Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Rolls-Royce Spectre se pilně testuje. Podívejte se na záběry z Francie

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Na jihu Francie pokračují testovací procedury první elektrického modelu značky Rolls-Royce. První zákazníci se dočkají příští rok.

V rámci testovacího programu chtějí inženýři automobilky Rolls-Royce nasbírat s prototypy elektromobilu Spectre údaje z 2,5 milionu kilometrů. Další fáze zkoušek probíhá právě teď v Provence a na Azurovém pobřeží v jižní Francii, kde auto absolvuje 625.000 kilometrů.

Britská luxusní značka se pochlubila i několika zajímavými čísly a fakty. Inteligentní systém pérování si společnost vyvinula a sama a již byl schválen do sériové produkce. Díky vývoji vlastní platformy je Spectre nejtužším vozem v historii Rolls-Royce. Integrace trakčního akumulátoru do platformy zajistila zvýšení tuhosti o třicet procent. Se součinitelem odporu vzduchu s hodnotou 0,25 je zároveň novinka dosud nejaerodynamičtějším vozem společnosti. A to výrobce říká, že je vývoj dokončen „jen“ ze 40 %.

Video se připravuje ...

„Spectre odhaluje mimořádné možnosti, jaké nabízí integrace plně elektrického pohonného ústrojí do naší platformy Architecture of Luxury. Na toto výchozí technické zadání navazují zkušební a vývojové procesy, při nichž využíváme zkušenosti expertů, ale také cit a poznatky získané během více než sta let. Cílem je dále zdokonalit jízdní dynamiku a charakter automobilu,“ říká ředitel vývoje Dr. Mihiar Ayoubi.

V průběhu francouzského testování prý inženýři pečlivě odlaďují každou z více než 25.000 funkcí(!) automobilu. Zahrnují různé úrovně odezvy v závislosti na řadě faktorů včetně počasí, chování řidiče, stavu vozidla či charakteru vozovky. Rolls-Royce dále slibuje inovativní technologie podvozku, které mají připomínat onu proslulou jízdu na létajícím koberci. Něco nám říká, že se automobilce povede posunout svět elektromobilů na úplně jinou úroveň. Ale nechme se překvapit! První vozy se mají u zákazníků objevit koncem příštího roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

30. 7. 2022 18:20
Re: Degradace značky
V případě Rollsu s tebou souhlasím ;-)
30. 7. 2022 14:08
Re: Degradace značky
ro Rollsu a vesmes jakehokoliv auta patri ta motorizaci, kterou si zadaji sami zakaznici, to jestli je to V8, V12 , elektromotor nebo v budoucnu nejaky "kvantovy" pohon nehraje vubec roli, to je jen epizodka kazdeho daneho obdobi, automobilju zajima ciste to jestli ji zakaznici platej, jestli e zakaznici vracej aby nakoupili znova, jestli je z tech zakazniku a jejich utracenych penez zisk, a tedy to, jestli je spokojeny akcionar :-!

a silne pochybuju ze ty jsi zakaznik RR ktery si kupuje nove RR
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2022 11:44
Re: Degradace značky
Nojo VOMEZENEC je VOMEZENEC = a to se nikdy nezmění
asi jako že TY TU lééta šíříš to video dole https://www.novinky.cz/…parodie-40404446 já to z úvodu článku ;-)

Jo už je to léééta co byl novej V12 v RR lepší než starej dál upravovanej V8 lepší řešení. No a dneska je lepší elektřina než spalovák = víme to taky už léééta

i demagog pro ruSSká SS.vině jako ty možná ví = jak dopadlo srovnání BMW 760i V12 vs Alpina B7 V8 (stejnej výrobce motoru = ne staroba byť klasická vs to V12;)
a i KECÁM jak jen můžu = a nevím že se na základce bralo cojakproč ropa NE (a když dostanu odkaz i na učebnici z "mého roku" kdy říkám že sem tam chodil POPÍRÁÁÁM TO :))))
tak i TAKOVEJ prolhanej póvl = asi zná srovnání (technické teoretické i praktické) elektro vs spalovací motor = sedan Tesla si vytře s V12 supersportem

a ty demagogu TÁHNI DO PEKLA do ruSSka https://www.novinky.cz/…a-vodku-40404412 před SOUDRUHY KOMUNISTY co ruSSko zdevastovali se utíká https://www.novinky.cz/…lidnuje-40404421 BLBy jako ty láká přitahuje LÉÉÉÉÉTA TU TY SS.VINĚ cituješ ruSSký dezinformační weby!!!!!!!!!!!!!!!!! :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - Barrichello
30. 7. 2022 10:01
Degradace značky
Do Rollsu patří pouze V8 nebo V12, ale největší tradici má V8, který tam byl používán desítky let.
Avatar - Hammunasakra
29. 7. 2022 16:19
Jsem zvědav
Jestli bude mít lepší techniku (pohonu) než https://www.lucidmotors.com/de-de