Novinky
No, jaká je pověst starších Puretechů se obecně ví....
Jestli přechod k italským motorům pomůže, to uvidíme. Co mám pár známých co mají 1.5T v Alfě Tonale nebo třeba 1.3T PHEV v tom samém autě tak jsou spokojení. Ale ten vzorek je malý....
Jo a když jsem jezdil v MHEV Fiatu 500X 1.5 tak celkem škaredě trhal při připojení fosilu k elektrickému pohonu. Ale je možné že to nějaké postupné updaty té jednotky vyřešily. Naopak hybridní GrandePanda 1.2 jela nádherně a zcela plynule.
2.0 GME od Alfy taky nebyl úplně dokonalý, stejně jako se něco najde u 2.2 JTD.... takže jako jo, italové motory vždycky uměli, ale ani to v dnenší době není automatickou zárukou, že teď přijdou s něčím opravdu špičkovým. Ale chtělo by to a držím palce 😉
Jestli přechod k italským motorům pomůže, to uvidíme. Co mám pár známých co mají 1.5T v Alfě Tonale nebo třeba 1.3T PHEV v tom samém autě tak jsou spokojení. Ale ten vzorek je malý....
Jo a když jsem jezdil v MHEV Fiatu 500X 1.5 tak celkem škaredě trhal při připojení fosilu k elektrickému pohonu. Ale je možné že to nějaké postupné updaty té jednotky vyřešily. Naopak hybridní GrandePanda 1.2 jela nádherně a zcela plynule.
2.0 GME od Alfy taky nebyl úplně dokonalý, stejně jako se něco najde u 2.2 JTD.... takže jako jo, italové motory vždycky uměli, ale ani to v dnenší době není automatickou zárukou, že teď přijdou s něčím opravdu špičkovým. Ale chtělo by to a držím palce 😉
wawrik
Příspěvek podléhá schvalování.
To že stávka Stelantisu na 1,2PT je kardinálna chyba vedel snaď každý čo má len trochu prehľad.
Netreba byť kvôly tomu RohYpnol.
Netreba byť kvôly tomu RohYpnol.
Kontroverzních věcí je ve Stellantisu spousta. Nahradit by je měl transfer technologie z Číny a srovnat krok. Ale to platí pro celý EU automotive. Ten vlak ujíždí čímdál víc. Zahodit ješitnost, přiznat skanzen v CADu, nechat si poradit, zaplatit a začít vyrábět konkurenceschopné vozy. Majetkové podíly v Leapmotor jsou sice hezké, ale to je málo.
Jan Šefl
Takto napsane to neni pravda.
Puvodne 1.2 byla mizerna, od treti generace uz je v pohode.
Hlavni znaky jsou rozvod retezem a kovane pisty.
Nikde jsem nevidel, ze chteji 1.2 uplne zariznout.
Chteji rozsirit pozivane jednotky o typy z rady FireFly.
Puvodne 1.2 byla mizerna, od treti generace uz je v pohode.
Hlavni znaky jsou rozvod retezem a kovane pisty.
Nikde jsem nevidel, ze chteji 1.2 uplne zariznout.
Chteji rozsirit pozivane jednotky o typy z rady FireFly.
Pavel Novák
Ale rohYpnol to tady psal opakovaně, že Stellantis vyrábí krumply ... 😁
A že první generace TSi měly problémy s rozvody, motory 1.6T od PSA/BMW to samé, že HTP od Škoda Auto byl nepodarek, že současné silnější TDI žerou olej, že bývalé Bi-Turbo TDI od VW byl totální šrot, to budeš taky spamovat pod každý post?
TSI měly problémy, ale s jedním obrovským rozílem - ty problémy byly řešitelé 😁
Řemen za řetěz nevyměníš.
Rozvod nebyl jediným problémem PT.
Silnější TDI jsou vyřešené, už jsem ti to psal.
I jinde jsi měl vždy nepovedené motorizace, ale vesměs opět s obrovským rozdílem - měl jsi na výběr i jiné motory!!! Ale u Stellantis nemáš na výběr, a navíc ten nepodarek je prakticky v úplně všech modelech.
Podle mě nasadí hybridizovaný pohon R4 1,6 z Číny a bude vymalováno 😁
Jinak atmosférické dvoulitry najdeš v bazarech, kdybys sháněl....