Novinky
Rimac pomohl kaskadérům přistát s letadlem na jedoucím vlaku. Hypersport přitom jel pozadu
5 komentářů
Páni redaktoři, co to je za stupidní nadpis?
Kterého hlavouna napadlo zkombinovat ty dvě věty?
Proboha, vždyt při přistávání na vlaku žádný hypersport nebyl, natož aby jel pozadu! To bylo pro nácvik, kde zas nebyl žádný vlak!
A ten kostrbatý popis rychlosti při které docházelo k přistání se běžně nazývá pádová rychlost. Při této rychlosti letoun ztrácí vztlak na křídle (křídlech), je závislá například na typu letadla (tvaru křídel), nadmořské výčce (letové hladině), atd.
Acj jo, snad i zák druhého stupně ZS by v textu neudělal takovéhle kopance.....
Kterého hlavouna napadlo zkombinovat ty dvě věty?
Proboha, vždyt při přistávání na vlaku žádný hypersport nebyl, natož aby jel pozadu! To bylo pro nácvik, kde zas nebyl žádný vlak!
A ten kostrbatý popis rychlosti při které docházelo k přistání se běžně nazývá pádová rychlost. Při této rychlosti letoun ztrácí vztlak na křídle (křídlech), je závislá například na typu letadla (tvaru křídel), nadmořské výčce (letové hladině), atd.
Acj jo, snad i zák druhého stupně ZS by v textu neudělal takovéhle kopance.....
Nevěřím. Minimálně rozdílná aerodynamika toto tvrzení zpochybňuje.
Otázka je proč tam je to slovo teoreticky. Pokud už byl stanoven nějaký rekord v rychlosti jízdy pozadu (jak se uvádí v článku), tak předpokládám, že při pokusu byl změřen i čas jaký je potřeba pro získání té rychlosti. Pak slovo "teoreticky" tam za mne nemá co pohledávat.
Hlavně mi šlo o to, že nevěřím, že se nemění hodnoty akcelerace u stejného auta, které jede dopředu a když couvá.
Však vím, to jsem pochopil.
Pravděpodobně se jedná o nějaký kočkopes (nesmysl) autora textu.