Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Ve Venezuele stojí benzin doslova pakatel. Kde všude ještě natankujete za směšné ceny?

48 komentářů

Man Ký
chachá....

www.novinky.cz/…echteji-40556272

...a dost možná nechtějí být spojovány se zlodějinou...
PowerHouse
No jo, když mají to staré ropné zařízení.

Dnes je ale v čele auto zpráv ten robot od Hyundaie, i kvůli autonomnímu řízení (také potřebná fyzická AI) a produktivním továrnám.

www.youtube.com/watch?…
Lord Owl
další ze série článků "nas...r evropského spotřebitele/řidiče".
rohYpnol
@Lord Owl
Ne. pouze to ukazuje jak se tady máme "skvěle", jak je ropa drahá a nedostatková, že ... 😁
miromen
@Lord Owl a čim tim, že si tu žijeme v blahobytu mame tu svobodu a demokracii ?
Už jen ten nadpis Venezuela. Země, kterou zplundrovali a znasilnili dvě diktatorske zrudy, kde lidska prava jsou sproste slovo a nějaka svoboda či demokracie zde neni stejně tak jako volby. Neni nahodou, že ty dvě zrudy spolupracovali s fašistickym ruSSem. Tedy tam, kde je ruSS tam je bida a utrpeni.
rohYpnol
@miromen
Zato USA přinesly do Somálska nebo Afgánistánu blahobyt a prosperitu, že... 😁
ryccardo
@rohYpnol A taky do Libye. Tam se to taky hodně povedlo. Lidi si tam teď žijou jak prasata v žitě po tom co odstranili Kadáfího 😁
rohYpnol
@ryccardo
Přesně tak 😁 Hotový ráj na zemi, který konkuruje i našemu ráji... 😁
ryccardo
@rohYpnol Nutno říct, že v Afghánistánu a Somálsku nikdy žádný normální život nebyl. Možná tak za dob dinosaurů. Tam to snad ani víc rozvrátit nešlo.
rohYpnol
@ryccardo

Rozhodně tam s invazí US NAVY SEALS žádná prosperita nepřišla... a o tom to je.
traveldrive
@miromen Čo si pil?
Man Ký
@Lord Owl je třeba srovnat všechny náklady, příjmy, svobodu, možnosti realizace. zas tolik toho nenajezdím, abych se vraždil.

navíc si můžu koupit elektromobil a přiblížím se tomu😊
Lord Owl
@Man Ký Jako k cenám paliva/elektřiny v odlehlých zemích ?
No zrovna nedávno na svém podcastu "nejrychlejší teslař" uveřejnil, jak popošli v ČR směrem nahoru ceny na koncových nabíječkách pro elektromobilní zákazníky....
Svoboda je k nezaplacení, aneb chci mít tolik, abych nebyl závislý na příjmu....
rohYpnol
Jó Venezuela... To když USA, naši spojenci v NATO, se chovají z hlediska mezinárodního práva úplně stejně jako Rusko, tak to je rázem všechno v cajku, že... Člen NATO zkrátka má právo porušovat mezinárodní právo, zatímco Rusko ne. Nebo nutela, černochová, a lipánek chtějí 18 balíčků sankcí proti USA??? My ty USA ještě ekonomicky podporujeme, když od nich kupujem (nejen) F-35... Ale kupovat od Ruska ropu, nee, to neexistuje... 😁 😁 😁
KANKUNEN
@rohYpnol USA znamená pro Venezuelu postupné zvedání ekonomiky a svobody a postupný úpadek bolševismu v zemi nastavený. Rusácko znamená zmar. Není země na světě, kde by se pod bolševikem dařilo. Vzor KLDR x Jižní Korea. A není země v Evropě, které se daří bez EU. Škoda, že Uhry nevystoupí, byla by to jasná ukázka zmaru. Rozpad EU nečekám, perestrojka ale bude.
miromen
@KANKUNEN a takovych fašistickych kreatur jsou plne soc. sitě. Oni jsou tak jebnuti, že pišou něco o dvojim metru a davaji do jedne rovyny ruSSa a USA. Tim toho oranžoveho kašpara však neomlouvam.
Jen Venezuela ma teď , alespoň nějakou naději na lepši život.
rohYpnol
@miromen
Protože to je úplně stejná rovina z pohledu mezinárodních vztahů. Ale Rusko - vadí, USA - nevadí...
KANKUNEN
@miromen Neříkejme jim fašisti ani jinak, jsou to bolševici, kteří mají za vzor blahobytu rusáka.
rohYpnol
@KANKUNEN
Ne. USA znamená pro Venezuelu vpád cizí země do svrchovaného státu. A kam USA došly, tam to dopadá bledě. Somálsko, Írán, Irák, Afgánistán...
KANKUNEN
@rohYpnol Mnohem lepší případ je Jižní Korea. I tebou vyjmenované státy by fungovaly pod plnou nadvládou USA. Pod rusákem by bylo i Japonsko bídné.
Man Ký
@KANKUNEN sotva USA opustily Afghanistan, vrátilo se všechno do starých kolejí...
rohYpnol
@KANKUNEN
Vůbec nechápeš o co jde. Venezuela nemá být ani pod Ruskem, ani pod USA. Venezuela je svrchovaný stát. Tečka. USA je vpád cizí země, Úplně stejně jak Rusko na Ukrajině. Tečka.

