Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai má patent na skládací auto

Michal Fokt
Diskuze (6)
Skládací kolo nebo motorka, to není nic až tak výjimečného, ale co kdyby šlo podobným způsobem "sbalit" také auto? Hyundai přišel na to, jak to provést.

Jízdní kolo "skládačka" bylo jednu dobu běžným koloritem českých chodníků, zatímco jinde ve světě zase není problém potkat skládací mopedy a skútry. Ale skládací auto? I něco takového nás možná za nějaký čas čeká. Tedy možná ne nás ,ale obyvatele největších světových metropolí, bojujících s nedostatkem místa.

Hyundai si minulý týden nechal u United States Patent and Trademark Office registrovat patent právě na toto téma. Obrázky ukazují městské mikroauto, s odnímatelnými sloupky karoserie (to uměl už Pluriel), sklopným rámem čelního skla, sklopnou zadní částí kokpitu a platformou, tvořenou předním a zadním dílem, které lze zasunout do sebe a zmenšit tak půdorys auta.

Výsledkem procesu do čtyřkolový "bobek" s minimální výškou a redukovanou délkou a šířkou, k jehož uskladnění (nebo parkování, chcete-li" bude stačit minimální plocha, popřípadě miniaturní kóje v automatizovaných garážích blízké budoucnosti. Ze všeho nejpravděpodobnější ovšem je, že je to úplně k ničemu. že by v R&D korejského gigantu byla až taková nuda?

Michal Fokt
Diskuze (6)
20. 1. 2016 07:07
Představa...
...že nechám stát auto na ulici, pěkně a úhledně ho sbalím a to samé udělají majitelé, kteří postaví svá auta před a za mě. Jak tedy já své auto "rozbalím", abych mohl odjet, když na to nebudu mít dostatek místa? Předpokládám, že auto nebude vážit 50kg, abych si ho poponesl kousek stranou...ale jinak věřím, že to Korejec má vychytané...
Avatar - Ozzman
19. 1. 2016 22:06
Re: To ma Hyundai už hodně dlouho
:yes: >:-[]
19. 1. 2016 21:42
Re: To ma Hyundai už hodně dlouho
teda, ta automatická garáž má ještě se skládáním nějaké mouchy >:-[]
19. 1. 2016 18:57
Re: To ma Hyundai už hodně dlouho
:-)
Avatar - TeeJay
19. 1. 2016 17:32
Re: To ma Hyundai už hodně dlouho
Jsi zabil >:D :yes: