Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

J.D.Power 2006: výsledky poruch motocyklů

Roman Daněk
Diskuze (22)
Výzkumy a studie americké společnosti J.D. Power and Associates nejsou na našich stránkách poprvé, pojďme se ale podívat, jak se letos hodnotily motocykly.

Jeden z řady výzkumů, které provádí J.D. Power and Associates v USA se zaměřuje na kvalitu nových motocyklů, jak ji vnímají zákazníci. Letos se uskutečnil již 9. ročník tohoto šetření a nejsilnější pozici má mezi zákazníky BMW a domácí značka Harley-Davidson.

Tzv. Initial Quality Study zohledňuje počet závad nebo problémů s novými motocykly během prvních 90 dnů provozu. Podle J.D. Power se v tomto ukazateli odráží samotný produkt, ale i kvalita výroby, náklady na provoz a údržbu, prodejnost motocyklů a poskytované služby.

J.D. Power chválí výrobce motocyklů, protože počet závad na každých 100 prodaných motorek meziročně klesl z 199 na 159. Když se posuzovaly pouze problémy s pohonnou jednotkou, pak byl pokles ještě vyšší, o celých 41 procent.

Ke značkám, které podle Američanů nemají velké problémy s kvalitou výroby patří BMW, Harley-Davidson, Victory, Honda a Suzuki.

"V motocyklovém průmyslu se neustále zlepšuje kvalita," řekl Tim Fox, odborný manažer J.D. Power and Associates. "Cenová hladina nových motorek stoupla jen nepatrně, ale výrazně klesl počet závad. Hlavním faktorem zlepšení kvality je bezesporu konkurenční boj na trhu s motocykly a vzrůstající zájem o jednostopé stroje."

Roman Daněk
Diskuze (22)
Avatar - Blackblade
27. 12. 2006 16:32
Re: Budou i testy motocyklů
S Jawou jednáme, nebojte ;-)
Avatar - Blackblade
27. 12. 2006 16:30
Re: Budou i testy motocyklů
Zmiňované motorky jsem testoval já a na příští sezónu mě to čeká zase (a už se těším)... K těm bludům: test většinou je nějaký elaborát jednoho redaktora, který by se měl snažit o objektivní posouzení daného stroje... Pocity z jízdy by měly být vždy subjektivní, ale mělo by to v článku zaznít, že: "já to viděl tak a tak, protože tohle... Já si myslím... " atd. Pokud jsou chyby v technice a popisu určitých parametrů, pak jde opravdu o bludy ;-)
Avatar - Blackblade
27. 12. 2006 13:01
Budou i testy motocyklů
Někteří pravidelní čtenáři auto.cz již tuší z pár mých náznaků, že se chystají i testy motocyklů. Malá ochutnávka předem: obrázky pod tímto článkem předesílají, které testy máme pro vás připravené a na co se můžete těšit začátkem roku 2007 ;-)