Ad "lepší příklad".. ano, ten příkad, který se nehodí, tak budeme zamlouvat a ignorovat, že... Zkrátka podle tebe když nás obsadí Rusko, tak je to špatně. Když nás obsadí USA, tak je to správně. Jistě podporuješ i obsazení Grónska USA 😁
miromen
@KANKUNEN že ti to za to stoji s něčim takovym co ma navic jednoduche myšleni a nezna souvislosti.
Nejen korea, ale třeba japonsko nebo německo. A to, že jsou staty, kde nepomuže ani svědcena voda no evidentně jsou. Prostě mentalita naroda nepusti. A držet na uzde nějake teroristicke ***i staty je rozhodně dobře.
A nějake tahani prav...tvl je nepopsatelny rozdil nějake "pomoci", kdy z toho těži nebo mužou těžit obě strany. No a pak tu maš fašistickou zrudu, ktera se chova stejně po staleti a to co jde to si urve a přivlastni. A to tak, že krade, rabuje, zabiji, vraždi, znasilňuje či pacha genocidy. Ostatně ruSS je ten, kdo ma na svědomi nejvice lidskych životu. A jestli tohle někdo nechape či nechce chapat připadně nema na to to pochopit tak ja bych na to řešeni měl.
rohYpnol
@miromen
Buď jsem právní stát a ctím mezinárodní právo, nebo nejsem. Ty schvaluješ to druhé, tak to řekni tak jak je. Řekni - ano, jsem pro porušování mezinárodního práva. Tečka. Snadné. Nestyď se.
KANKUNEN
@rohYpnol To je tak, jsem menší brácha a abych byl silnější tak začnu kámošit s větším bráchou, teď si vybrat koho, chlastající nemako nebo pracujícího obchodníka.
rohYpnol
@KANKUNEN
Řekni - ano, jsem pro porušování mezinárodního práva. Tečka. Snadné.
vencelín
@rohYpnol
Jste si jist, uplně jist?
Než odpovíte zkuste se třebas jen zamyslet a srovnat rok 45 a třebas 48 potažmo 68 následný vývoj v Čechách. A to je je ilustrační příklad.
rohYpnol
@vencelín
Řekni - ano, jsem pro porušování mezinárodního práva. Tečka. Snadné.
vencelín
@rohYpnol
Pardon? To Vám ve vlákně nějak ujelo. Text značí, že jste zamýšlel reagovat na někoho jiného.
rohYpnol
@vencelín
Ne, neujelo. Jen jsem přeskočil jednu zbytečnou odpověď a následující otázku.

