Hyundai nestaví jen auta, ale vytváří zážitky – sportovní divize N

Prezentace klienta

Silné závodní vozy byly vždy obrovským lákadlem pro každého automobilového nadšence. Vybavení donedávna vyhrazené pouze supersportům – jako například kontrola trakce při rozjezdu Launch Control – jsou však nyní k dispozici i běžným řidičům. 

Každý z nás asi sní o sporťáku, který máme zaparkovaný v garáži a za jeho volant sedneme jen příležitostně. Kromě rychlosti a pocitu závodníka, který nastává, když do něj usedneme, nemá totiž pro běžného uživatele žádnou další přidanou hodnotu. Automobilky si tohoto začaly všímat a rozhodly se vytvářet auta, která potěší jak vašeho závodního ducha, tak vaší rodinu.

Příkladem je Hyundai. Už dávno totiž nestaví pouze auta, do kterých naložíte celou rodinu a tašky na dva týdny, ale rozhodl se jít dalšími cestami. Korejská automobilka je tak ve světě považována za lídra v čisté mobilitě, kdy v nabídce najdete veškeré možnosti elektrifikovaných pohonů, včetně vodíkových palivových článků.

Dalším směrem se stala divize N, která se zaměřuje na vysokovýkonné vozy. Skvělým krokem v tomto ohledu byl příchod Alberta Biermanna, který se v roce 2015 ujal uvedení a vedení divize N a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. První vysokovýkonný model i30 N vyvolal mimořádný zájem, a to již od svého vstupu na trh. Na evropském trhu se i30 N prodalo přes 11 tisíc a původní výrobní plán musel být kvůli velké poptávce více než ztrojnásoben. Velký ohlas sklidil také u odborné veřejnosti, od které získal celou řadu prestižních ocenění a ve srovnávacích testech porážel etablované rivaly konkurenčních značek.

Světle modrý ďábel, vyráběný v Nošovicích u Frýdku-Místku, zkrátka všechny přesvědčil, že Hyundai umí dělat skvělá sportovní auta, se kterýma však v klidu můžete každý den do práce, o víkendu na výlet s rodinou a když se naskytne možnost, zmáčknete na volantu tlačítko se šachovnicí a užíváte si jízdu a zvuk výfuku jako pravý závodník.

Po tomto prvotním úspěchu bylo jasné, že to nebude jediné Nko, které Hyundai představí. Na konci roku 2018 jsme se však dočkali novinky, která jen potvrdila všeobecné nadšení z i30 N – na trh přišla jeho delší verze, a to i30 Fastback N. Slzovitý tvar dodává jak na eleganci, tak na sportovnosti hned na první pohled. Prostor navíc umožní ještě lepší možnosti „nesportovního“ vyžití, ale věřte, že na zážitku při přepnutí na sportovní mód rozhodně neubere ani trošku. I když už všichni považovali i30 N za to nejlepší, co kdy Hyundai ukázal, i30 Fastback N mu těžce šlape na paty. Je to zkrátka auto dvojí tváře.

Ruku v ruce s divizí N jde také možnost zakoupení sportovní výbavy N Line, která nabízí Nkové prvky v exteriéru a interiéru. Úplnou novinkou je Hyundai Tucson N Line. Všechny tyto modely se vyrábějí v Nošovicích a další ostré modely a výbavové prvky budou na trhu postupně přibývat.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly