Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat v Paříži představí Stilo Station Wagon

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Italská automobilka rozšíří nabídku modelů kombi ve střední třídě o model Stilo Station Wagon až v lednu 2003, světovou premiéru tato nová karosářská varianta oslaví již příští týden na tradičním podzimním autosalonu v Paříži.

Italská automobilka rozšíří nabídku modelů kombi ve střední třídě o model Stilo Station Wagon až v lednu 2003, světovou premiéru tato nová karosářská varianta oslaví již příští týden na tradičním podzimním autosalonu v Paříži.

Stilo SW by mělo navázat na Fiatovy úspěšné modely kombi z minulosti. Prostorná karosérie nového designu, zachovává mohutnost a solidnost tvarů tří a pětidveřových hatchbacků Stilo, větší výšku karoserie a někoho možná překvapí vzhledem zádě.

Boční prolis začínající na předních blatnících pokračuje na obou párech dveří pod hranou oken a ústí až na zadní čelo kombi, kde prolis končí v prostoru pro SPZ. Pod místem pro značku je velké madlo k otevírání pátých dveří. Rozměrné, horizontálně uspořádané, zadní svítilny jsou zčásti umístěny na pátých dveřích a tak přístup k zavazadlům je velmi dobrý. Mohutná karosérie s velkými prosklenými plochami působí dynamicky. Podobně jako u několika dalších, nedávno uvedených kombi, je zavazadlový prostor přístupný buď otevřením zadních pátých dveří nebo jen samostatně otevíratelným oknem. Relativně velká karoserie (délka 4,51 m, šířka 1,75 m, výška 1,57 m) ukrývá 510 litrů základního zavazadlového prostoru, který je rozšířitelný až na 1480 l. Velká variabilita interiéru je další vlastnost Stila SW, kterou zákazník uvítá. Sklopit lze nejen zadní sedadla, ale také přední spolujezdcovo sedadlo. Zadní řadou sedadel lze navíc posunovat vpřed a vzad a tak zvětšit prostor pro zavazadla nebo posádku.

Pohonnými jednotkami budou 4 motory použité u ostatních verzí Stila. Benzínové 1.6 V (76 kW/ 145 Nm) a 1.8 16V (98 kW/ 162 Nm) udělují Stilu SW největší rychlost 183 km/h resp. 200 km/h. Moderní diesely common-rail 1.9 l jsou dodávány ve dvou variantách s 59 kW/ 196 Nm nebo 85 kW/ 255 Nm, lišícími se zařazením mezichladiče stlačeného vzduchu a variabilní geometrií lopatek turbodmychadla u silnější verze. Průměrná spotřeba paliva benzínových motorů v kombinovaném cyklu je 7,6 l/ 100 km resp. 8,3 l/ 100 km, oba diesely vyžadují na stejnou vzdálenost jen 5,6 l nafty.

Nové kombi nabízí bohatou bezpečnostní výbavu : 8 airbagů, opěrky hlavy a tříbodové bezpečnostní pásy na všech sedadlech, ABS s integrovaným rozdělovačem brzdného účinku, protiprokluzový systém ASR, brzdový asistent HBA, nebo stabilizační systém ESP. Na přání jsou k dispozici také xenonové světlomety.

Ondřej Láník
Diskuze (13)