Ojetiny
Já jsem si všiml docela dobrých cen ojetých BMW IX. Auto které začíná někde na 2 150 000Kč a s výbavou a lepší baterkou bude nové spíše někde kolem 3 milionů, tak dnes koupíte i za 1 300 00. Jsou to 3-4 roky stará auta. Ty s menší baterkou jsou někde kolem 900 000.
Milá maminko, milý tatínku,
píšu vám do nebíčka, abych si postěžoval co jste mi způsobili. Já vím, že nejsem žádný génius, jen průměrně inteligentní chasník. Ale v české kotlině, kde je zdá se obecně intelekt spíše podprůměrný, budí moje rozumové schopnosti spíše vztek, než přijetí.
Takže, když napíšu jako reakci k článku "zánovní propadáky" reakci, že propad ceny o padesát procent za šest let je naprosto standardní záležitost, přispěchají dva votroubci a začnou mi vysvětlovat, že jsou i auta, které na ceně neztratily vůbec. Maminko a tatínku, co to má společného s tím, že obecný trend je ztráta hodnoty použitých věcí?
Často na vás myslím, chybíte mi😊
píšu vám do nebíčka, abych si postěžoval co jste mi způsobili. Já vím, že nejsem žádný génius, jen průměrně inteligentní chasník. Ale v české kotlině, kde je zdá se obecně intelekt spíše podprůměrný, budí moje rozumové schopnosti spíše vztek, než přijetí.
Takže, když napíšu jako reakci k článku "zánovní propadáky" reakci, že propad ceny o padesát procent za šest let je naprosto standardní záležitost, přispěchají dva votroubci a začnou mi vysvětlovat, že jsou i auta, které na ceně neztratily vůbec. Maminko a tatínku, co to má společného s tím, že obecný trend je ztráta hodnoty použitých věcí?
Často na vás myslím, chybíte mi😊
@Man Ký a kdo ti odporuje? 6 let pulka ceny by byl solidní vysledek. Jsou i vyjimky ale jsou i vetsi propadaky a nejvic elektrický auta hlavne kvuli dotacim. Poměr cena a vykon je tragicky. Opravdu na tom nejsi s intelektem nejlíp.
Mimochodem kdybych si evo nechal dostal bych za nej dneska vic nez stalo novy.
Mimochodem kdybych si evo nechal dostal bych za nej dneska vic nez stalo novy.
@Zetti takže tys mi uváděl automobily, které neztratily tolik na ceně a tím jsi mi vlastně dával za pravdu. dobře, už to chápu.
nicméně, jestli ztratily na ceně méně nebo více, pořád platí co jsem napsal, propad ceny vozu není nic zvláštního, a čím větší absolutní číslo PC, tím větší ztráta, ačkoliv to vyjádřeno v procentech může být klidně míň.
nicméně, jestli ztratily na ceně méně nebo více, pořád platí co jsem napsal, propad ceny vozu není nic zvláštního, a čím větší absolutní číslo PC, tím větší ztráta, ačkoliv to vyjádřeno v procentech může být klidně míň.
@Man Ký
Uz si to konecne pochopil. 😃😃
Ta ztráta by měla byt úměrná nájezdu, aby davala smysl. Nicméně to co je v inzeratu neni definitivní cena a malokdy se za to prodá. 10, 20 i 30k dolu je standard. Mits phev sem kupoval za míč a po 5 letech a 55kkm se horko tezko prodal primemu kupci za neco pres 500k. Tezka konkurence byly dotovany phev z holandska. Co na tom ze mely pres 200kkm. Sleva je sleva
Uz si to konecne pochopil. 😃😃
Ta ztráta by měla byt úměrná nájezdu, aby davala smysl. Nicméně to co je v inzeratu neni definitivní cena a malokdy se za to prodá. 10, 20 i 30k dolu je standard. Mits phev sem kupoval za míč a po 5 letech a 55kkm se horko tezko prodal primemu kupci za neco pres 500k. Tezka konkurence byly dotovany phev z holandska. Co na tom ze mely pres 200kkm. Sleva je sleva
Spíš se divím, že ty propady nejsou ještě daleko větší. Kdo je třeba zákazníkem pro ojetý RollsRoyce za 8 mega? Přece buď na to mám a pak si nakonfiguruju auto za 12 mega podle sebe a nebo na to nemám a pak si nekupuju RR splácaný (konfigurovatelnost je tam takřka nekonečná) podle úplně jiného vkusu, ale beru něco více obyčejného... 😊
@Barry Lyndon já už jenom čekám, až bude Spectre za 1,5M jak tady všichni prorokují a budu rád kupcem pro takový vůz😊 jen se obávám, že si ještě počkám😊
faktem ale je, že třeba Cayenne a 911 ze stejné doby mohly stát nové stejně a Cayenne je dneska už za 150 tisíc, ale 911ka určitě ze stejné doby pod 600 tisíc nebude
faktem ale je, že třeba Cayenne a 911 ze stejné doby mohly stát nové stejně a Cayenne je dneska už za 150 tisíc, ale 911ka určitě ze stejné doby pod 600 tisíc nebude
kdyby autor věděl, jaký cenový propad čeká chleba, až ztvrdne, nikdy by do něj neinvestoval😊
Suzuki Jimny.
Cena nového v roce 2019 od 18.000 do 20.000 Eur.
Cena ojetých v roce 2026 začíná na 24.000 Eur. Méně jeté kusy v nejvyšší výbavě stojí kolem 35.000 Eur.