Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdy zmizí z nových aut CD přehrávače?

David Bureš
Diskuze (176)
Chybějící CD přehrávače uvolní prostor na palubní desce. S nástupem nových datových nosičů se stávají nadbytečnými.

Šéfdesignér interiérů u Fordu Michael Arbaugh se těší na den, kdy se návrháři zbaví CD přehrávačů. Podle jeho názoru všichni lidé mladší 30 let nekupují CD, ale pouštějí si hudbu pomocí MP3 přehrávačů. Arbaugh to uvedl tento týden na setkání Automotive Press Association v Detroitu.

Podle Arbaugha ušetří chybějící CD přehrávače asi 2,2 kilogramu, rovněž uvolní prostor na středové desce auta. CD přehrávače nejsou jen ten otvor u rádia, nýbrž také dodatečná technika (například chlazení), která zůstává ukryta za středovým panelem.

Chybějící CD přehrávač není žádným problémem, současná technika nabízí jiné možnosti jak pouštět vlastní muziku – řešením jsou například MP3 přehrávače nebo SD karty.

Hmotnost CD přehrávače se může zdát ve srovnání s hmotností vozidla zanedbatelná, automobilky se nicméně snaží, aby jejich vozy byly co nejlehčí. Hlavním důvodem je snaha o co nejmenší spotřebu paliva.

Je tak velice pravděpodobné, že CD přehrávače z interiéru aut v blízkých letech zcela zmizí. Už nyní se prodává více a více počítačů, které už postrádají optickou mechaniku, a tak je možné, že tento trend bude pokračovat u automobilů.

David Bureš
Diskuze (176)
Avatar - Lucaslegend
21. 6. 2012 15:26
Re: To je zase diskuze
Vsak co to je problem vymenit cd??? ;) fakt sa tu riesia hovadiny....
Avatar - Lucaslegend
21. 6. 2012 15:05
Re: To je zase diskuze
Co je zle na6cd menici???ja mam 6dvd menic, pustam na nom hlavne originalky....ale obcas aj mp3 ale neni to ono....si chcel napisat ze sa ti zmesti v najvysej kvalite ktoru dokaze poskytnut mp3! Keby to dokaze prehravat FLAC tak uznam ze netreba cd ;)
Avatar - Stejsn
21. 5. 2012 08:58
Re: vsechno spatne...
Ani na koncertě to není bezztrátové, pokud to teda není nějaký komorní koncert hraný pouze na akustické nástroje, bez jakékoliv přenosové a zesilovací techniky.

Já si myslím, že na české poměry je 128kbps mp3 úplně dostačující, protože i v nejlepším autě stejně člověk slyší randál od podvozku z tankodromu zvaného silniční síť.
20. 5. 2012 18:56
Re: MOZEK V MP3
Tady z mé starny naprostá podpora HitmanoviPB a mám stejný dojem jako on - tady jsi to velmi, velmi přehnal. I kdyby to bylo míněno pouze jako provokace, což si nemyslím. :no:

Ps.: Primárně nejsem fanouškem jakékoli odnože metalu. Ačkoli je fakt, že zatímco do "rokáče" na nějaký metalový nářez bych se nechal přemluvit, na klasickou městskou discotéku by mě nikdo nedostal ani párem volů.
20. 5. 2012 16:21
vsechno spatne...
skoda ze sem to nevedel driv, ze je nejaky rozdil mezi 128kbit a 320kbit... ted abych to stahoval vsechno znovu :-(

jak chcete dobry sound decka, tak si zajdete na koncert.. tam je to fakt bezztratovy. A pokud budete na spravnym koncerte, bude k mani i pivko a parek. Pro audiofila nej zazitek. Hawk