Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Itálie – první kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
V netrpělivě očekávané GP Itálie na okruhu v Mugellu se první den kvalifikací nepodařilo domácím jezdcům zaujmout nejlepší pozici ani v jedné ze tříd.

V netrpělivě očekávané GP Itálie na okruhu v Mugellu se první den kvalifikací nepodařilo domácím jezdcům zaujmout nejlepší pozici ani v jedné ze tříd.

125

Výsledek první kvalifikace třídy 125 přinesl zajímavost, která není příliš obvyklá, na prvních pěti místech jsou jezdci na různých strojích. Nejrychlejším mužem byl Španěl Hector Barbera (Aprilia), který zajel nejen nejlepší čas 1:59,666, ale byla mu naměřena také nejvyšší maximální rychlost 234,7 km/h. Druhý čas zajel Jorge Lorenzo (Derbi) a zaostal jen o 0,077 sekundy. Třetí je vedoucí muž celkového hodnocení Andrea Dovizioso (Honda) a provizorní první řadu uzavírá Mika Kallio (KTM). Druhou řadu vede Fabrizio Lai (Gilera) a zbytek jí obsadili jezdci na Apriliích v pořadí Roberto Locatelli, Marco Simoncelli a Gino Boarsoi. Potěšil také Lukáš Pešek (Honda), který zajel 17. čas a zaostal o optimistických 1,27 sekundy.

250

Nejrychlejším jezdcem páteční kvalifikace třídy 250 byl Sebastian Porto (Aprilia) s časem 1:53,691, který je jen o 0,105 sekundy horší nejlepšího loňského času Randy de Punieta. De Puniet (Aprilia) zajel druhý čas, ale zaostal o plných 0,88 sekundy. Třetí čas zajel úřadující šampión Manuel Poggiali (Aprilia) a čtvrtý je Dani Pedrosa (Honda). Provizorní druhou řadu si vyjeli Franco Battaini, Alex de Angelis (oba Aprilia), Toni Elias (Honda) a Fonsi Nieto (Aprilia), který dosáhl nejvyšší maximální rychlosti 276,6 km/h. Skvěle si vedl Kuba Smrž (Honda), kterému druhá řada unikla jen o 0,046 sekundy, když zajel devátý čas. Jeho ztráta na nejrychlejšího je 2,601 sekundy.

MotoGP

Nejrychlejším mužem první kvalifikace MotoGP byl Sete Gibernau (Honda) , který zajel nejen nejlepší čas 1:49,553 a pokořil nejlepší předloňský čas o plných 1,705 sekundy! Druhý byl Valentino Rossi (Yamaha) s poměrně velkou ztrátou 0,408 sekundy. Třetí zajel Max Biaggi (Honda) v nové kombinéze v barvách italské vlajky a uzavřel tak provizorní první řadu. Výkon Gibernaua vynikne v porovnáním s Biaggim, který na něj ztratil 1,224 sekundy!! Druhou řadu vede další Ital Marco Melandri (Yamaha) těsně sledován Carlosem Checou na další Yamaze. Druhou řadu uzavírá Alex Barros (Honda). Třetí řadu obsadili dva jezdci Hondy – Nicky Hayden a Makoto TAmada a Kenny Roberts na Suzuki. Až ve čtvrté řadě zbylo místo na Lorise Capirossiho (Ducati), kterému nepomohlo ani jeho 340,2 km/h a Colina Edwardse (Honda), které doplňuje Shinya Nakano na Kawasaki.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)