Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alpina se začleňuje do BMW: Nový název, charakter luxusní alternativy BMW M si ale zachová

5 komentářů

Sakra Hammuna
Příspěvek podléhá schvalování.
gil54
A bude to asi podobný, jako když sežral Mercedes firmu AMG. Za chvíli bylo AMG všechno, i dodávky.

V BMW už proflákli stejně edici "M" a nalepili M postupně na všechny řady, exkluzivita je fuč a emka už moc nedrží, tak použijí Alpinu, aby mohli vyrvat víc peněz. Právě proto Alpinu přivedli záměrně a programově do úzkých, aby si jí pak mohli koupit a podle svého pohodlně zneužít její léta budovanou image.

Plky typu "... na míru navržené exkluzivní portfolio možností výbavy a zakázkové materiály spolu s nezaměnitelnými detaily..." jsou jen marketingové pohádky a obhajoba vyšších cenovek. Přidaná hodnota minimální a zároveň argument, když by si chtěl někdo povzdychnout nad snižující se kvalitou "obyčejných BMW nebo BMW M", ... můžete si koupit Alpinu, když jste tak náročnej.
Man Ký
@gil54 tak už jen netrpělivě očekávám okamžik, kdy bude 420d v M-paketu za stejný peníze jako M4, když je ta exkluzivita pryč. je to prakticky totéž😊
Alpina byli tuneři s vlastní značkou, nikdy jsem to nechápal a nic mi to neříkalo. ani předtím mi nedávalo smysl připlácet za vytuněné BMW s povinně stejnými disky, navíc ošklivými, na můj vkus.
btw. BMW individual byl taky marketingový kec?
Man Ký
@gil54 možná bych měl napsat špatně tvrdé I/Y a pak bych se dočkal nějaké reakce😊
Stejsn
@gil54 Stejně dopadl i Abarth.