Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nejzajímavější auta roku 2025 podle Ondřeje Šámala: Diesel v nejlepší formě

33 komentářů

Ja Prvni 123
Souhlas s tim Mercedesem.
Vcetne preferovaneho benzinoveho sestivalce.
😄
ericn
@Ja Prvni 123 i já souhlasím s tím Medvědem 😋👌
Horký Rom
Pane redaktore, proč se spokojit s „několika desítkami let“, když můžeme rovnou napsat „několik století“?
S palivovou nádrží o objemu 74 litrů dojedete přibližně 1200 kilometrů. O takovém dojezdu si elektromobily mohou nechat zdát ještě po mnoho století.

Tak proč se omezovat na maličkosti, když lze elegantně troIIovat naplno?
A pokud nevíte jak, jistě Vám kolega redaktor Bednář ochotně předvede, jak se to dělá - s noblesou, grácií a špetkou redaktorského šibalství.
Man Ký
@Horký Rom V Austrálii srovnávali u nás neprodávanou 740i s i7 M70. a benzínová verze dokázala v ekonomice provozu dokonce porazit elektrickou...

www.bmwblog.com/…per-to-run-test/

důležité je ovšem zmínit, že cena benzínu v Austrálii je asi 25 korun😊 a předpokládám, že ani v Austrálii není problém s domácím nabíjením.
Tycoon
@Man Ký

Zajímavé. Zejména spotřeba 6,6 l/100 km u 740i je opravdu excelentní a překvapivý výsledek. Za tolik kdysi jezdily Favority a dnes za to umí jet mastodontní 2,2 tunová limuzína se zrychlení na 100 za 5 sekund.
Man Ký
@Tycoon to je hrozně zajímavé. rychlost na dálnici v Austrálii je 110 km/h. tedy, ustálenou rychlostí 110 km/h nežere ani taková 740i moc.
stejná motor bez hybridizace se prodává v Ineosu Grenadier a jezdí za 15.

www.spritmonitor.de/…9-Grenadier.html?…

takže ano, mild hybrid něco ušetří /sakra, zase ta elektřina/, 110ka něco ušetří, ale v reálu ten motor jezdí za
11...

www.autoindex.cz/…cles/article/321
rohYpnol
@Horký Rom
Mezi Ondrou a tebou je přinejmenším jeden nepatrný rozdíl. Je to rozdíl jednoho vesmíru. On ví o čem píše. Ty jen skládáš slova do bezvýznamných vět.
Horký Rom
@rohYpnol
Ano, rozdíl tam je. Pan Šámal ví, o čem píše. Ty víš, jak to zní. A právě ten vesmír ti uniká.
rohYpnol
@Horký Rom
Opět a zase. Ty jen skládáš slova do bezvýznamných vět.
Horký Rom
@rohYpnol
Ano. A přesto tě nutí reagovat znovu a znovu. Zvláštní vlastnost „bezvýznamných vět“ 👍
rohYpnol
@Horký Rom
Máš před sebou celý rok, kdy se můžeš pokoušet pochopit význam psaného textu... 😁 Jednou to třeba vyjde. I u tebe. Omylem 😁
Horký Rom
@rohYpnol
Děkuji za roční lhůtu. Je hezké vidět, že moje „bláboly“ máš v dlouhodobém plánu 👍
rohYpnol
@Horký Rom
Tvoje bláboly jsou pro mě stejně významné jak předloňská předpověď počasí. Považuj si každé odpovědi, kterou ti vůbec napíšu.
Horký Rom
@rohYpnol
Každá tvá odpověď je tak významná, že si ji člověk raději zapíše do almanachu… na chvíle, kdy předpověď počasí nestačí 👍
rohYpnol
@Horký Rom
Zapsat pro tebe bohužel nic neznamená. Protože pochopit, to je tvůj nedostižný sen. Už jsem ti to ale sdělil výš. A ty jsi opět tu vzdálenou metu zjevně nedosáhl... Ale pokoušej se o to stále dál, jednou to přide i u tebe. Snad. Omylem. 😄
Horký Rom
@rohYpnol
Když už mluvíš o nedosažitelných metách, je hezké, že sis vybral vlastní úroveň chápání. Aspoň víš, kam mířit. Hodně štěstí 👍
Man Ký
@rohYpnol člověče, nezačínáš být nervózní? anketa tapetář roku už tu dávno měla být! že by na tebe zapomněli?
Ja Prvni 123
@Man Ký No jestli ten diplom nedostane, tak mu praskne zilka...
Tycoon
@Horký Rom

Proč se cítíš ublíženě?

Když máš jako prioritu objektivní výhody jako je menší náročnost na servisní práce, ticho a absence vibrací, co nejplynulejší akceleraci apod., tak ti přece nemusí vadit, že někdo argumentuje kratším dojezdem nebo jinými nevýhodami.

Přestaňte společnosti vnucovat váš pohled na pohon aut a takových poznámek v článích a diskuzích bude určitě výrazně méně.
Horký Rom
@Tycoon
Tvl, další anonimní muItikřen 😅😂🤣
gil54
@Horký Rom

..." anonimní "... hmm...
Horký Rom
@gil54
Přesně tak, Petře: ANONIMNÍ MULTIKŘEN pod ukradeným nickem.
rohYpnol
@gil54

No jo, romíček hujeříček je zkrátka ynteligent 😁
rohYpnol
Teda, až nečekaná shoda!!! Naprosto souhlasím a vidím to obdobně, Ondro.

A Vantage roadster, no ten článek mě minul, ale musím uznat, že v kabriu bych si Vantage představit dokázal. Ale asi je to tím, že pro kábra mám slabost. 😁
Horký Rom
@rohYpnol
Sweet kiss, Ondro 💘
Man Ký
@rohYpnol pro kterého chábra máš slabost? jinak vím u tebe jen o jedné slabosti, a to je ta intelektuální😊

ale podkuřuješ hezky. nedivím se, že si tě tu místní tak šlechtí😊
Horký Rom
@Man Ký
Tapetář roku, případně Zlatý ventilek 2025, přijde v ten správný čas, přesně tehdy, kdy to bude rohypnolovi nejlépe vyhovovat. Redakce se přizpůsobí ☺️
Man Ký
@Horký Rom můžeme pane Rohypnol? řekněte si😊
Horký Rom
@Man Ký
Myslím, že tam bude všechno mnohem přátelštější. Ahoj, Ondro. Čau, Petře. Kdy? Právě teď, nikdo tam není přihlášený 🙃
Man Ký
@Horký Rom že by? mhhhm😊
Man Ký
@Horký Rom nevím, ale rohypnol má svoji historickou souvislost na tipcars a nechce se mi věřit, že by takový hňup pracoval v redakci. ale občas i motyka vystřelí😊
rohYpnol
@Horký Rom

Krása, diskusní nýmandi si opět vyprávějí o jediném tématu, které jsou schopni naplňovat... O rohYpnolovi...
😁 😁 😁

Je smutné, že váš automobilový svět tvořím jen já. Ale třeba se někdy něčím i svezete. I když... třeba vás někdo sveze, to je pravděpodobnější 😄
Man Ký
@rohYpnol diskusní nýmandi, ta sedla, napsal to diskusní jemand! svezeš mě ve svém hajlajnu? tvoje prvenství probůh nikdo nezpochybňuje😊