Takže ano, jsem si jistý, A když ty zpochybňuješ to co říkám, tak asi nesouhlasíš. Takže platí přesně co jsem ti napsal.
vencelín
@rohYpnol
Ano nesouhlasím se sověty, nechci je v blízkosti ani vidět a čím dál budou od čech tím lépe a čím méně vlivu ve světě budou mít tím lépe pro všechny (i běžné propagandou nezblblé rusy).

Můj názor myslím si, že je přesně vystižen v mém příspěvku z 7. ledna 2026 • 11:49.
rohYpnol
@vencelín
Odpovídáš na něco, na co se nikdo neptal.

Buď jsem právní stát a ctím mezinárodní právo, nebo nejsem. Kterou variantu ctíš?
vencelín
@rohYpnol
Odpovídám, viz mnou zmíněný příspěvek.
Tedy nemusím souhlasit do detailu, či se vším s něčím nebot to je nedokonalé, ale i to nedokonalé je na hony lepší než jiná alternativa.
vencelín
@KANKUNEN
Souhlasím. Ač US představitelé taky leckdy nejsou žádní svatoušci, tak stokrát raději se brattříčkovat s US než se Sovety!
KANKUNEN
@vencelín Přesně, svět je nyní v přestavbě, rusácký svět pomalu přebírá Čína. Podle mého čeká chudé země ekonomický růst, ale líbit se jim to nebude, přinutí je makat.
vencelín
@KANKUNEN
Sověti se technologiky nikam neposouvají takže jejich vliv tím pádem upadá. Narozdíl od rudochů šikmoočkých.
A pro nemalou část Afriky bude to makání poměrně nepříjemná změna 😊, neb si zvykli spíše natahovat pracky.
rohYpnol
@vencelín

Sověti se nikam neposouvají. Jen jsi zapomněl dodat, že na rozdíl od vyspělého lídra ČR mají kosmický program a obohacený uran nakupujeme taky od Ruska 😁 😁 😁
vencelín
@rohYpnol
Doporučil bych Vám sundat rudé trencle, smím-li to tak formulovat.
Sdělím Vám sladkou novinu, CR má v rámci svých možností solidní vesmírný program.
Co se paliva rpo JE týká, tak ano, sověti byli jeho dodavatelem, což se aktuálně mění a přechází se na palivo Westinghouse (logicky).
Mimochodem, tím poukázáním na uran se střílíte tak trochu do vlastní nohy. Víte o tom, že v minulosti právě uran z čech končil u sovětů (v podstatě zadarmo) a to proto, že nám to bylo nařízeno befelem z Moskvy?
Dále je vcelku logické, že malá země o rozloze cech těžko bude disponovat vlastními zdroji všech surovin. Soveti takový problém nemají, ale i přes jejich nerostné zdroje (ropou počínaje, přes uran, po zinek a další kovy) jsou dvěstě let za opičákama.
A ještě k tomu vesmírnému programu. Sověti jej maj tak rozvinutý, že stačí jedna drobná nehoda a jsou bez kosmodromu (mimochodem ten leží na uzemí jiného státu) a doposud se ke mne nedostala informace, že by jej do dnešního dne opravili. A můžeme pokračovat, jaké zásadní úspěchy mají v posledních dekádách na kontě, no mistře povídejte, přehánějte? A jaké mají plány, no? Posledním jejich počinem bylo vyvrtání džuzny do Měsíce pár let zpět a od té doby je relativně ticho po pěšině. To je zhruba sumář jejich programu.
O tom, že by vyslali sondu do hlubin vesmíru si mohou nechat jen zdát, natož aby jim případně taková sonda fungovala i po dekádách (a překročila výrazně svoji životnost) tuplem.
rohYpnol
@vencelín
S uranem ses doslova oběsil na vlastním laně 😁
Ano, od nás se vozil uran do Ruska. A víš proč? Protože z Ruska se k nám následně vozil OBOHACENÝ uran 😁 😁 😁
Ano, na westinghouse se snaží přejít, jen to moc nefunguje... 😁
A pokud vím, tak po ukončení letů raketoplánů to byly právě ruské rakety, které zajistily fungování ISS... 😁
Takže smolík, tohle ti vážně nevyšlo.
vencelín
@rohYpnol
Za který jsme sovětům draze platili. To je fakt kšeft jak brno.......
K ISS snad jen toliko, že z celé stanice je tam sovětský model asi jen jeden (drtivá většina ISS má US moduly, evropské moduly či japonské) a létaly tam svého času Progresy, což už taky není pravda, že 😊.
K ISS je ke shlédnutí parádní dokumentík na kanále Real Engineering, vřele Vám jej doporučuji a taktéž tak jsou dokumentíky k různým družicím vyslaným do hlouby vesmíru.
Fandům sovětské techniky a jejich morálky doporučuji k mírnému vystřízlivění kanál Paper Skies na youtubu.
Tamtéž doporučuji návštěvu u protinožců, konkrétně Paula Stawarta, kde prolézá nějen západní techniku ale i tu sovětskou.
rohYpnol
@vencelín
...který nikdo jiný nedokázal poskytnout. Jo, to je kšeft jak Brno.

