nebylo, díky za pozitivní energii😊
Lord Owl
Dobrý den,

ve vašem automobilu jsme spustili "sluchový test". Děkujeme za spolupráci.
Mezitím si od vás budeme půjčovat/stahovat po dobu provozu vašeho vozu data, se kterými si naložíme, jak libo, nenechte se vyrušovat a děkujeme za štědrý nákup.....