Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors otevřel největší čínský testovací areál

Michal Fokt
Diskuze (1)
Největší automobilový koncern musí mít všechno nej..., tedy i největší testovací polygon, jaký byl dosud v Číně postaven.

Koncern General Motors spolu s partnery Shanghai GM, SAIC a PATAC (Pan Asia Technical Automotive Center) investoval 253 milionů dolarů do do zkušebního areálu, jenž stojí v okrese Guangde, cca 200 km od Šanghaje a může se prozatím pyšnit tím, že se jedná o největší zařízení svého druhu v Číně.

Areál se rozkládá na ploše 5,67 km2 a nachází se na něm 60 km silnic, na nichž lze nasimulovat až 67 různých jízdních podmínek. K dispozici je ovál, trať na handling, dlouhá rovinka, trať se špatným povrchem pro test hluku a vibrací, úsek vedoucí do kopce a část, věnovaná testům koroze. V jednu chvíli tam může být zkoušeno až 140 libovolných aut, jediným omezením je váha vozu 7,5 tuny.

Předpokládá se, že tam auta ročně najezdí přes 20.000.000 ki­lometrů a jim a příslušným týmům bude k dispozici servisní zázemí o rozloze 23.000 m2. Centrum bude využíváno zejména čínskými firmami Shanghai GM a SAIC, ale GM ho má v plánu zapojit i do svého globálního vývojového programu.

Michal Fokt
Diskuze (1)
27. 9. 2012 11:18
Google Maps
Nevíte někdo, kde přesně to je? Proletěl bych se nad tím v Earth / Google Mapách :-)