Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Bez tlačítek nebude pět hvězd. EuroNCAP má plné zuby displejů!

18 komentářů

rohYpnol
...rohYpnol... no však víte 😉
Radek Holodňák
@rohYpnol ano víme petře, co jsi zač
panenka skákavá
@Radek Holodňák 🥰😘
KANKUNEN
To co ví středně inteligentní opice považuje někdo za svoji genialitu. Je vůbec někdo, kdo má rád auto bez tlačítek?
rohYpnol
@KANKUNEN
Takže automobilky vyrábí auta, které i zákazník s rozumem středně inteligentní opice nemá rád a považuje za špatné?
traveldrive
@KANKUNEN Samozrejme, že sa takí nájdu, Chodia aj na ACZ.
sargis
@KANKUNEN Predpokladam, ze vsetci majitelia Tesly a podobnych, tam je to osekane dost. Sice aj Mercedesy su uz tabletove
ericn
Tak to je dobře, stejně ty displeje dělají jen proto, aby ušetřili pár centů na tlačítkach a ovladačích. O ergonomii a bezpečnost automobilkám nejde, tak je fajn, že je k tomu EuroNCAP tlači zpět 😜
lordlord
@ericn to bude víc než centíky, výroba a renovace forem, obrábění přístrojovky, montáž tlačítek + kabeláž, podsvícení....
ericn
@lordlord no a co? Zákazník si to žádá. Tak třeba začne opět platit “náš zákazník, náš pán” 😉
miromen
@ericn
Gramofonove přeskakujici desky opět dorazili. Ale ono je to zjednodušeně svuj ke svemu tedy Čina, ADAC a nějaky zabedněny diskuter. Jen stale hrajici špatna pisnička se nikdy dobrou nestane.
A proto zjednodušeně, zakladni modely, či vybavove stupně jsou o tlačitkach a ty vyšši modely či vybavove stupně jsou bez nich. Tedy Dačia ma tlačitka a auta za miliony je nemaji a proto je to levnějši řešeni. Maňas jakou barvu ma to auto. A to se netyka jen aut, ale je to napřič celym trhem vyrobku. Jako např. u domacich spotřebiču. Nejlevnějši mikrovlnka, pračka, sušička atd jsou o tlačitkach ty dražši modely maji digitalni ovladaci panely.
Ale jo ja bych vam to dopřal jen škoda, že to "nejde" tedy to levnějši, lacinne a neergonomicke řešeni v podobě bez displeju a s tlačtky v počtu dle libosti.
Na druhou stanu pokud jsou vyrobci u jejichž vyrobku je potřeba sundat ruce u zakladniho ovladani auta jako blinkry či stěrače byť ty jsou dnes povětšinou automaticke, ale ne vždy jsou 100% tak je to určitě špatně.
A nelze se pak divit, že si na tomhle přihřiva polivčičku takova organizace jakou je ADAC u ktere čim vic asistentu tim vic pruhu přesněji hvězdiček.
Takže se adoruje jen, když se to hodi do vlastniho kramu.
ericn
@miromen nebuď trouba. Displej může nahradit spoustu věcí komfortních, ale ne ty základní. Ty co opravdu potřebuješ na první dobrou. Mě to třeba vyhovuje tak jak to mám v G7,5 s 9,2” infotaimentem - vše je tam, kde má být. Stejně tak jsem v pohodě s infotamentem OIV, kde už je klima na displeji, ale pořád tam jsou na tlačítkách rychlé vstupy do menu - asistenti a klima. Úplné ovladání přes displej nechci 😉
skejpa
Hezké gesto ale to je málo. Ovládání klimatizace, hlasitosti, ovladač rychlosti u automatu, ovládání zrcátek, okének. Minimálně tohle by tam mělo být taky.
kajmik01
@skejpa souhlas, naštěstí jsou i dnes auta, které na tohle fyzická tlačítka mají 😊
vlacil
@skejpa Tyhle nová auta, co to všechno co jste zde jmenoval, mají stále v páčkách a fyzických přepínačích se stále vyrábí, např. SUZUKI....
Josef Vik
To, že nejlepší je způsob alá Tesla, může a mohl tvrdit jen naprostý automobilový negramot. A že jich tu za těch pár let bylo... Třeba pro mě důvod, proč jsem na pár let odešel od koncernu. Jsem s návratem tlačítek v pohodě. A nejlepší je samozřejmě kompromis a možnost sdružených funkcí pod jedno tlačítko.
kozakm
@Josef Vik co vam konkretne u Tesly vadilo, kdyz jste s ni jezdil? Ja na zacatku vypnu udrzovani v pruzich a to je naposledy, co je treba na displej behem jizdy sahat. Vse podstatne je na volantu nebo funguje automaticky
Arese
Jen houšť a větší kapky! A proč tak pozdě, soudruzi z euro NCAP?