Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Do Mercedesů C a E se možná vrátí osmiválec! Bez kabelu to ale nepůjde

Matyáš Kunst
Diskuze (8)

Mercedes-Benz pravděpodobně vrátí do nejvyšších motorizací třídy C a E osmiválcový motor AMG. Podobně jako u modelů Mercedes-AMG GT 63 a S63 se stane součástí plug-in hybridního ústrojí.

Vyřazení čtyřlitrového osmiválce AMG z modelových řad třídy C a E příznivce automobilky Mercedes-Benz rozhodně nepotěšilo. Nejnovější informace ovšem vrací milovníkům vůně benzinu naději - zasvěcené zdroje naznačují, že by se mohl tento motor vrátit jako součást plug-in hybridního systému, a to již v roce 2026!

Nejvyšší motorizace třídy C v současnosti kombinuje přeplňovaný čtyřválec s dvoulitrovým objemem a elektromotor umístěný vzadu. Toto ústrojí s poněkud košatým označením Mercedes-AMG C63 S E Performance produkuje kombinovaný výkon 671 koní. Očekává se, že bude vybavena řadovým šestiválcem, který rovněž dostane elektrickou podporu, vyžadující nabíjecí kabel.

Magazín Car and Driver s odvoláním na vysoce postavené inženýry naznačuje, že motor M177 V8 o objemu 4,0 litru je přepracován tak, aby splňoval výrazně přísnější emisní normy Euro 7. Podle těchto informací potřebují současné generace tříd C a E „drobné úpravy karoserie“, aby byly kompatibilní s motorem V8 PHEV.

Podobný plug-in hybridní pohon již využívají varianty E Performance vlajkových lodí Mercedes-AMG GT63 a S63 sedan. Název připravované motorizace zatím není znám, ale před nedávnem se médii šířila zpráva o registraci ochranné známky na označení E73, což by mohla být jedna z variant. 

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (8)

Doporučujeme

9. 8. 2023 16:06
Re: A jak prosím motoráři Mercedesu...
Nikoliv, dle aktuálních zpráv to není jasné ani u emisí motorů. :-)
Avatar - mariov8
9. 8. 2023 14:34
Re: A jak prosím motoráři Mercedesu...
Pro motory jsou již celkem jasné. Problémem je ta část o otěru pneumatik a prach z brzdových destiček. Ano, tohle má být také součástí emisní normy...
9. 8. 2023 11:48
A jak prosím motoráři Mercedesu...
...ten nový osmiválec upravují pro splnění limitů Euro7, když ty limity dodnes nebyly definitivně stanoveny, resp. schváleny? :-[]
9. 8. 2023 07:08
Re: Ochranná známka na označení E73
Tak tím pádem jo. Mercedes to v poslední době nevyužíval.
Avatar - Ham.
8. 8. 2023 21:42
Re: Ochranná známka na označení E73
Vlastník je povinen známku řádně užívat a pečovat o ni. Pokud vlastník ochranné známky nezačal do 5 let ode dne zápisu ochranné známky do rejstříku ochrannou známku řádně užívat pro výrobky nebo služby, pro které je zapsána, nebo pokud toto užívání bylo přerušeno nejméně na nepřetržitou dobu 5 let, může být známka zrušena na základě § 10a, 26a, 31 nebo 32c Zákona č. 441/2003 Sb, ledaže pro neužívání existují řádné důvody.