Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Motor Czech k 1. červenci 2011 vystoupí ze Svazu dovozců aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
České zastoupení značky Hyundai není spokojeno se stavem oficiální statistiky registrací v ČR zveřejňované SDA.

Společnost Hyundai Motor Czech k 1. červenci 2011 ukončí své členství ve Svazu dovozců automobilů (SDA). Jedním z hlavních důvodů je podle firmy pasivita SDA ve vztahu k údajnému dlouhodobému zkreslování prodejních statistik registrací nových vozů na českém trhu.

"Skutečnými prodejními výsledky Hyundai již dávno překonal své dva bývalé hlavní konkurenty mezi dovozci - Ford a Volkswagen, kteří se na rozdíl od Hyundai věnují reexportům. Prodeje vozů značky Hyundai v České republice byly rekordní nejen za rok 2010, ale také za první čtyři měsíce roku 2011, což potvrzuje pozici Hyundai jako silného domácího výrobce," uvedla firma v tiskovém prohlášení.

Další členství v SDA by podle firmy Hyundai bylo v rozporu s její dlouhodobou strategií a její filozofií transparentní komunikace. Reakci sdružení se ČTK nepodařilo získat.

Společnost Hyundai Motor je součástí skupiny Hyundai-Kia Automotive Group, která je od roku 2007 čtvrtým největším výrobcem automobilů na světě a zahrnuje přes 20 dceřiných společností a přidružených organizací působících v různých oborech automobilového průmyslu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
4. 5. 2011 20:55
Re: Já bych řekl...
O panu V. není opravdu co dodat.Stačí toto příjmení vyslovit před prodejci Peugeotu a opravdu by to bylo na story.A co takhle se zeptat v Rumunsku u Forda. :no: Snad brzy někdo u Hyundaie dostane rozum a pošle ho likvidovat další značku.Jak se nemodlím ,tak začnu. Bůh ochraňuj Hyundai v CZ.
Avatar - ManInBlack
4. 5. 2011 14:24
Co se čílíte?
Nechápu, že to všichni tak řešíte. Je jejich právo rozhodnout se, jestli chtějí být v SDA nebo třeba v Klubu přátel sýrových šipek. Ať už je jejich důvod neserióznost SDA, nebo že mu na meetingu Office Assisstant ředitele SDA nedala, to je jedno. Když tam nechce být, ať není. Haleluja, hurá lemra, to je všechno. Howgh :-!
Avatar - Starfighter
4. 5. 2011 14:06
Re: Já bych řekl...
:yes:
Avatar - Starfighter
4. 5. 2011 14:04
Vošický
Zajímavé je, že u Fordu mu to nevadilo a nyní u Hyundaie to je nepřekonatelný, málem morální, problém?
4. 5. 2011 13:25
Re: Já bych řekl...
Tak je to problém Huyndaie MCZ a se světovostí a globálními prodeji to nesouvisí. O panu Vošickém, jeho anabázi přes Motokov do Fordu a k Hyundaii jsme se tady bavili, takže jsem k němu získal dost opatrný vztah. Proč je nutné vystoupit zrovna teď ze SDA, nerozumím. Že by snad toužil být spolu se Škodou ve statistikách uváděný v exkluzivním klubu "Nečlenové SDA" po boku Astonu, Bentley, RR nebo Lambo, to se mi zdá na hlavu padlé. Za žádný marketingový trumf takovéhle kverulantění nepokládám, jako kupce (Pepy z Nové Lhoty) mě nějaké (ne)členství v nějakém spolku totálně nezajímá, takže úžasný boost prodejů na tomhle základě nečekám. A české prodeje Hyundaie na tom tak jako tak nejsou špatně. Hm.