Bezpečnost
Tak to je dobře, stejně ty displeje dělají jen proto, aby ušetřili pár centů na tlačítkach a ovladačích. O ergonomii a bezpečnost automobilkám nejde, tak je fajn, že je k tomu EuroNCAP tlači zpět 😜
@ericn to bude víc než centíky, výroba a renovace forem, obrábění přístrojovky, montáž tlačítek + kabeláž, podsvícení....
@ericn
Gramofonove přeskakujici desky opět dorazili. Ale ono je to zjednodušeně svuj ke svemu tedy Čina, ADAC a nějaky zabedněny diskuter. Jen stale hrajici špatna pisnička se nikdy dobrou nestane.
A proto zjednodušeně, zakladni modely, či vybavove stupně jsou o tlačitkach a ty vyšši modely či vybavove stupně jsou bez nich. Tedy Dačia ma tlačitka a auta za miliony je nemaji a proto je to levnějši řešeni. Maňas jakou barvu ma to auto. A to se netyka jen aut, ale je to napřič celym trhem vyrobku. Jako např. u domacich spotřebiču. Nejlevnějši mikrovlnka, pračka, sušička atd jsou o tlačitkach ty dražši modely maji digitalni ovladaci panely.
Ale jo ja bych vam to dopřal jen škoda, že to "nejde" tedy to levnějši, lacinne a neergonomicke řešeni v podobě bez displeju a s tlačtky v počtu dle libosti.
Na druhou stanu pokud jsou vyrobci u jejichž vyrobku je potřeba sundat ruce u zakladniho ovladani auta jako blinkry či stěrače byť ty jsou dnes povětšinou automaticke, ale ne vždy jsou 100% tak je to určitě špatně.
A nelze se pak divit, že si na tomhle přihřiva polivčičku takova organizace jakou je ADAC u ktere čim vic asistentu tim vic pruhu přesněji hvězdiček.
Takže se adoruje jen, když se to hodi do vlastniho kramu.
Gramofonove přeskakujici desky opět dorazili. Ale ono je to zjednodušeně svuj ke svemu tedy Čina, ADAC a nějaky zabedněny diskuter. Jen stale hrajici špatna pisnička se nikdy dobrou nestane.
A proto zjednodušeně, zakladni modely, či vybavove stupně jsou o tlačitkach a ty vyšši modely či vybavove stupně jsou bez nich. Tedy Dačia ma tlačitka a auta za miliony je nemaji a proto je to levnějši řešeni. Maňas jakou barvu ma to auto. A to se netyka jen aut, ale je to napřič celym trhem vyrobku. Jako např. u domacich spotřebiču. Nejlevnějši mikrovlnka, pračka, sušička atd jsou o tlačitkach ty dražši modely maji digitalni ovladaci panely.
Ale jo ja bych vam to dopřal jen škoda, že to "nejde" tedy to levnějši, lacinne a neergonomicke řešeni v podobě bez displeju a s tlačtky v počtu dle libosti.
Na druhou stanu pokud jsou vyrobci u jejichž vyrobku je potřeba sundat ruce u zakladniho ovladani auta jako blinkry či stěrače byť ty jsou dnes povětšinou automaticke, ale ne vždy jsou 100% tak je to určitě špatně.
A nelze se pak divit, že si na tomhle přihřiva polivčičku takova organizace jakou je ADAC u ktere čim vic asistentu tim vic pruhu přesněji hvězdiček.
Takže se adoruje jen, když se to hodi do vlastniho kramu.
@miromen nebuď trouba. Displej může nahradit spoustu věcí komfortních, ale ne ty základní. Ty co opravdu potřebuješ na první dobrou. Mě to třeba vyhovuje tak jak to mám v G7,5 s 9,2” infotaimentem - vše je tam, kde má být. Stejně tak jsem v pohodě s infotamentem OIV, kde už je klima na displeji, ale pořád tam jsou na tlačítkách rychlé vstupy do menu - asistenti a klima. Úplné ovladání přes displej nechci 😉
Hezké gesto ale to je málo. Ovládání klimatizace, hlasitosti, ovladač rychlosti u automatu, ovládání zrcátek, okének. Minimálně tohle by tam mělo být taky.
To, že nejlepší je způsob alá Tesla, může a mohl tvrdit jen naprostý automobilový negramot. A že jich tu za těch pár let bylo... Třeba pro mě důvod, proč jsem na pár let odešel od koncernu. Jsem s návratem tlačítek v pohodě. A nejlepší je samozřejmě kompromis a možnost sdružených funkcí pod jedno tlačítko.
Takže automobilky vyrábí auta, které i zákazník s rozumem středně inteligentní opice nemá rád a považuje za špatné?