Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Afriky – QP2, Rossi definitivně na pole position

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhá a nejdůležitější kvalifikace na zítřejší GP Afriky proběhla ve Welkomu ve velmi rychlém tempu. Všichni výrazně zrychlili a padaly nové rekordy. Ve třídě MotoGP byl nejrychlejší Rossi, ve 250 de Puniet a ve 125 Dovizioso.

Druhá a nejdůležitější kvalifikace na zítřejší GP Afriky proběhla ve Welkomu ve velmi rychlém tempu. Všichni výrazně zrychlili a padaly nové rekordy. Ve třídě MotoGP byl nejrychlejší Rossi, ve 250 de Puniet a ve 125 Dovizioso.

Ve třídě 125 si první dva ze včerejška prohodili pozice, když z pole position odstartuje včera druhý Andrea Dovizioso (Honda), který zajel čas 1:40,942 a o šest desetin zlepšil včerejší nejlepší čas Roberta Locatelliho (Aprilia). Locatelli byl dnes druhý i přesto, že také hodně zrychlil. Na Doviziosa ztratil 0,082 sekundy. Na třetí místo poskočil Mirko Giansanti (Aprilia) a vynikající start do sezóny bude mít mladíček Mike Di Meglio (Aprilia), když zaostal za Giansantim o pouhé 0,002 sekundy a pojede z první řady. Druhou řadu povede zítra do boje Casey Stoner (KTM), který si prohodil pozici se svým kolegou Mikou Kalliem, který má 15. čas. Vedle Stonera se postaví na start tři jezdci na Apriliích – Pablo Nieto, Marco Simoncelli a Alvaro Bautista. Pole je velmi vyrovnané, ještě 15. Kallio neztrácí ani sekundu a 27. Lukáš Pešek (Honda) zaostal o 2,648 sekundy.

Ve třídě 250 se v první řadě pořadí neměnilo i přesto, že se dramaticky zrychlilo. Nejrychlejší byl Randy de Puniet (Aprilia). Jeho čas 1:35,300 byl ještě o 0,6 sekundy lepší než včera. Druhý v pořadí Sebastian Porto (Aprilia), který ze svého včerejšího času ukrojil více než sekundu a zaostal o pouhých 0,079 sekundy. Třetí Manuel Poggiali (Aprilia) i čtvrtý Dani Pedrosa (Honda) také hodně zabrali a ukrojili ze svých časů přes 1,4 sekundy. První řada se tak výrazně vyrovnala, protože její rozdíl je jen 0,247 sekundy. Pátý čas zajel Alex de Angelis (Aprilia), který překonal svého zkušenějšího soupeře a šestého Fonsiho Nieta (Aprilia), který byl včera pátý. Na sedmé místo poskočil Roberto Rolfo (Honda), který byl po prvním dni až ve druhé desítce. Druhou řadu uzavírá Eric Bataille (Honda). Jakub Smrž (Honda) klesl na 21. místo i přesto, že jeho ztráta na prvního se zmenšila o 0,4 sekundy na 2,388.

Třídě MotoGP i do prvního závodu na Yamaze odstartuje z pole position Valentino Rossi, když stejně jako včera v závěru odolal náporu Sete Gibernau (Honda). Rossi zajel čas 1:32,647 a o 0,4 sekundy vylepšil loňský nejlepší čas Gibernaua. Druhý Gibernau ztrácí na Rossiho 0,035 sekundy. Do první řady se na třetí místo probil Max Biaggi (Honda), kterému se s týmem podařilo najít správné nastavení. Ze čtvrtého místa a druhé řady odstartuje Nicky Hayden (Honda), těsně následován krajanem Colinem Edwardsem na stejném stroji. Skvělý šestý čas zajel Shinya Nakano (Kawasaki), když ještě několik minut před koncem držel nejlepší pozici. Vynikající výkon od Kawasaki a Bridgestone! Druhá řada unikla o 0,02 s Marcovi Melandrimu (Yamaha), kterému technika vyvinutá Rossim viditelně svědčí. Osmý čas zajel Alex Barros (Honda), který nemá svůj stroj ještě dobře nastaven a na deváté místo klesl z včerejší třetí příčky Loris Capirossi (Ducati). a po zavedení nových pravidel poslední v první řadě, na třetím místě Capirossi 0,356 sekundy. Čtvrtý čas zajel Max Biaggi (Honda), ale už je to až druhá řada. Výborný pátý čas zajel Kenny Robets (Suzuki), když i on ještě neztrácí ani půl sekundy. Opět dobré znamení od Suzuki. Se šestým místem se musí prozatím spokojit Colin Edwards (Honda). Čtvrtá řada patří strojům na Bridgestonech. Desátý čas zajel Kenny Roberts (Suzuki), 11. je jeho kolega John Hopkins na druhé Suzuki a vedle nich se postaví Makoto Tamada na Hondě.pokus

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)