Ad ISS, ano klidně ať tam je ruský jeden modul. Český není ani jeden, že 😁 Tolik k té zaostalosti 😁
vencelín
@rohYpnol
A jaká je rozloha slavného sovětského svazu a jaká je rozloha čech. Jaké jsou surovinové zdroje čech a jaké jsou surovinové zdroje čech?

S tím co máme k dispozici je náš program na úrovni. Mít ty zdroje co maj k dispozici sověti, tak amíci kulhají.

Mohu se Vás zeptat z kama píšete? Nejde mi o odpověď z domova, to je jasné 😊. Jde mi o geografické určení země. Děkuji za odpověď.
traveldrive
@vencelín Jedno za 18, druhé bez 2 za 20. 😉 S vľmocou budeš vždy ťahať za krátky koniec.
vencelín
@traveldrive
Ted jsem chvilku přemýšlel co se mi snažíte sdělit a říkal jsem si co je to "vľmocou" a došlo mi to až po chvilce 😁.

Váš názor nesdílím a historie ukazuje, že nemáte zas tak pravdu. Ano trpaslík vůči velmoci to má složitější, nicméně v případě sovětů je jakékoliv bratříčkování holá katastrofa (pro ty menší samozřejmě 😁). To snad Vám nemusím sdělovat, asi víte jak to v čechách šlo po roce 48.

Sovět má vůči US neskonale větší imperiální choutky a kama vleze už jen tak nevypadne a pokud už se jej podaří vypráskat, tak stále mu v duši bují plány jak se do dotčené oblasti *** znovu.

Můžete například argumentovat akcí US v Iráku (zvláště ta druhá nebyla zrovna nejštastnějším nápadem) či Afgánem, ale z obou US odešly a veřejně nedeklarují že by se tam toužily vrátit zpět. A že tam je po jejich odchodu čerbes, ano je, protože jsou země, které si samy rozumně nedokáží vládnout samy aniž by tam měly nějakého diktátory. V těch zemích by byl stejný čurbes i kdyby tam vtrhli sověti (o tom že by tam rabivali a plundrovali se snad zminovat nemusím).
topten
na kolik prumernych platu tam asi tak prijde obycejny auto nizsi stredni typu oktavky ?
pocita se to tam na tydny, mesice, roky nebo desetileti podobne, jako na komunisticky kube ??
vencelín
@topten
Zádná hitparáda to asi nebude a možná i v Cechách na tom budem o něco lépe. Ale přesné hodnoty neznám.
rohYpnol
@topten
Část domácností měsíčně neušetří nic nebo maximálně do 250 Kč na osobu. V létě 2025 je to každá třetí domácnost (32 😖. Před krizí to byla ani ne každá čtvrtá (23 😖. Mezi domácnostmi pod hranicí chudoby zůstává na nule nebo jde měsíčně do minusu sedmi z deseti.
www.paqresearch.cz/…-ve-vleku-krize/

Smolík hujere. Opět demagogicky vytahuješ údaj, který vůbec není rozhodný!!!
Jan Urbánek
Příspěvek podléhá schvalování.