Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šestikolový Rolls-Royce Phantom, aneb jak přežít apokalypsu v luxusu

Filip Melich
Diskuze (0)

Bohatí lidé budou chtít v luxusu prožít i apokalypsu a následný post-apokalyptický svět. Není proto divu, že ve Francii vzniklo vozidlo, které jim to umožní. Rolls-Royce Phantom s šesti koly se jen tak nevidí.

Francouz Alexandre Danton se zabývá stavbou šílených aut a nyní postavil takové, ve kterém se bude moci smetánka prohánět post-apokalyptickou krajinou. Jde o Rolls-Royce Phantom z roku 2005, který přestavěl na monstrum se šesticí poháněných kol.

Z dárcovského Phantomu byla uříznuta zadní část, hned za zadními dveřmi. Poté Danton a jeho lidé použili BMW řady 7 (e65), které s Phantomem sdílí techniku, a vytvořili nový zadek auta se dvěma nápravami a čtveřicí kol. Prodloužen byl také zavazadlový prostor, jehož litry objemu navíc byly rychle zaplněny výbavou hodící se pro jízdu mimo civilizaci. Nechybí například vyprošťovací desky nebo kanystr s palivem.

Rozchod kol na všech nápravách byl rozšířen, kvůli čemuž byly vyrobeny větší blatníky z hliníku. To zároveň umožnilo na Phantom 6x6 nainstalovat 24“ kola obouvající terénní pneumatiky. Na přední části auta přibyl vytlačovací rám, stejně jako žluté světlomety a mlhovky, které korespondují se žlutým pásem osvětlení na střeše vozu.

Úpravy se samozřejmě dotkly také interiéru, kde byla původní kůže vyměněna za oranžovou. Tedy kromě krytu airbagu na volantu, jenž je potažen krokodýlí kůží, a prostřední loketní opěrky potažené pro změnu hadí kůží. Když už se staví divné auto, tak pořádně, že?

Pod přední kapotou pracuje stejný 6,7litrový atmosférický V12, s jakým vůz v roce 2005 vyjel z goodwoodské výrobny Rolls-Roycu. To znamená, že si po apokalypse bude muset řidič vystačit s výkonem 338 kW (460 k). Jediná úprava motoru je vizuální a zahrnuje přidání zlatých vloček, které je možné najít také na brzdových třmenech. Na zakázku však musel být vyroben výfuk, především kvůli delší zadní části vozu.

Jestli se rádi připravujete na apokalypsu – ať už zombie nebo jakoukoliv jinou – a máte rádi pořádnou dávkou luxusu, zkuste se Dantonovi ozvat. Toto není jeho první kreace podobného typu a zcela jistě ani poslední. Podobná úprava teď prý čeká Lamborghini Urus. Cenu šestikolového Rolls-Roysu samozřejmě nikdo nezveřejnil.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme