Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti: Další snímek elektro-konceptu pro Ženevu

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaná studie pro letošní ženevský autosalon stále nemá své jméno.

Automobilka Infiniti uvolnila další snímek konceptu elektrického sportovního vozu s prodlouženým dojezdem, jehož světová premiéra se odehraje na letošním ženevském autosalonu. Na fotografii je patrný B-sloupek auta.

Chystaný automobil, který má produkovat nízké emise při jízdě mimo město a nulové místní emise při jízdě ve městě, použije takzvaný rozšiřovač dojezdu, kterým bude s největší pravděpodobností spalovací motor. Elektrické ústrojí se bude zřejmě shodovat s tím z Nissanu Leaf.

Agregát má být uložen až za přední nápravou auta, zatímco převodovka bude uložena před nápravou zadní. Toto řešení má vést k optimálnímu rozložení hmotnosti vozu.

Připravovaným konceptem chce Infiniti prozkoumat další možnost, jak poskytovat živý, poutavý a sofistikovaný zážitek z jízdy s elektricky poháněným vozidlem. Hodně si automobilka slibuje právě od rozložení hmotnosti mid-ship.

Více o chystaném sportovním elektromobilu zatím nevíme. Více se dozvíme až na stánku Infiniti na letošním ženevském autosalonu, nebo krátce předtím.

David Bureš
Diskuze (0)