Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velké formulové překvapení: Charouzův tým potvrzen pro příští ročník F2!

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Charouz Racing System je jedním z jedenácti týmů, které jsou oficiálně potvrzeny pro šampionát Formule 2 v příštím roce. Přidat se k nim může ještě jedna stáj.

Mezinárodní automobilová federace dnes uveřejnila jedenáctku týmů, které se v příští sezoně zúčastní šampionátu Formule 2. Jde o soutěž, jež se původně nazývala GP2 a slouží jako líheň talentů pro F1.

Jedním z účastníků bude Charouz Racing System, jenž bude závodit s českou vlajkou. Tým Antonína Charouze vznikl už v roce 1985 a je jedním ze tří nováčků ve startovním poli. Vedle něj se nově zúčastní i Carlin a Fortec Motorsport. Další, v pořadí dvanáctá stáj by mohla být doplněna v příštích týdnech.

Charouzův tým můžeme aktuálně registrovat v seriálu World Series Formula V8 3.5, avšak pod názvem Lotus. Před lety pod taktovkou českého podnikatele závodil třeba Brendon Hartley, jenž nedávno vstoupil do Formule 1 s týmem Toro Rosso.

„Je nám potěšením oznámit složení startovního roštu pro příští sezonu. Rozhodli jsme se, že zůstaneme loajální vůči většině stávajících týmů, které dobře známe a jsou silným přínosem pro výchovu mladých závodníků,“ uvedl Bruno Michel, generální ředitel soutěže F2.

„Vítáme na palubě také tři nováčky. Získali jsme několik žádostí od jednotlivých společností, jež se do šampionátu chtějí zapojit. Proto máme možnost ještě letos rozšířit startovní rošt o dvanáctý tým,“ dodává Michel.

Ročník odstartuje počátkem dubna v Bahrajnu a celkem čítá dvanáct závodních víkendů. Všechny se jednou coby doprovodný program Formule 1. Nejblíže to zájemci o motoristický zážitek budou mít na rakouský Red Bull ring či maďarský Hungaroring.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Avatar - Korendir
17. 11. 2017 10:45
Re: Charouz
Všeci kradnú >:D
17. 11. 2017 07:00
az bude charouz sedet v base, tak napiste...
... do te doby o nem prosim nepiste. charouz na svobode je totiz vysmech obcanum cr.
Avatar - CHerokee
16. 11. 2017 17:10
Re: Charouz
Zkrachovalo mu pod rukama, co mohlo. Babiš na to jde chytřeji >:D ten jde na nás koblihama.....
Avatar - Hammunasakra
16. 11. 2017 13:01
Re: Charouz
Jj zlatý 90. sou už pryč = takhle dojit stát dneska dovede už jen = budoucí předseda vlády >:D
16. 11. 2017 12:23
Re: Charouz
Tento dluh 6 miliard byl převeden z ČSOB na státní Českou konsolidační agenturu. Od té ho odkoupila (pravděpodobně Charouzem) nastrčená firma za 570 miliónů. Tu ztrátu jsme holt zaplatili tak nějak všichni.
Firmu Ford Charouz přivedl zu Grund a chvíli před krachem z ní elegantně vybruslil. Je to bezpochyby borec a příkladný podnikatel. I když takový majstrštyk jako s ČKA se mu už asi nepodaří.